Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кеп или Грипер при спининг риболов на щука.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Todor_madjarov
- научил се да хвърля
Кеп или Грипер при спининг риболов на щука.
Тъй като отдавна ходя за щуки и винаги съм се чудил дали е по-удачно да мъкна кеп или грипер.
Според мен кепа има предимство,когато се лови в обрасли водоеми и когато хванеш риба да трябва да нагазиш метър навътре,за да я изкараш.
От друга страна кепа е доста обемист в сравнение с грипа и може да възпрепятства спинингиста в определени ситуации.
Групера от друга страна е доста удобен за носене,но недостатъка му е,че ако е стръмен брега или обрасъл е трудно да се защипе рибата и това може да доведе до доста неприятности.
Моля колегите щукари да изкажат мнение с аргументи,за това кое от двете приспособления е по-добро,на база техният личен опит.

Според мен кепа има предимство,когато се лови в обрасли водоеми и когато хванеш риба да трябва да нагазиш метър навътре,за да я изкараш.
От друга страна кепа е доста обемист в сравнение с грипа и може да възпрепятства спинингиста в определени ситуации.
Групера от друга страна е доста удобен за носене,но недостатъка му е,че ако е стръмен брега или обрасъл е трудно да се защипе рибата и това може да доведе до доста неприятности.
Моля колегите щукари да изкажат мнение с аргументи,за това кое от двете приспособления е по-добро,на база техният личен опит.

По-голяма от една ,където я изтървах,хваната още нямам.
Рибарска мъдрост!
Рибарска мъдрост!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Кеп или Грипер при спининг риболов на щука.
Имай и двете в колата, и избирай според мястото и случая.
Грип-а може винаги да е закачен за теб, кеп-а - можеш да вадиш когато сам прецениш.
Грип-а може винаги да е закачен за теб, кеп-а - можеш да вадиш когато сам прецениш.
.........!
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
- rikitikitavi
- разбира нещата
Кеп с къса дръжка и мисинена мрежа преметнат на гърба за риби до 3кг. За по-големи от 5кг здрав грипер. За по средата както ти е удобно. Говоря за ситуация нагазил във водата или от лодка. На висок бряг само кеп с дълга дръжка.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- Don4o_62
- учете се от него
по Марица щуките,по големите де
ето с това ги вадех на брега
закачам го на колана отзад,много е удобно,особено като си нагазил навътре по разни треволяци
разбира се който си прави може и по красива кука да барне от неръждавейка и т.н. но мен спецялно не ме бърка вида,важното че върши работа безотказно

разбира се който си прави може и по красива кука да барне от неръждавейка и т.н. но мен спецялно не ме бърка вида,важното че върши работа безотказно
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти