Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Да се похваля с новата тояга
Модератор: sapuna
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да се похваля с новата тояга
То новината е от преди месец де, но сега намерих време да се похваля.
Най-накрая, благодарение на колега от форума - благодаря братле, страшен си - успях да се сдобия с Nash Scope, 9ft, 3lb.
Първи впечатления - уникална пръчка, много лека и приятна за държане. Другите ми шаранджийски са Warrior S на Fox и са лекички, но тази е изключително лека. Почти не се усеща че държиш шаранджийска въдица.
А ето така стои с макарата, която ще се ползва с нея
За момента ще е с Fox EOS 7000, но по нататък ще и взема друга, понеже смятам да си билдна отделен втори комплект Nash Scope въдици и Nash BP-6 Fast Drag макари.
Само дебна подходящ момент да я сефтосам с някой трофеен шарко, та да споделя и пълните си впечатления от нея.
Най-накрая, благодарение на колега от форума - благодаря братле, страшен си - успях да се сдобия с Nash Scope, 9ft, 3lb.

Първи впечатления - уникална пръчка, много лека и приятна за държане. Другите ми шаранджийски са Warrior S на Fox и са лекички, но тази е изключително лека. Почти не се усеща че държиш шаранджийска въдица.
А ето така стои с макарата, която ще се ползва с нея

За момента ще е с Fox EOS 7000, но по нататък ще и взема друга, понеже смятам да си билдна отделен втори комплект Nash Scope въдици и Nash BP-6 Fast Drag макари.
Само дебна подходящ момент да я сефтосам с някой трофеен шарко, та да споделя и пълните си впечатления от нея.

Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- hshopov
- разбира нещата
Re: Да се похваля с новата тояга
Ванка за мен новината не е нова( Ицо наистина е голям пич) ! Тук също ти пожелавам много диви емоции с това бижу! 

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Големи сте ласкатели вий двамцата....
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- hshopov
- разбира нещата
Истината трябва да се знае! Ако искаш можем да отворим тема и да плюем по Ваньо...така и така са го емнали във форума,че много питаkevlar написа:Големи сте ласкатели вий двамцата....

Да ти е честита колега , много емоции ти пожелавам с нея.
-
- научил се да хвърля
Да ти е честита и само големи и борбени риби!
Пръчката изглежда доста изпипана
Поздравления за новата придобивка 
Аз пък мисля да направя скоро двойно сефте
Хем на макарите хем на другата шаранджийка на която още и етикетите не съм и махнал 
Te нали са много маркови затова съм много сантиментален към тях

Аз пък мисля да направя скоро двойно сефте

Te нали са много маркови затова съм много сантиментален към тях

- Don4o_62
- учете се от него
Аз нищо шаранджийско не видях в тая пръчка ама карай,щом казвате,така да е,повече ми прилича да става за река на тежко,освен 3 лб. какво и е друго шаранджийското,ако може да се поясни....примерно каква дистанция може да постигне и т.н.,като не говорим за фидер хранилки,та ми стана интересно и питам
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Абе и на мен ми се видя малко къса ама нали сме умници са имаме нет за всичко та се оказа че пръчката е 2,74 м дълга и тия футове, инчове
и либри Англичаните да си ги заврат да не кажа къде.
Според мен пръчка с подобен размер или е много стара или е за друг тип риболов.
Давам прост пример с пикерите , те понеже са по къси рядко се намират хора дето да ги ползват. така че и тук има някъде уловка
Давам прост пример с пикерите , те понеже са по къси рядко се намират хора дето да ги ползват. така че и тук има някъде уловка

-
- разбира нещата

От известно време, следя написаното от теб, човече, големи глупости пишеш!! Но, поне за едно си прав, простия ти пример, наистина е такъв!Slavi_82 написа:Абе и на мен ми се видя малко къса ама нали сме умници са имаме нет за всичко та се оказа че пръчката е 2,74 м дълга и тия футове, инчове
Nash Scope, е проектирана като пръчка за малки водоеми, но постигнатата дистанция с нея е 155метра!!!
Don4o- тази дистанция, достатъчна ли ти е? От друга страна,нима дистанцията е единственото, което определя риболова като шарански?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- hshopov
- разбира нещата
Баааа...щом Дончо и Слави викат , че не еДимитър Чаушев написа:това са шаранджийски пръчки от секаде хайде за да не "чукам "излишно по клавиатурата както каза колегата, имате нет, проверете

Не съм казал че не е ..... не ми слагайте думи в устата който не съм казал
Просто ми е странно защото тва е доста нестандартен размер ВЕЧЕ.
Преди 20 години пръчки като токоз, джермина, мичел и т.н. си бяха толкова до 2,70 но и нямаше голям избор
Са въдици бол, размери бол..... даже няма да се учудя ако скоро направят и по 5 метра шаранджийси тояги
Просто ми е странно защото тва е доста нестандартен размер ВЕЧЕ.
Преди 20 години пръчки като токоз, джермина, мичел и т.н. си бяха толкова до 2,70 но и нямаше голям избор

Са въдици бол, размери бол..... даже няма да се учудя ако скоро направят и по 5 метра шаранджийси тояги

- Don4o_62
- учете се от него
с тая пръчка някой ако хвърли 155 м. особено от тук пишещите и яростно защитавайки я,ще си скъся кур..а с 15,5 см.
стига ми я хвалете тая спинарка, как била за вътрешни водоеми и ала бала глупости,това си е просто пръчка с дължина като едно времешните соц пръчки,само че по нова,с тая пръчка дълга като магарешки ху. й щом се хвърляло 155 м. с една истинска шаранджийска въдица 3,90м. 4 лб. колко ли трябва да се хвърля.....
а колегата щом си я харесва да си лови с кеф и да дърпа шарани,това му харесва,това си е взел
стига ми я хвалете тая спинарка, как била за вътрешни водоеми и ала бала глупости,това си е просто пръчка с дължина като едно времешните соц пръчки,само че по нова,с тая пръчка дълга като магарешки ху. й щом се хвърляло 155 м. с една истинска шаранджийска въдица 3,90м. 4 лб. колко ли трябва да се хвърля.....
а колегата щом си я харесва да си лови с кеф и да дърпа шарани,това му харесва,това си е взел
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Недей дава обещания, дето няма да изпълнишDon4o_62 написа:с тая пръчка някой ако хвърли 155 м. особено от тук пишещите и яростно защитавайки я,ще си скъся кур..а с 15,5 см.

Ако си чувал за Тери Едмънд, който се слави с постиженията си в кастинга, ще знаеш че именно той е човека отбелязал 155м.
Да, аз най-вероятно няма да докарам до заветните 155м, не съм от хората с най-добър кастинг, но и не бих се напъвал да гоня дистанции над 100м, а нея ще достигна преспокойно със Scope-a.
Като цяло концепцията на Scope серията е да позволи на човек, да бъде максимално мобилен. Ако разгледаш продуките на Nash ще разбереш, за какво говоря. Отделно 6, 9 и 10ft са предимно за "дебнене" (stalking) и малки/средни язовири - за това е и толкова лека - но съвсем успешно се справят и с големи риби.
Даже е документирано как Кевин Наш хваща 48lb шаран, което мисля че е около 22кг.
https://www.youtube.com/watch?v=pLx5S2sGu_Q
А в това видео, човека хваща даже 83lb, 37кг шаран
https://www.youtube.com/watch?v=hXTMK5ltKcs
Също така са документирани и мориски риболов с нея, а както знаем там играта е доста различна.
Отделно - 4lb ти е вече спод, не толкова въдица за риболов.

Всеобщото разбиране за шаранджийския риболов е да имаш тежка, дълга въдица, с която да достигаш някви безмислени дължини по 150-200-300м... За наш късмет ние нямаме язвори дето да покриват тези дистанции, като изключиш държавните язовири, но тогава просто разпъваш с лодка, а не се зориш да хвърляш от ръка.
Така че, да лека е като спинарка, ама е със силата на тежките шаранджийски въдици, каквато е и всъщност

Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...