Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

аванс при навиване
Модератор: sapuna
аванс при навиване
колеги имам два може би лесни въпроса, но все пак се чудя за две неща- мога ли при вадене на риба- естествено не едновременно като навивам, ами примерно когато съм спрял за някоя друга секунда да променям с какъв ход да отпуска аванса или трябва както съм го задал преди удара така да стои. Също така когато навивам вланото на шпулата много често се случва да спра на няколко пъти за малко- я да си наместя пръта да стои добре, я да видя дали всичко е ок та въпроса ми е имали някакво значение при навиване иползвнето на аванса- примерно дае отпуснат в началото когато навивам и да го стягам при паузите или не играе никаква роля. Благодаря ви.
Re: аванс при навиване
Колега,по време на ваденето на рибата можеш да спираш колкото си искаш и да си оправяш аванса но най-важно е линията да е винаги опъната.Дано съм бил полезен.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: аванс при навиване
по принцип можеш да правиш каквото си пожелаеш,дали ще е правилно........обикновено,когато аванса на макарата отпуска влакно и шпулата се върти в посока противоположна на въртенето на ротора не трябва да се навива,защото това довежда до пресукване на влакното........при бейткастинговите макари можеш да въртиш,там пресукване няма.
валатът не най-лошото нещо на света