Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Овчарица
-
- и господ не е толокова добър
Овчарица
Да напиша и аз нещо тука,че ще ме намразят колегите.А сега по темата бях на язовира 3 дена.Първия ден жега не се диша водата пада,колегите дето ги смених за три дена едно шаранче.Замислих се дали да остана,но на другите водоеми в околията е същото и реших да останна.И обичайните таранки сомчета,вървят на моменти.Втория ден и злезе силен вятър който обръщаше столовите,направо отвратителна история.Към обяд удари шаран,но бързо влезе в тревата и като неможа да вземе аванса скъса и отпътува.На третия ден вечерта след обаждането на Милен на Сапуна брат му одари един амур от 3 до 5 килограма искарахго и без снимки понеже бях бесен го подарих на колегите от Димитровград.В заключение тарнака сомчета 1 шаран и един амур.Колегите до мен един амур около7кг на распъване до другия бряг на 1,5мдълбочена.Иоще едни колеги които распъваха отсреща хванаха някой друг амур.Всички други на язовира нищо.Водата денем се качва 40 см. вечер пада ,така беше всеки ден.Мрежите са напаст.Минаха на проверка от иара и проверявха билетите.Вечерта минаха на проверка за маломерни риби,побеснях като ме сабудиха в 3ч.Значи ако някой ходи да търси рибата в двата края и стръв царевица и отделно на стериопор на горна кука.Успех на тези които ще ходят. 

-
- сериозен играч
-
На всеки водоем в България се изисква билет.Какво ви става бе хора за 25лв проблем,знам,че за някой хора са много,но трябва да има някаква законност.По въпроса с шамандурите аз отрязах три и изобщо никой не им обръща внимание,просто вечер трябва да се истеглят въдиците по на плитко дане ти хвърлят отгоре мрежи.Ако незнаеш местата по добре захрани на 30-40 метра и хвърляй от ръка.Амура ходи по плиткото да пасе.Шарана и амура ги хванах отпред. 

-
- сериозен играч
-
Малко по горе съм писал30-40 метра.grandal_331 всички са прави,единия го държи под аренда другите си вършат работата а ти си плашташ.По въпроса за сабуждането имаше една компания миналата годинана доста голяма и все мутри дето се вика и започнаха да се ебават с охраната за маломерните риби и след десет минути се умутриха.Затова приятелю ловиси спокойно и покажи живарника когато ти го искат изкарай си готин риболов и не се занимавай с глупости. 

-
- сериозен играч
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
абе snegk защо тук си се писал. нещо си се объркал. мисля , че не е за тази подтема. аз лично пиша рядко но явно никой не чете каквото трябва. водоема е собственост на България и за него важат законите на страната. концесията си е отдедлно нещо. за пореден път ти се прекланям за издръжливоста и добрите излети , които правиш.
пожелавам ти много успехи
пожелавам ти много успехи
-
- сериозен играч
пичове сега се прибирам от овчарица. положението там е трагично
1 шаранче 1.5 кг на варена стара царевица дребни канални сомчета и каракуди . не видях ннякой да извади нещо едро. народа масово разпъва такъми със лодки и спасителни жилетки но на 200м кълве същото което дава на 50м. иначе си изкарахме мн. добре
барбекю салатка ракийка биричка
всичко вумерени количества. върха обаче беше когато разтоварвахме моя багаж
в багажника имаше змия
наложи се да разтоварим всичко докато я открием .оказа се че е водна ама ни изкара акъла.а всичката риба пуснахме обратно да порасне 

-
- сериозен играч