Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Е ако това не е наглост ?!
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Е ако това не е наглост ?!
Колеги, макар да пиша рядко, следя постовете във форума редовно. По-голямата част от вас ревниво се опитват да защитят и малкото останала риба по нашите гьолове. Случайно влязох в галерията днес и едната снимка ме покърти .... Не мога да я копирам тук, но моля всички да погледнете последната снимка на "Marto-picha" да видите з акакво става дума ....
- Fishing_Fan
- разбира нещата
-
- новобранец
malkite ribki
манталитета на българина е такъв: всичко в джоба.Тва че ги е хванал добре , но да си ги събере в живарника , да ги снима и да ги пусне накрая.дори според мен трябва да връщаме всичката риба , независимо малка или голяма.вчера бях на струма и хванах около 40 мряни и 4 скобара.взех 1 скобар и 5те наи големи мряни а другото го варнах , за да мога някои ден да ги хвана пак , но когато са на преклонна възраст.
Fen sam na ribolova na hi6ni ribi.Rqdko hodq za drugo.Nai-golqmata mi strast sa 6tukite i re4nata pastarva (balkanka).Ne obi4am da lovq 6aran i 6aranovi ribi.
- ribarq
- сериозен играч
еии бати и грозната постъпка ! немога да се здържа да не напиша нещо ! да орезилиш тези бели рибки , тц тц тц тц тц , дано да се е загуцал с някой кокал ! да го видат ИАРА да му начукат един здрав акт и да видим дали ще хваща друг път толкова малки рибета !
дано да е някое хлапе , че като чете темата да се научи на някои работи , че ако е некой възрастен направо срамота и позор !
дано да е някое хлапе , че като чете темата да се научи на някои работи , че ако е некой възрастен направо срамота и позор !
И защо си хванал 40 ?? Нали по закон и правилник ловиш колкото се полага и спираш..защо продължаваш да ловиш ?? А дали си ги пуснал ??....вчера бях на струма и хванах около 40 мряни и 4 скобара.взех 1 скобар и 5те наи големи мряни а другото го варнах.....
===========================
Не се заяждам с този който го е написал , а съм за принципа.Не трябва да се лови над нормата..да се наранява рибата и после да се пуска (или уж се пуска )..върви ми доказвай като не съм бил там !!
=============================
Виждаш ли как човек сам пада в капана - вижда сламката в окото на другия , не вижда гредата във своето собственно.
Ами хвани си нормата и въз !! Или ако не искаш толкова ..хвани по-малко.
Ама това да ловиш..да ловиш ...докато се скапеш и после да пускаш не е много нормално ! Това вече е някаква параноя според мене .
И оправдание на думи, че си пуснал не може да има.
Вече си нарушил закона.
-----------------------------------
Па като не сте съгласни с горното ..майната му.В Бългериа всеки си има своя истина, своя правда и ..нал тъй ??
[/quote]
[/quote]Pedro написа:И защо си хванал 40 ?? Нали по закон и правилник ловиш колкото се полага и спираш..защо продължаваш да ловиш ?? А дали си ги пуснал ??....вчера бях на струма и хванах около 40 мряни и 4 скобара.взех 1 скобар и 5те наи големи мряни а другото го варнах.....
===========================
Не се заяждам с този който го е написал , а съм за принципа.Не трябва да се лови над нормата..да се наранява рибата и после да се пуска (или уж се пуска )..върви ми доказвай като не съм бил там !!
=============================
Виждаш ли как човек сам пада в капана - вижда сламката в окото на другия , не вижда гредата във своето собственно.
Ами хвани си нормата и въз !! Или ако не искаш толкова ..хвани по-малко.
Ама това да ловиш..да ловиш ...докато се скапеш и после да пускаш не е много нормално ! Това вече е някаква параноя според мене .
И оправдание на думи, че си пуснал не може да има.
Вече си нарушил закона.
-----------------------------------
Па като не сте съгласни с горното ..майната му.В Бългериа всеки си има своя истина, своя правда и ..нал тъй ??
Педро ти кога за последно си ходил на риба??? Какво е това тълкуване на закона бе

относно дребните рибета гадно е но какво да се прави дано младежа да си вземе поука и да не го прави... другия вариант е да е видял от някой и той да го е направил децата се учат като подражават на някой а не отсамосебеси....

Айде бе...вие ще ме скъсате от смях.Много ясно е написано колко да уловиш..и край ...баста.
Ама не - ти си отишъл на 150 км и дай да си оправдаеме разходите и да тепеме, да тепеме рибата...щото това са 150км...пари за бензин си давал....айде бе я стига.
Отговора е ДА НЕ СИ (отишъл на 150км ), да не съм те бил по главата.Това не ти дава право да уловиш 20-30 кила риба и после обратно в реката....ха ха ха
........Разпъвате шатрите като някои шейхове и почвате сеч..........
........И ми се пишете на загрижени за рибата......ха ха ха -засмя се графа на развален испански.
Ама не - ти си отишъл на 150 км и дай да си оправдаеме разходите и да тепеме, да тепеме рибата...щото това са 150км...пари за бензин си давал....айде бе я стига.
Отговора е ДА НЕ СИ (отишъл на 150км ), да не съм те бил по главата.Това не ти дава право да уловиш 20-30 кила риба и после обратно в реката....ха ха ха
........Разпъвате шатрите като някои шейхове и почвате сеч..........
........И ми се пишете на загрижени за рибата......ха ха ха -засмя се графа на развален испански.
Много големи майстори сме да си затваряме очите когато не ни изнася.
И да си търсим оправдания..да извъртаме и т.н.
Хванал си 40-50 риби(15-20 кила..примерно)...и ги държиш в живарника "С НАМЕРЕНИЕ ДА ПУСНЕШ НАДНОРМЕНО УЛОВЕНОТО"..и ти се изтърсва ИАРА на главата ....
Дай билета...къде си ги описал тия риби...защо 5 пъти над нормата ??
Ама аз ще ги пусна - това ли иска да ми кажеш.... БЕ УМНИКО ??
-------------------------------------------------------------------------------
И ще те чакат да избереш най-харесваните от тебе ..ха ха ха.....
И да си търсим оправдания..да извъртаме и т.н.
Хванал си 40-50 риби(15-20 кила..примерно)...и ги държиш в живарника "С НАМЕРЕНИЕ ДА ПУСНЕШ НАДНОРМЕНО УЛОВЕНОТО"..и ти се изтърсва ИАРА на главата ....
Дай билета...къде си ги описал тия риби...защо 5 пъти над нормата ??
Ама аз ще ги пусна - това ли иска да ми кажеш.... БЕ УМНИКО ??
-------------------------------------------------------------------------------
И ще те чакат да избереш най-харесваните от тебе ..ха ха ха.....
-
- и господ не е толокова добър
Pedro приятел нещата са такива.На всеки излет се пише язовира още преди да си започнал риболова.После можеш да хващаш цял ден риба и да слагаш в живарника като маломерните се пускат веднага независимост от състоянието им.След преключване на риболова можеш да задържиш една голяма независимост от килограмите или 3кг.в допустимата норма.Аз на платени слагам всичката риба в живарника снимам и я пускам.На свободните маломерката я пускам веднага.