Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Черното кафе 2
-
- ще става разбирач
Черното кафе 2
Здравейте. Още в началота на седмицата бях си решил да разцъкам някоя дупка на "Черното кафе".
По тоя повод снощи "курдисах" два мобилни за всеки случай. Звъни единя, скачам обувам чорапогащника,
чорапи и т.н. ,а другия не звънка. Брей развалил се е, добре че навих и двата. Шетам си нещо аз, обаче на
"булсаткомчето" пише 3 :33, погледнах другото у-во ама и то толкоз показва , отварям мобилния 3:34. Егати
филма - погрешно съм навил единия телефон за три и трийсет.
Майтапче ,ама явно си го мога. Легнах
за три бързи часа, през които бая кустури понадърпах.В 6:30 часа вече се събудих от правилната аларма и
с бързи движения скочих за втори път в чорапогащника. Може да ви занимавам с някви безмислици,
но излета се помни не само с количеството риба, ами с всички щуротии около него.
Така. В 7:15 часа вече бях на гьола, напоследък се пръв, а той един красив , бял, тих и корав.
Без да му мисля много нагазих през снега до мечтаната дупка.Разпробих една ,захвърлих на "мормиш"
,поклатих пет минути без обратна връзка. Спрях и реших да поснимам.
На изток

На юг

Реших да пробия някоя друга дупка и по този повод реших на некълвящата дупка да пусна една жерлица.
Тип самоделка"джъмбо-практикер". В последствие направих същото и с втората дупка. Носех си три каракудки от предишен риболов и реших да ги разходя из враждебските дълбини ,току-виж а късмет.

Пробих трета дупка ,спускане ,поклащане и хоп кивока мръдна. Ура регистрирах кълване. От 30 минути
шетам, рибар от никъде не се задава и взех да си мисля ,че пак съм объркал адреса. Но нещата се
обърнаха и вече имах три рибки, когато първия колега пристигна. А той се оказа и познат, и приятел,
и приятен , не можахме да се наприказваме. Става въпрос за Г.Петков, който само дебна из форума за
красивите му репортажи.
От дума на дума рибките си почукваха ,бяха дребни,но за сметка на това чести.
Имаше и неприятни моменти , като това ,че реши да завали един дъжд, за който аз не бях подготвен и 30 минути след началото бях добре умит.
.Относно риболова на мормишка излизаха костурчета от 13 до 31 грама, а между тях се редяха дребни до средни бабки. Имах щастието и късмета да засека и този разбойник.

ето го и от тук

и от тук

И всичко това с любезното съдействие на Жоро
Спря дъжда спря и да кълве, а една самоделна жерлица взе че се изопна все едно е клъвнало нещо.
Разбира се ,че не я отразих ,я вятъра я е бутнал, я рибката е бутнала флагчето и т.н. Нещо не мога да я
доизмисля. Но след десетина минутки реших все пак да я проверя, а то какво късметче

Не я премерих - не беше голяма и я пуснах.
Ами това беше за времето от седем до десет не помня на някого да му беше зле освен на долните ми
гащи, които взеха да се вдървяват. Ето и част от отборния улов.

Чао и до нови дупки.
По тоя повод снощи "курдисах" два мобилни за всеки случай. Звъни единя, скачам обувам чорапогащника,
чорапи и т.н. ,а другия не звънка. Брей развалил се е, добре че навих и двата. Шетам си нещо аз, обаче на
"булсаткомчето" пише 3 :33, погледнах другото у-во ама и то толкоз показва , отварям мобилния 3:34. Егати
филма - погрешно съм навил единия телефон за три и трийсет.

за три бързи часа, през които бая кустури понадърпах.В 6:30 часа вече се събудих от правилната аларма и
с бързи движения скочих за втори път в чорапогащника. Може да ви занимавам с някви безмислици,
но излета се помни не само с количеството риба, ами с всички щуротии около него.
Така. В 7:15 часа вече бях на гьола, напоследък се пръв, а той един красив , бял, тих и корав.
Без да му мисля много нагазих през снега до мечтаната дупка.Разпробих една ,захвърлих на "мормиш"
,поклатих пет минути без обратна връзка. Спрях и реших да поснимам.
На изток

На юг

Реших да пробия някоя друга дупка и по този повод реших на некълвящата дупка да пусна една жерлица.
Тип самоделка"джъмбо-практикер". В последствие направих същото и с втората дупка. Носех си три каракудки от предишен риболов и реших да ги разходя из враждебските дълбини ,току-виж а късмет.

Пробих трета дупка ,спускане ,поклащане и хоп кивока мръдна. Ура регистрирах кълване. От 30 минути
шетам, рибар от никъде не се задава и взех да си мисля ,че пак съм объркал адреса. Но нещата се
обърнаха и вече имах три рибки, когато първия колега пристигна. А той се оказа и познат, и приятел,
и приятен , не можахме да се наприказваме. Става въпрос за Г.Петков, който само дебна из форума за
красивите му репортажи.

Имаше и неприятни моменти , като това ,че реши да завали един дъжд, за който аз не бях подготвен и 30 минути след началото бях добре умит.

ето го и от тук

и от тук

И всичко това с любезното съдействие на Жоро

Спря дъжда спря и да кълве, а една самоделна жерлица взе че се изопна все едно е клъвнало нещо.
Разбира се ,че не я отразих ,я вятъра я е бутнал, я рибката е бутнала флагчето и т.н. Нещо не мога да я
доизмисля. Но след десетина минутки реших все пак да я проверя, а то какво късметче

Не я премерих - не беше голяма и я пуснах.
Ами това беше за времето от седем до десет не помня на някого да му беше зле освен на долните ми
гащи, които взеха да се вдървяват. Ето и част от отборния улов.

Чао и до нови дупки.
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Черното кафе 2
Да добавя малко снимки към темата на Явор,
Само забравихме да снимаме шейните, които ползваме,
В този случай неговата е червена, а моята - жълта !
Ето го майстора за деня,

Щукичката пусна малко кръв, та рекох да си я задържи,
Но Явор беше категоричен - да я пуска, което и направи:

Ето и рибките му,
Ако беше останал щяха да са много повече,

Само забравихме да снимаме шейните, които ползваме,
В този случай неговата е червена, а моята - жълта !

Ето го майстора за деня,
Щукичката пусна малко кръв, та рекох да си я задържи,
Но Явор беше категоричен - да я пуска, което и направи:
Ето и рибките му,
Ако беше останал щяха да са много повече,

-
- ще става разбирач
Жоро,добре че пишем та днес се завъди някой друг рибар на "черното кафе".Инак оставам
с погрешното впечатление ,че калве някъде другаде
Човек сам се хвали най-добре.
Сутринта беше минус 8 и дупката се затваряше доста бързо.Кълвяха разнообразни рибки.
Прибрах се за едно гости по обяд, пих три чаши червено вино и сега да пиша ми е трудно.
Но все пак да ви покажа:

Чао и до нови дупки
с погрешното впечатление ,че калве някъде другаде

Сутринта беше минус 8 и дупката се затваряше доста бързо.Кълвяха разнообразни рибки.
Прибрах се за едно гости по обяд, пих три чаши червено вино и сега да пиша ми е трудно.
Но все пак да ви покажа:

Чао и до нови дупки

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Яворе,
Ти пак ли хвана щукичка на жерлиците, бре ?
Ти пак ли хвана щукичка на жерлиците, бре ?