Обиколка на България

Модератор: Кърцата

snegk
и господ не е толокова добър

Обиколка на България

Мнение от snegk »

Имам питане към всички колеги да споделят красиви места със забелижителности,пещери водопади и реки които има пъстърва.Целта ми е да покажа на дъщеря ми красотата на нашата родина.Всяка година я карам по няколко пъти на обиколка и така ще научи повече за нашата история,не от учебници а на място.И между другото аз да науча нещо за пъстървата.Знам,че пъстърважиите не си казват местата,но може и на лични а аз обещавам да ям пъстъва само по заведения.Приемам всякиакви съвети и препоръки.Благодаряви. :!:
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

:)
колега , пъстърва из нашия край (Родопите) има , но освен къде е , трябва ти да знаеш и как се хваща!
а две в едно (излет+лов на пъстърва) можеш да направиш по две направления: Асеновград - гр. Лъки по реката , след разклона за село Югово , красиво местемце , има какво да се види и снима!
Втора дестинация - ако си решил да хванеш първата , от гр. Лъки продължаваш към местността Хайдушки поляни , посоката е от гр. Лъки към с. Манастир (а то е наи-високото населено място на балканите) след селото имаш 8км. до горе
Има езеро в него има шаран и пъстърва. Носи си билет!
Там има хийа , бунгала , почивна станция ... абе супер си е там!
От там можеш да хванеш посока гр. Смолян , от Хайдушки поляни към хижа Момчил юнак и от там прес Рожен към Смолян , на езерата излиза , но не на всички дават да се хваща!
И накрая ако не си се наобиколил :) хващай към гр. Девин от там гр. Триград - с. Кестен . В Триград на реката има доста рибка а и там е прочутата пещера Дяволското гърло , а на няколко километра е Ягодинската пещера! ............... абе 101% гарантирам че няма да съжаляваш!
Надявам се да съм ти помогнал !
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Дааааааааа много хубаво правиш колега! И моето предложение е следното .......Посока Южна България Кърджалийския Язовир .... от там Перперикон древния град, Гроба на Орфей и още посоката която колегата ти дава за асеновградско ти е лесен пътя !!! До Асеновград ...Бачковския манастир никой хистиянин не трябва да пропуска и малко по нагоре има страхотна древна крепост която поразява :lol: Айде другите са на ход :arrow:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря и на двамата мисля че ще последвам този маршрут макар и да сим ходил на повечето места,но набързо.Само в Триград няма да ходя,че веднъж ходих по този тесен път ми се зема акъла.Иначе дяволското гърло е супер и вътре има пастърва.Още веднъж благодаря.В понеделник исчей.
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

и като се върнеш напиши как си изкарал . че репортажите ти са голям кеф :lol:
snegk

Мнение от snegk »

Ще има много снимки и на Асеновградската крепост.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Ти си го знаеш, че си ни е радост за очите с твоите фото репортажи и само да ти кажа, снег- под 10 снимки да не пускаш- 9 с рибета и един с природа! :D
Последно промяна от баничката на Сря Авг 01, 2007 9:03 pm, променено общо 1 път.
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

:)
Щом ще ходиш до асеновата .... ако искаш продължаваш по пътя само наоре , има 3 села , Лясково , Яврово и Добралък
невероятно е !
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

я кажете как да ви кача снимка тук?[/img]
snegk

Мнение от snegk »

Първо в галерията,и после тука.
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

факана работа ....
Unable to move file [/tmp/phpRtq9a8] [/home/www/nariba.net/SiteRoot/gallery.nariba.com/uploads/15665/DSC00589.jpg]
еи това ми вади от одеве
snegk

Мнение от snegk »

Някой знае ли за Девинската река дали се плаща още толкова много за риболов на ден.Миналата година искаха от дружеството около 35лв.на ден мисля,че това е безумие. :wink:
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Ако не си тръгнал още, да ти предложа и аз два маршрута.
Единият е Смолян, с. Смилян, пещерата Ухловица, с. Могилица, с. Арда, изворите на река Арда. Ухловица е много красива с чудни пещерни образувания, до изворите на Арда марщрута е много приятен с удобни места за пикник. В самата река има истински диви пъстърви, но да знаеш, че риболовът е разрешен от с. Кошница надолу. В с. Смилян има една мандра в която много подробно обясняват как става сиренето. Теб едва ли те интересува, но на детето ще му е интересно.
Другият маршрут се нарича „Каньона на водопадите“.
http://ivoso.blog.bg/viewpost.php?id=88703
Много красоти има по този маршрут, много водопади, много гледки, но е чисто туристически и освен това нелек – около 4-5 часа пресечен терен. В рекичката също има балканка, но е забранена за риболов от извора до вливането и в река Черна.
С две думи: обади се като стигнете Смолян - няма да ви оставим да скучаете.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

След като се снимаш на Асеновата крепост хващаш пътя Асеновград-Смолян има отбивка за Чудните мостове много е красиво преди това е и Бачковския манастир също прекрасно място осбено местноста Аязмото която се намира над манастира.... ако отидеш до смолян огледай местата които ти препоръчва Наблюдател от Смолян може да отидеш и до Златоград кадето има Реставрирани стари къщи от там Кърджали Перперикон....
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Още веднъж благодаря,наблюдател прати си телефона,че незнам на жребеца записах ли го и как. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”