Успешни излети през лятната отпуска

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Успешни излети през лятната отпуска

Мнение от daniel_g »

Здравейте на всички. Скоро не съм се появавал из форума поради факта, че бях в лятна отпуска със съпругата, 2 седмици прекарани на морето. Както всички колеги живеещи далеч от морето, така и аз, през лятна отпуска като отида на море основната ми цел е да хвърля въдиците и да извадя някоя и др морска риба :)
Та бях на почивка в Бяла,Варненско и още на 2рия ден привечер успях да намеря къде се намира тамошния кей и да заметна 2 въдици на морски червей с така известния и разпространен по морето такъм с цветни тапички.
Изображение

Времето беше приятно , морето спокойно и резултата не закъсня. С мощен удар една илария( платерина- така и не успях да разбера каква е разликата между двете ) разтърси върха на пръта и бавно и спокоино с леки напъни на страни излезе да ми каже "добре дошъл на морето " ;)
Изображение

И така като се започна едно кълване едни удари , не можех да смогна с двата шаранджийски пръта да вадя и да зареждам, за това ловях само с един. За 2 часа направих към 20тина парчета , като имаше и рибета около 30-35см.
Изображение

и ето улова за деня:
Изображение

На следващите дни пак ходех, но нямах толкова добра слука вадех по 3-4-5 риби на риболов , но както и каза един тамошен рибар, рибата в морето днес е тук утре я няма. Хора вадеха периодично и по някой друг зарган на бомбарда , но аз нямах този късмет. Попчета нямаше там , защото е много плито и дъното е само пясък, но рибарите с лодки вадеха доста , влизаики навътре и ловейки ги по дълбоките рифове.
С кепчето за риба си хващах много скариди , които си варяхме и са супер мезе за биричката .
А ето как оползотворявахме хванатат риба и скариди - естествено на маса с биричка , на верандата на къщата с изглед към морето :
Изображение
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

Еее, браво Даниеле, хубав успех и хубаво преживяване.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Успешни излети през лятната отпуска!

Мнение от Диканаров »

Колега Даниел, браво за успешните излети! Не съм морски! Най-добрите отговори чакайте от Барутчията, Бат Милен, Дели и другите морски корифеи! В живарникът Ви виждам платерини!
От кефаловите риби най-дребната е иларията, с тегло до 200г. Следва платерината, която има характерното жълто петно на хрилете. Тя става около 400г. Най- едрите са кефалът и както научих тук във форума, още руският кефал или Пеленгас. Преди не знаех, че има два вида! Виждал съм преди много години хванати на "Карантината" между Варна и Галата риби над 5кг. Аз там също съм ловил с варненски приятели, но нямам такива голями риби. Ловяхме от дясната страна на мостчето, като нагазвахме до пояс и захвърляхме колкото можем на вътре. Ловяхме на морски червей! Там дъното бе тогава пъстро и не много дълбоко. Около 2-2.5м където ни падаше оловото. Нашите бяха по 1.5-2.5кг. :lol:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

успешни излети през лятната отпуска!

Мнение от Диканаров »

Направил съм грешка! Не от дясната страна, а от лявата страна на мостчето. От дясно тогава бе плаж! От ляво бе плитко и с камъни и трябваше да се нагазва за да може да се хвърли по-навътре! Най-доброто бе на мостчето, но там винаги си имаше по двама колеги дошли преди нас. Ловяхме до преди обед! :oops: :lol:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: :lol: :lol: Много готино репортажче, с кеф го изчетох и разгледах ..... пък и внася разнообразие във форума :smt023 айде и другите дето се пекоха по морето да добавят по нещо да смажем очи простодушните без отпуски :smt047 :smt047 :smt047
Поздрав калега 8)
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Наистина и на мен много ми харесва да чета репортажчета със снимков материал, затова и аз самия се опитвам да представя моите риболовн излети в такъв вариянт, че и на мен ми се е случвало да прескачам големи писаници текст за успешни излети , като няма поне една снимка ;)

А за тез които нямат ваканция :( Ще ги морите по местните гьолове :) А и сега след тези дъждовни дни , да се надяваме, че и водоемите ще се поохладят и рибата ще се активизира малко повече :)
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

E честито! Поздравления за репортажа и риболова! :smt041
Завидях ти за верандата, баси кефа! :shock:
То морския не бил труден а? :wink:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

rikosheth написа:E честито! Поздравления за репортажа и риболова! :smt041
Завидях ти за верандата, баси кефа! :shock:
То морския не бил труден а? :wink:
Ама хич не е труден :D :wink:

Красив риболов!
Клавиатура риба не лови!!!
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

даниеле и умната следващия път като ходиш по тетраподите :!: :!: :!: щото на мене ми остана белег 20 см. на крака и вместо лежане на плажа 1 неделя в леглото :(
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”