Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

избор на спининг пръчка за щука на повече от 2 части
Модератори: Павел Иванов, sestrata
избор на спининг пръчка за щука на повече от 2 части
Здравейте колеги искам да си закупя въпросният спининг, защото този който го имам е на две части, 2,40 м и не се побира в багажника. Та дайте съвет за марка. Мисля си нещо на 2,40 м, акция 10-30 и в мастерфишинг видях такива пръчки на корморан на 5 части и на дайва на 4 части, но нека се изкажат специалистите и препатилите.
- Vid
- кандидат преподавател
Re: избор на спининг пръчка за щука на повече от 2 части
Колега, ти да не караш колата на мистър Бийн, че да не ти се събира двуколенна пръчка в багажника?
Я, карам един тъп Сеат га ходя на риба и все се побира в него....
Определено дву - пръчката е най доброто и едва ли ще се намерят много колеги кои да ти презентират 4 коленни пръчки...
Я, карам един тъп Сеат га ходя на риба и все се побира в него....
Определено дву - пръчката е най доброто и едва ли ще се намерят много колеги кои да ти презентират 4 коленни пръчки...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
колата ми е ситроен саксо и не става в багажника, трябва да я возя зад някоя от предните седалки и опира върха й в задното стъкло, но проблема е че някой път съм с жената или с жената и детето и се притеснявам за пръчката
Филстар Травел Спин е сопата. Щука 1,5 кила,цялата увита в голяма топка водорасли си я вади без грижи. На три части е. Иначе Вид е прав за сопа на две части.
- Vid
- кандидат преподавател
В този смисъл де колегата е споменал, мога да ти предложа Тубертини на 4 части, оборудвана със здраво влакно де вади водорасли + браковските мрежи без никЪФ проблем... Ама, мисля, че това не е тема за "приличен" риболов на спининг..Бобo написа: Щука 1,5 кила,цялата увита в голяма топка водорасли си я вади без грижи. На три части е.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
abu garcia vendetta - виж ги в сайта на Видракс.
И аз гледах филстара но малко ме притеснява дали за тази цена ще е достатъчно чувствителен за да се усеща воденето на примамките, и дръжката ми е малко странна/ всичките ми въдици до сега са с коркови дръжки/.
по отношение на вендетата какво значи LTS водачи, обикновено гледам да са SIK водачите заради плетените влакна. И да попитам колегата novakov80 дали е ползвал тази пръчка или просто знае че тази пръчка я има на 3 части.
Колега направи ви си/купи си твърд тубос за въдиците и си ги слагай ако искаш и на багажника отгоре . Така си спестяваш премеждията да купуваш 2-3-4-5 коленни пръчки. Вземаш си въдица какват ти е на сърце и бюджет/ ръгаш я в тубоса/ и ходиш за риба ако ще и с колело.
Поздрави
Поздрави
Ползвам същата но на две части и съм доста доволен - в комплект със зубер 3000. Смятам, че и триколенната ще е добра / за парите си/.
Какво да ти кажа...блесни от рода на Мепс Циклоп 12 гр. се усещат идеално,а за мен това са малки примамки.S_Dakov написа:И аз гледах филстара но малко ме притеснява дали за тази цена ще е достатъчно чувствителен за да се усеща воденето на примамките, и дръжката ми е малко странна/ всичките ми въдици до сега са с коркови дръжки/.
И двата ми спининга са с LTS водачи които ползвам само с плетени влъкна - няма проблем. Едният е въпросната триделна вендета 5-15гр. За нея мога да кажа че е изключително чувствителна , "гъне" се по цялата си дължина,замята надалеч и точно. Не е подходяща за силни течения и дръжката и е особенна - аз съм с много дълги пръсти и ми умалява ръката на 4-тия 5-тия час мятане с нея .Ти вероятно би се насочил към по-големия триделен вариянт 2.4м 7-28 гр - такава не съм ползвалS_Dakov написа:по отношение на вендетата какво значи LTS водачи, обикновено гледам да са SIK водачите заради плетените влакна. И да попитам колегата novakov80 дали е ползвал тази пръчка или просто знае че тази пръчка я има на 3 части.
Моята кола VW Лупо е с багажник 130 литра (което е повече от двойно по-малък багажник от саксото). За 5-6 лв си купих PVC тръби от един ВИК магазин и си направик прекрасен тубос за двуделния си спининг - което решава проблема и може въдицата да се подмята навсякъде в колата. Обаче има си и моменти където триделния спининг си е незаменим , по разни семинари и командировчици си го слагаш в "джоба" и хайде
За тубуса за двуделния ми спининг използвах :2 тапи , една тръба Ф50 , една малка тръба Ф63 и един разширител от Ф50 на Ф63. - това са външните размери на тръбите- което прави тубуса изключително компактен и е в абсолутно точен размер. Размера на тръбата Ф63 ми е необходимо само заради най-големия водач до дръжката

Щях да го облепвам с фолио ,ама жената ми учи калъфи за тръбите от изкуствена кожа
Благодаря на всички колеги взели участие. Спрял съм се на две пръчки, едната е Shimano CATANA CX TELESPIN, а другата Trabucco Trakker TRV Spin . Само че на трабукото не му пише грамажа. Като разбера колко тежи ще взема по-леката, а при сходни грамажи клоня към телеспина. Ако някой знае грамажа на трабукото да пише.
Тъкмо разглеждах разно пръчки и виж какво ми попадна:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... ffzett-TRV
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... ffzett-TRV
Да DAM-чето е много красиво. Ще мисля.
Поздрави.
Поздрави.