Овчарица

Модератори: bobopeli, sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Овчарица

Мнение от snegk »

Да напиша и аз нещо тука,че ще ме намразят колегите.А сега по темата бях на язовира 3 дена.Първия ден жега не се диша водата пада,колегите дето ги смених за три дена едно шаранче.Замислих се дали да остана,но на другите водоеми в околията е същото и реших да останна.И обичайните таранки сомчета,вървят на моменти.Втория ден и злезе силен вятър който обръщаше столовите,направо отвратителна история.Към обяд удари шаран,но бързо влезе в тревата и като неможа да вземе аванса скъса и отпътува.На третия ден вечерта след обаждането на Милен на Сапуна брат му одари един амур от 3 до 5 килограма искарахго и без снимки понеже бях бесен го подарих на колегите от Димитровград.В заключение тарнака сомчета 1 шаран и един амур.Колегите до мен един амур около7кг на распъване до другия бряг на 1,5мдълбочена.Иоще едни колеги които распъваха отсреща хванаха някой друг амур.Всички други на язовира нищо.Водата денем се качва 40 см. вечер пада ,така беше всеки ден.Мрежите са напаст.Минаха на проверка от иара и проверявха билетите.Вечерта минаха на проверка за маломерни риби,побеснях като ме сабудиха в 3ч.Значи ако някой ходи да търси рибата в двата края и стръв царевица и отделно на стериопор на горна кука.Успех на тези които ще ходят. :wink:
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

в понеделник смятам да тръгвам за 4 дена !
какво е положението с шамандурите кото разпънаха миналата неделя там ?
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

каква иара какви билети :) нали водоема е платен !
те ако могат иара и арендаторите ще се изтрепат за този водоем !
едните казват 4е е с билети другите че водоема е частен и не трябват билети стига да си плащаш !
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

абе човек каква иара на овчарица......нали е под аренда и плащаме такса на великия арендатор и чалгаджия :smt021
snegk

Мнение от snegk »

На всеки водоем в България се изисква билет.Какво ви става бе хора за 25лв проблем,знам,че за някой хора са много,но трябва да има някаква законност.По въпроса с шамандурите аз отрязах три и изобщо никой не им обръща внимание,просто вечер трябва да се истеглят въдиците по на плитко дане ти хвърлят отгоре мрежи.Ако незнаеш местата по добре захрани на 30-40 метра и хвърляй от ръка.Амура ходи по плиткото да пасе.Шарана и амура ги хванах отпред. :wink:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

билета съм го заверил още през януари :!: и все пак кой е по по най прав на теца :?: аз че съм си платил таксата и билета :evil: или нончо и иара че са прибрали парите :?:а ако му стиска на някой да дойде да ме събуди в 3 часа
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

какво значи хванал си ги отпред :)
отпред ! отсреща на другия бряг :)
или пред теб !
snegk

Мнение от snegk »

Малко по горе съм писал30-40 метра.grandal_331 всички са прави,единия го държи под аренда другите си вършат работата а ти си плашташ.По въпроса за сабуждането имаше една компания миналата годинана доста голяма и все мутри дето се вика и започнаха да се ебават с охраната за маломерните риби и след десет минути се умутриха.Затова приятелю ловиси спокойно и покажи живарника когато ти го искат изкарай си готин риболов и не се занимавай с глупости. :wink:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

все още съм на контра със мутрите -плащам си таксите като поп -и карам 30 год. москвич
snegk

Мнение от snegk »

По добре с москвич ама да бъдеш пич отколкото да караш Bmv и да бъдеш мекере.Успех брат :wink:
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

абе snegk защо тук си се писал. нещо си се объркал. мисля , че не е за тази подтема. аз лично пиша рядко но явно никой не чете каквото трябва. водоема е собственост на България и за него важат законите на страната. концесията си е отдедлно нещо. за пореден път ти се прекланям за издръжливоста и добрите излети , които правиш.
пожелавам ти много успехи
snegk

Мнение от snegk »

Сега ми се обадиха от теца,хората които оставих на мойто място вчера след като си тръгнах 4 истървани и 3 хванати а днес 4 хванати и 3 истървани .И то на мойто петно с моя начин на хващане.
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

пичове сега се прибирам от овчарица. положението там е трагично :( 1 шаранче 1.5 кг на варена стара царевица дребни канални сомчета и каракуди . не видях ннякой да извади нещо едро. народа масово разпъва такъми със лодки и спасителни жилетки но на 200м кълве същото което дава на 50м. иначе си изкарахме мн. добре :P барбекю салатка ракийка биричка :wink: всичко вумерени количества. върха обаче беше когато разтоварвахме моя багаж :?: в багажника имаше змия :shock: наложи се да разтоварим всичко докато я открием .оказа се че е водна ама ни изкара акъла.а всичката риба пуснахме обратно да порасне :D
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

grandal_331 на кое място бяхте
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

минахме през бял кладенец .горе долу срещу плочата която е на отсрещния бряг