Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

растоянието на въдиците
Модератор: sapuna
растоянието на въдиците
колеги ще ми кажете ли има ли значение на какво растояние от една до друга ще са хвърлени въдиците че други пук и неса много професионалисти колеги ми викат било от голямо значение това
НАСЛУКА НА ВСИЧКИТЕ МИ КОЛЕГИ РИБАРИ
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- CERRUTI
- сериозен играч
snegk с теб няма да споря щото си ми един от симпатичните колеги в форума,ама признай че съществува такава вероятност..........все пак на съм казал да замята въдиците на разстояние една от друга 50метра...snegk написа:Gospodina не слушай какво ти говорят за оплитането,рибата като се хване я дигаш горе и караш където си поискаш,донякъде.Иначе за растоянието да нее много близо,но и да нее много далеч иначе трябва да захранваш по голямо петно.Ако не захранваш по далече е по добре,обхващаш по голямо място.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Snegk определено е прав.Разстоянието м/у пръчките на стойката/те не е от особенно значение.Ако въдиците се вкарват с разпъване,то всеки сам си определя на какво разстояние да ги пусне една от друга.Лично аз на дистанция 150м,за три въдици правя петно не по голямо от 10м.Значи дистанцията от монтажите ми е около 3м.Ако рибата се засече навреме,а не да върти няколко часа по дъното то няма проблем с ваденето.Евентуално в последните шок метри ще се наложи някоя манипулация с околните сопи,но не е фатално.Ако пък става въпрос за разположението на стойките по брега-е на кой както му е удобно.Аз обичам компактността.
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
-
- новобранец
и да ги оставяш на стойката - виж - http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1273riboxva6tacha написа:и според мен няма значение стига да знаеш как да ги хвърляш
туй чудо долепя влакната към дъното и не позволява заплитане, слагат се отпред на влакното и си се потапят във водата, като легнат на дъното пред въдицата, цялата линия се долепя. при вадене си излизат с основната тежест. за по сигурно си ги вържи с едно въженце към брега и при засичане кордата се освобождава от тази тежест и после дърпаш въженцето и си я прибираш.
риболовен клуб " М Е Г А " - Свиленград
-
- ще става разбирач
задните тежести мен лично много ми харесват и го ползвам в много случаи. В много язовири няма миди и водорасли и не е нужно винаги да се използват само плъзгащи се тежести, а има и откачащи се на въжета. Но както всичко останало и тук трябва да се знае къде е подходящо да се използват.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!