Из Родопите - кофти

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
csraptor
новобранец
новобранец

Из Родопите - кофти

Мнение от csraptor »

От 25.07 до 28.07 бях на разходка из язовирите Широка поляна и Тошков чарк и ситуацията не е особено добра. Освен прохладното време, поводите за радост бяха малко. На 26-ти разпънах бивака на Широка поляна. Позицията ми беше на едио от заливчетата от северната страна на язовира. Там където достига пътя от яз. Тошков чарк. Имах информация, че след прилична захранка и долбочини 3-5м. може да се разчита на добър кефал и по някоя балканка. Всичко беше на лице с изключение на добрия кефал и балканката :? Около обяд след изстреляни около 500гр. бял червей с прашката се закачиха 4 кефала с добри размери (200-500гр) и толкова. Събрах багажа и газ посока Тошков чарк. Язовира е колкото красив, толкова и трудно достъпен. Местата за риболов са малко, поради стръмните и обрасли брегове, но все пак се намери месетенце в близост до рибовъднито стопанство. Бях чул че преди скоро били изпускали Големия Беглик и по някаква река доста риба е достигнала до Тошков чарк. Това би било хубаво, тъй като преди 2 години и Тошков чарк беше изпускан и обезрибен съответно. Проблема е че въпросната риба достигнала Тошков чарк е предимно бабушка и някое костурче. Бабушките са със скромни размери. Успях да закача и 3-4 балканки на ручейник от местната река, но бях принуден да ги пусна поради размера им от не повече от 15 см. В общи линии риболова в близките 2 години на този язовир е лишен от смисъл. Ако не в близките 2 години, то поне докато не падне един хубав дъжд и температурата на водата не падне с няколко градуса. Дано съм бил полезен и ще се радвам ако някои ме опровергае и се върне с хубав улов от Родопите.
Аватар
csraptor
новобранец
новобранец

Мнение от csraptor »

В галерията качих 3-4 снимки от язовирите.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”