Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг по Тунжда, около Ст.Загора
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спининг по Тунжда, около Ст.Загора
И така колеги, днес с един другар хванахме въдичките и гас към реката. Първа спирка с.
Шаново. На арвера му скъса, какво.... единин господ знае. Аз закачих едно малко кефалче, докато тоичих. За близо два часа и нещо, нищо, дори нямаше почулване. Казвам му аз, да се местим, той добре. Къде, къде на с.Ягода. Казали на авера, че излизали бели на силикон. Викам добре нека пробваме. Така, но и там греда.Той извади една малка сулка на силикон, която си плува да расте, аз капо. Всички воблери от котията пробвах, неще и неще. Със силиконите същата работа. Викам си я чакаи, да видя някое кефалче няма ли да излъжа, че работата стана срамота. Първо презентиране, чукване. Второ презентиране, един хубавец застана пред кадър. Това е от нас приятели. Наслука на всички.
Шаново. На арвера му скъса, какво.... единин господ знае. Аз закачих едно малко кефалче, докато тоичих. За близо два часа и нещо, нищо, дори нямаше почулване. Казвам му аз, да се местим, той добре. Къде, къде на с.Ягода. Казали на авера, че излизали бели на силикон. Викам добре нека пробваме. Така, но и там греда.Той извади една малка сулка на силикон, която си плува да расте, аз капо. Всички воблери от котията пробвах, неще и неще. Със силиконите същата работа. Викам си я чакаи, да видя някое кефалче няма ли да излъжа, че работата стана срамота. Първо презентиране, чукване. Второ презентиране, един хубавец застана пред кадър. Това е от нас приятели. Наслука на всички.
- garfield_90
- ще става разбирач
Re: Спининг по Тунжда, около Ст.Загора
Почти всяка седмица съм там и виждам някой да се разкарва с воблери и блесни....но никой нищо ( включително и аз с 30-40 мятания и се отказвам - все пак съм отишъл за мирна риба, и не ми се изтърват моментите на кълване за да мятам " на асфалта" едва ли не) . Тук около Стара Загора не останаха хубави места с риба за кастинг от брега. А за бяла риба излиза на Шаново на рибка около 700-1000 гр.
Колега и тези вече са обрани, пълна нула това е ..... Защото се взема и маломерката.
Аз също ходя често в тези райони.Най-големия проблем е,че се прибират сулки под 500-600 грама и не мога да проумея защо?Нито ще се нахранят с тези бебета,нито популацията ще има устойчив ръст.Точно сега е момента да се даде шанс на бялата риба да се развие и в следващите 2-3-4 години да даде потомство.
А иначе това лято имам една мерна риба 1,6 кг. и няколко малки,върнати обратно.
Дали ще има какво да ни носи удоволствие,зависи не само от мрежарите,но и от нас....
Дали ще има какво да ни носи удоволствие,зависи не само от мрежарите,но и от нас....
Колега от нас нищо не зависи....
- garfield_90
- ще става разбирач
Какво си хванал колега ако не е тайна де?dino2 написа:Аз също ходя често в тези райони.Най-големия проблем е,че се прибират сулки под 500-600 грама и не мога да проумея защо?Нито ще се нахранят с тези бебета,нито популацията ще има устойчив ръст.Точно сега е момента да се даде шанс на бялата риба да се развие и в следващите 2-3-4 години да даде потомство.
Колега,освен една бяла 1,6 кг,нямам друго нищо.Ходя основно на спининг,но и нямам някакъв впечатляващ опит зад гърба си.
Имам над 10 излета там-излизат тук там и бебета сулки,които силно се надявам да порастнат.Жалка работа е с поголовната им сеч-то едва ли нещо остана.
Имам над 10 излета там-излизат тук там и бебета сулки,които силно се надявам да порастнат.Жалка работа е с поголовната им сеч-то едва ли нещо остана.
- garfield_90
- ще става разбирач
То на всякъде е така. Има ли силна популация някъде на някакъв вид риба всичко живо се изсипва там и всичко изчезва за около месец или ако освободят някоя локва - като пример мога да ти там язовира на Пет могили. Освободиха го и беше пълно с народ....след 2-3 седмици вече имаше тук там някой удар а сега не ми се мисли. Но май бяха хванали някви с мрежичка с доста риба от сорта на тон два... Даже не знам дали ги бяха хванали или се беше разчула от хвалби или някой от тях се е изтървал, но със сигурност е действителен случай 

Колеги нека направим един съвместен излет... Да повъртим заедно. Ако има навити, нека се разберем на л.с.
- garfield_90
- ще става разбирач
По принцип мисля утре към 15:30 16:00 да ида.Аз се прибирам към 3 и нещо от работа минавам през Еконта да си взема един Spro little john milk snake ( да пробвам навата придобивка) както и един много джижан силикон на fiish . За около 2-3 часа може да повъртя. Ако ти е удобно по това време утре драсни
Няма да съм приключил работа, но се надявам да покажеш улова в снимки тук в тази тема.
- garfield_90
- ще става разбирач
Малко съм скептично настроен за там,но само да има нещо ще го кача. Повече отивам от мерак да повъртя, скоро не съм ги раздвижвал рибетата, преди 2 седмици малко на Жребчево ама беше много горещо и ги прибрах набързо. Почва да ме хваща яд, че дадох една шапка пари за оборудване, а няма риба и не всеки път като ида за мирна риба ми се разпъва, а като ида само с тази цел ( 2-3 пъти я правих тази грешка там) няма никакви резултати.....
А къде мислиш да ходиш колега ?

- garfield_90
- ще става разбирач
А на Шаново ще ходя,че по-близко и пътя го бива( колата ми е малко ниска и не мога да шетам на много места) пък ако удари нещо удари, важна е разходката
Пожелавам слука, тя и моята си търси само асфалта...