Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Трагедия край София
Модератор: sapuna
Трагедия край София
Колеги, не знам в кой раздел трябва да е темата,но просто трябва да видите снимките от водоем който бе замръзнал и какъв е резултата.Просто ми се къса сърцето.
Re: Трагедия край София
Какво е името на този водоем?
- emo vasilev
- сериозен играч
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
Кътинския гьол ли е ? Ужасpapopapi написа:Колеги, не знам в кой раздел трябва да е темата,но просто трябва да видите снимките от водоем който бе замръзнал и какъв е резултата.Просто ми се къса сърцето.
Може би продължителното плътно заледяване е ограничило много кислорода във водата и белята е готова.
Точно така, рибата се е задушила. Такива катастрофи се случват периодично там, където не се правят достатъчно и навреме дупки в леда. Дори в резервати, като езерото Байкал/Радомирско/, например, се случват такива неща, и после риболова спира за години.
Колега papopapi, напиши, моля те, името на пострадалия водоем, да не се лъжем да ходим там през сезона!
Колега papopapi, напиши, моля те, името на пострадалия водоем, да не се лъжем да ходим там през сезона!
Алдомировско блато?
- stoiann80
- научил се да хвърля
Не знам дали е Алдомировското блато, но преди 10 минути един приятел ми се обади. Ходил е на разходка до там и...... водната повърхност е покрита с измряла риба. Не е имал възможност да снима, но каза, че има много измряла щука, както и шаранчета.go666ko написа:Алдомировско блато?
Memento mori
Хм явно трагедията е не само край София...миналата седмица кога откривахме сезона с аверите , на два от водоемите забелязахме също умрели риби. ./ области Русе , Силистра , Добрич /. Мисля че виновна е зимата...
Преди две седмици ходих до Алдомировското блато,имаше много умряла риба,шаранчета и щуки.Не стига,че лятото беше масова сеч на тези два вида риба,па сега и студа ги мори.Лятото имаше Сливничанци и и Драгоманци които ловяха шаранчета от 1.5 кг до 3 кг и ги продаваха на собственици на платени водоеми,идваха направо на блатото и им ги даваха за по 2 лв килограма.Бил съм свидетел как един улови към 60 шарана и ги продаде.За щуките да не говоря,един местен ми разказваше как фризера му бил пълен с щуки,внуците му не я ядяли защото им било писнало.Еми такива гадове сме си,за това рибата става все по малко и по малко!
- crazybot
- фен клуб-скобар
Ако толкова много бяха изловени тия шарани и щуки , сега вероятно положението нямаше да е такова. Също така риболова на блатото беше забранен до началото на август. Аз лично миналата година ходих два пъти, веднъж през август и веднъж през септември и риболова беше слаб навсякъде около мен.