Кой, кога и къде в Гърция ...?!?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Кой, кога и къде в Гърция ...?!?
Здравейте колеги,
Със започващият летен период и настъпващите отпуски идеята ми е да направим една тема която да бъде в помощ на всички любители на морският риболов в Гърция. В тази тема хора които искат могат да споделят кога и къде ще бъдат на риболов в Гърция с цел да обменят опит с други колеги на място които ще са там по същото време за места, техники или просто за компания.
Не знам до колко подобна тема ще има успех, но нищо не ни пречи да пробваме...
Със започващият летен период и настъпващите отпуски идеята ми е да направим една тема която да бъде в помощ на всички любители на морският риболов в Гърция. В тази тема хора които искат могат да споделят кога и къде ще бъдат на риболов в Гърция с цел да обменят опит с други колеги на място които ще са там по същото време за места, техники или просто за компания.
Не знам до колко подобна тема ще има успех, но нищо не ни пречи да пробваме...

Re: Кой, кога и къде в Гърция ...?!?
Смятам , че темата е много полезна , за да се обединят подтемите . Един писал за Тасос , друг за Лефкада и т.н. Изпускаме изключително ценни мнения от колегите , които са посетили Гърция не само за риболов ,но и за спа процедури семейно !
Понеже темата не е в "Разни" , където по принцип си пиша , а е сериозна ще си позволя само малко снимки от Перамос !
Там бях по Гергьовден , ама не кълвеше ! Опитах по нашенски на бял червей и нищо ! После на дъно монтаж "Драшкович" с едно местно рибе и па не стана ! А гърците ловяха само на дъно , монтаж тип "хеликоптер" със специални стойки за четири дънни пръта и па нямаха слука !
То там на Бяло море е същото като у нас на Черно море ! Важното си е сезона и мерака
Ето на тази снимка накрая на улицата има риболовно магазинче в което примерно може да си купите стръв или па воблери за улов на сепии и калмари.
А на пристанището на Перамос пълен резил
Едно рибе на бял червей и още чакам Жорката да ми каже към кои средиземноморски видове рибки принадлежи , щото той ги е улавял всичките и им знае цаката !
пп Извинявам се за снимката , където показвам маломерната рибка , обаче това на дланта ми е мазол от каране на колело из Западен парк - София !
Мислим да си купим от аптеката витамин А олеозум
Ето малко снимки :

Понеже темата не е в "Разни" , където по принцип си пиша , а е сериозна ще си позволя само малко снимки от Перамос !
Там бях по Гергьовден , ама не кълвеше ! Опитах по нашенски на бял червей и нищо ! После на дъно монтаж "Драшкович" с едно местно рибе и па не стана ! А гърците ловяха само на дъно , монтаж тип "хеликоптер" със специални стойки за четири дънни пръта и па нямаха слука !
То там на Бяло море е същото като у нас на Черно море ! Важното си е сезона и мерака

Ето на тази снимка накрая на улицата има риболовно магазинче в което примерно може да си купите стръв или па воблери за улов на сепии и калмари.
А на пристанището на Перамос пълен резил

Мислим да си купим от аптеката витамин А олеозум

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- smel1968
- ще става разбирач
Хубава тема,но поне аз ще ходя отново чак след септември.Много ми е топло лятото там а и рибите почти изчезват.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Рибата от снимката е буканара. Нещо като костур да не кажа че си е костур, ама морски.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
-
- новобранец
Здравейте колеги искам да попитам къде ще ми препоръчате 4-рите почивни дни на края на месец септември да се позиционирам за рибилов от някой кей има ли някой наблюдение как върви риболова в районите на Ставрос,Олимпиада,Стратони и прочие.
Благодаря предварително
Благодаря предварително

Здравейте,
в момента съм в Неос Мармарас. пробвам на спининг, но за сега 0. Ако някой има идеи, черпя.
в момента съм в Неос Мармарас. пробвам на спининг, но за сега 0. Ако някой има идеи, черпя.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
в момента вървят само силиконите.
валатът не най-лошото нещо на света
Здравейте колеги , аз лично не харесвам Гърция и не ходя . но жената ме изврънка и мисля живот и здраве да ходим на Геракини началото на октомври , хотела е на плажа . Та ще ме посъветвате ли какви сопи да взема за от плажа да мятам. Благодаря .
-
- разбира нещата
Вземи си дънни въдици ,ако нямаш сърфови вземи си шаранжийски въдици,стръф цуцуни или фараон и бой вечер по ципурите.Сутрин рано на спининг за лаврак с 12-15см волери.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Сега я видях тази тема, но едва ли ще има голямо развитие, защото всеки си има предпочитания и не виждам как ще ги съчетаем. Един харесва риболов на шаранджийски такъми, друг на спининг, аз ловя на плувка.
Шарена работа.
Дими даже не харесва и Гърция, пък аз много обичам да ходя там !
И съвсем малка част от тях съм хващал,
Ама тази хич не ми прилича на морски костур!
И аз не знам каква е,
Но морски костур е това:

Шарена работа.

Дими даже не харесва и Гърция, пък аз много обичам да ходя там !

Аз също не ги знам техните риби,Trias написа: ..... Едно рибе на бял червей и още чакам Жорката да ми каже към кои средиземноморски видове рибки принадлежи , щото той ги е улавял всичките и им знае цаката ! .....

И съвсем малка част от тях съм хващал,

Ама тази хич не ми прилича на морски костур!
И аз не знам каква е,
Но морски костур е това:
А на кое казвате фараон ? И ако може какви воблери за лаврака ?Станимир Бегов написа:Вземи си дънни въдици ,ако нямаш сърфови вземи си шаранжийски въдици,стръф цуцуни или фараон и бой вечер по ципурите.Сутрин рано на спининг за лаврак с 12-15см волери.
G.Petkov ; Аз лично не обичам морето и жегите , а любими са ми язовирите на палатка и хлад

-
- разбира нещата
Фараон http://www.gofishingbg.com/t42-topic цуцуни http://www.gofishingbg.com/t43-topic . Воблери тънки ,дълги и плиткогазещи например http://www.voblershop.com/1795/Воблер.Rapala.Max.Rap/ , http://www.voblershop.com/1834/Воблер.Duel.Adagio/ , http://www.voblershop.com/2130/Воблер.S ... motti.140/ има много марки , общото е че газят до метър и имат система за далечен кастинг. Препоръчвам ти цвят сардина ,ред хед , зелен с бяло коремче ,бяла перла. Успех ти пожелавам.
Какъв трябва да е дънният монтаж колега? Има ли нещо специфично или като по нашето море с кефаловия дънен такъм или такъв без тапи?Станимир Бегов написа:Вземи си дънни въдици ,ако нямаш сърфови вземи си шаранжийски въдици,стръф цуцуни или фараон и бой вечер по ципурите.Сутрин рано на спининг за лаврак с 12-15см волери.
Благодаря , добих представа . Изгледах и няколко филма , та мисля да пробвам и за дорадо ако се е размърдало . 

2 броя
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.