Полезно за Неа Перамос, Ставрос, Олимпиада, Амулиани и др.

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
pypy82
новобранец
новобранец

Полезно за Неа Перамос, Ставрос, Олимпиада, Амулиани и др.

Мнение от pypy82 »

Здравейте, нов съм тук и изчетох почти всичко за Гърция което сте писали и искам да ви споделя и аз накои неща. Ходил съм доста често там на 6-7 различни места предимно в северната част така че, Неа Перамас октомври за 4 дена първия ден на бомбарда и бял червей зарган много, като хванахме и 7-8 доста големи " каиши" 70- 80 см нещо такова. 47 броя за около 3 часа. Ние с моя приятел ловяхме само зарган, но други предимно гърци ловяха на плувки и на дъно с едни измислени въдици и вадеха разнообразни риби около педя и малко от горе не знам какви бяха разбрах че имало мормони спарос и т.н. Това към 11 на обяд на пристанището. Вечер като се стъмнеше хвърляха с полиангистро за хищници, но не сме учасвали и не съм видял. Понеже ние сме предимно харпунджии, не сме се занимавали непрекъснато с въдиците:) ,бяхме под водата. Под очакваното да ударих едно заблудено дорадо незнаех какво правеше в едни треви, но слабо. Ставрос и Олимпиада пак от кея същата работа, но юни по слабо там ловяха много Българи на плувка вечер барбуни, скумрии, на Тасос един пич българин извади лефер към 2 кила с воблер rapala не помня кой номер беше, но определено риба на Тасос в южната и източната част другаде не си заслужава или по скоро ден с ден няма. Истината за Гърция е че има риба, но ден с ден няма. Някой беше написал че е като нашето море, глупости едно момче от Бургас беше дошло и се заприказвахме на Ираклица, взел си отпуска за 3 дена 2 заргана в нашия гьол, а тук си беше напълнил кофата със всяккви риби. За хищници Гърците ловят само на полиангистро като омотават с такъма сардела около 15 см.
Тази година сме решили да обиколим Ситония за 7 дена, сутрин с въдици, следобяд под водата и искам ако някой има инфо за квартира.? Някакви впечатления и телефони за Ситония например Сарти, Вурвуру, Порто Кофу, Торони и т.н. така или иначе обикаляме та който ми даде някакво инфо все е от полза. В bookinga много малко места са обявени и предимно хотели, затова питам вас. Благодаря предварително
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Re: Полезно за Неа Перамос, Ставрос, Олимпиада, Амулиани и др.

Мнение от ianimar »

зд. колега,за ираклица по това време имашли някакви наблюдения за риболова,какво се лови
pypy82
новобранец
новобранец

Мнение от pypy82 »

ianimar написа:зд. колега,за ираклица по това време имашли някакви наблюдения за риболова,какво се лови

Здравей, говоря за 1-5. 10. 2015 българите ловяха зарган тогава имаше много. Някои хвърляха воблери но нищо не видях да вадят. А гърците на полиангистро, някакъв извади нещо но беше малко далеч от нас и трябваше да прескачам едни железа да идо до там и не мога да кажа какво. Само ги видях как хляб мешат с някаква паста май смляна риба , слагат го на полиангистрото и хващат кефал. Но Ираклица като цяло е по неудобно за риболов от Перамос.
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

благодаря,утре заминавам за ираклица и ще видим какви ще ги вършим на място.
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

Моля колегите,ловили по празниците около и на пристанището в Ставрос да споделят за активността на рибата. В понеделник пътувам и всяка информация ще ми е от полза.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”