Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Обиколка на България
Модератор: Кърцата
-
- и господ не е толокова добър
Обиколка на България
Имам питане към всички колеги да споделят красиви места със забелижителности,пещери водопади и реки които има пъстърва.Целта ми е да покажа на дъщеря ми красотата на нашата родина.Всяка година я карам по няколко пъти на обиколка и така ще научи повече за нашата история,не от учебници а на място.И между другото аз да науча нещо за пъстървата.Знам,че пъстърважиите не си казват местата,но може и на лични а аз обещавам да ям пъстъва само по заведения.Приемам всякиакви съвети и препоръки.Благодаряви. 

- XauBaHkO
- ще става разбирач

колега , пъстърва из нашия край (Родопите) има , но освен къде е , трябва ти да знаеш и как се хваща!
а две в едно (излет+лов на пъстърва) можеш да направиш по две направления: Асеновград - гр. Лъки по реката , след разклона за село Югово , красиво местемце , има какво да се види и снима!
Втора дестинация - ако си решил да хванеш първата , от гр. Лъки продължаваш към местността Хайдушки поляни , посоката е от гр. Лъки към с. Манастир (а то е наи-високото населено място на балканите) след селото имаш 8км. до горе
Има езеро в него има шаран и пъстърва. Носи си билет!
Там има хийа , бунгала , почивна станция ... абе супер си е там!
От там можеш да хванеш посока гр. Смолян , от Хайдушки поляни към хижа Момчил юнак и от там прес Рожен към Смолян , на езерата излиза , но не на всички дават да се хваща!
И накрая ако не си се наобиколил

Надявам се да съм ти помогнал !
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Дааааааааа много хубаво правиш колега! И моето предложение е следното .......Посока Южна България Кърджалийския Язовир .... от там Перперикон древния град, Гроба на Орфей и още посоката която колегата ти дава за асеновградско ти е лесен пътя !!! До Асеновград ...Бачковския манастир никой хистиянин не трябва да пропуска и малко по нагоре има страхотна древна крепост която поразява
Айде другите са на ход 

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- баничката
- ще става разбирач
Ти си го знаеш, че си ни е радост за очите с твоите фото репортажи и само да ти кажа, снег- под 10 снимки да не пускаш- 9 с рибета и един с природа! 

Последно промяна от баничката на Сря Авг 01, 2007 9:03 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Ако не си тръгнал още, да ти предложа и аз два маршрута.
Единият е Смолян, с. Смилян, пещерата Ухловица, с. Могилица, с. Арда, изворите на река Арда. Ухловица е много красива с чудни пещерни образувания, до изворите на Арда марщрута е много приятен с удобни места за пикник. В самата река има истински диви пъстърви, но да знаеш, че риболовът е разрешен от с. Кошница надолу. В с. Смилян има една мандра в която много подробно обясняват как става сиренето. Теб едва ли те интересува, но на детето ще му е интересно.
Другият маршрут се нарича „Каньона на водопадите“.
http://ivoso.blog.bg/viewpost.php?id=88703
Много красоти има по този маршрут, много водопади, много гледки, но е чисто туристически и освен това нелек – около 4-5 часа пресечен терен. В рекичката също има балканка, но е забранена за риболов от извора до вливането и в река Черна.
С две думи: обади се като стигнете Смолян - няма да ви оставим да скучаете.
Единият е Смолян, с. Смилян, пещерата Ухловица, с. Могилица, с. Арда, изворите на река Арда. Ухловица е много красива с чудни пещерни образувания, до изворите на Арда марщрута е много приятен с удобни места за пикник. В самата река има истински диви пъстърви, но да знаеш, че риболовът е разрешен от с. Кошница надолу. В с. Смилян има една мандра в която много подробно обясняват как става сиренето. Теб едва ли те интересува, но на детето ще му е интересно.
Другият маршрут се нарича „Каньона на водопадите“.
http://ivoso.blog.bg/viewpost.php?id=88703
Много красоти има по този маршрут, много водопади, много гледки, но е чисто туристически и освен това нелек – около 4-5 часа пресечен терен. В рекичката също има балканка, но е забранена за риболов от извора до вливането и в река Черна.
С две думи: обади се като стигнете Смолян - няма да ви оставим да скучаете.
След като се снимаш на Асеновата крепост хващаш пътя Асеновград-Смолян има отбивка за Чудните мостове много е красиво преди това е и Бачковския манастир също прекрасно място осбено местноста Аязмото която се намира над манастира.... ако отидеш до смолян огледай местата които ти препоръчва Наблюдател от Смолян може да отидеш и до Златоград кадето има Реставрирани стари къщи от там Кърджали Перперикон....