Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ-дайте акъл
Модератор: dantho.mihov
-
- фен клуб-скобар
Помощ-дайте акъл
Дящеря ми (19год) работи тук в Божурище като сервитъорка в едно заведение с цел да сеи изкара някой лев за море.
Работи два дни по 14 часа и един ден 16.Като станало въпрос за плащане и казали ,че не излизат парите и на-най си заплата
.Уговоркото е била 20 лв. на ден+ бакшиша.
Днес ходих да се разправям ,ама те си държат на своето.
Ходих в полицията ,там ми викан няма договор,нищо не може да направим.Аз им обяснявам ,че това е нарушения на закона и пвата на човека ,те ми отговарят да ходя в Народното събрание да се оплача.
Като казах на единия полицай да му се връща на децата ,той скочи да ме бие(хубаво, че бегам бързо)
Единственото ,за което се сещам да направя, е да разлепя обяви из цяло Божурище ,че там се работи много и накрая не се плаща.
Вие ,ако се сещате нещо ,кажете.
Работи два дни по 14 часа и един ден 16.Като станало въпрос за плащане и казали ,че не излизат парите и на-най си заплата

Днес ходих да се разправям ,ама те си държат на своето.
Ходих в полицията ,там ми викан няма договор,нищо не може да направим.Аз им обяснявам ,че това е нарушения на закона и пвата на човека ,те ми отговарят да ходя в Народното събрание да се оплача.
Като казах на единия полицай да му се връща на децата ,той скочи да ме бие(хубаво, че бегам бързо)

Единственото ,за което се сещам да направя, е да разлепя обяви из цяло Божурище ,че там се работи много и накрая не се плаща.
Вие ,ако се сещате нещо ,кажете.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
За съжаление в този бранш е честа практика това!
Работодателят разчита на това, че не е пуснал договор и прави каквото си иска.
Мисля, че много малко може да се направи конкретно да се получат парите на дъщеря ти. Освен ако нямаш връзки, за да посетят тази фирма и да го посъветват да си плати.
Една моя позната преди време се "опари" по същия този начин. Верно, прати им проверка, но без особен резултат.
Заради това..ако ще работи пак така, най-добре е всеки ден да се плаща. Не е трудно управителя или бармана да я засича всеки ден!
Тук няма ли някой колега, който може да предложи работа на момичето, за да иде все пак на почивка? Айде да видим!
Работодателят разчита на това, че не е пуснал договор и прави каквото си иска.
Мисля, че много малко може да се направи конкретно да се получат парите на дъщеря ти. Освен ако нямаш връзки, за да посетят тази фирма и да го посъветват да си плати.
Една моя позната преди време се "опари" по същия този начин. Верно, прати им проверка, но без особен резултат.
Заради това..ако ще работи пак така, най-добре е всеки ден да се плаща. Не е трудно управителя или бармана да я засича всеки ден!
Тук няма ли някой колега, който може да предложи работа на момичето, за да иде все пак на почивка? Айде да видим!
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Иди пак при тях и ги попитай кое предпочитат: да платят каквото дължат или да разлепиш листовки из целия район, че са мошеници и т.н. Като си пресметнат пропуснатите ползи от клиенти, да си направят сметка кое е по-изгодно
Освен това кажи им, че ще им пращаш всеки ден ХЕИ, данъчни, пожарни и всякакви такива. И това няма да бъде нищо нередно от твоя страна.
Голяма грешка е било да се прави всичко с уговорка, явно все още има останали бай нагли Ганьовци...
И те съветвам да на ходиш повече в полицията, защото ако се сетят ще те изкарат теб виновен, тъй като сам си признал участие в сивата икономика...

Голяма грешка е било да се прави всичко с уговорка, явно все още има останали бай нагли Ганьовци...
И те съветвам да на ходиш повече в полицията, защото ако се сетят ще те изкарат теб виновен, тъй като сам си признал участие в сивата икономика...
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- баничката
- ще става разбирач
Нищо не може да се докаже без договор- затова- прати им биячи- ти пак нищо няма да си напред с парите, но ще се почувстваш мнооооого по- добре.Dotuk написа:По законния начин колега, се обърни към Инспектората по труда.За другите начини не ми се говори.Въпреки,че без договор ще е много трудно да се докаже каквото и да е.

Гледайте напред неприятен инцидент но е често срещан... Парите може наистина да не излизат... Ако работи сама и само тя има достъп до касата е ясно случват се грешки но ако има и други работници също е ясно просто сме си крадлив народ... Проучи нещата с кой е работила когата неизлиза касата хвощаш го и му чупиш ръцете.... има случаи в които самите собственици крадат... един съвет към момичето на следващата работа да внимава и да не се доверява на никой и да гледа кой се върти около касовия апарат... Една позната имаше такива проблеми и се оказа че бармана си щрака всеки ден по една бутилка алкохол без да го видят и си я прибира, но там шефовете бях свестни хора и за една седмица го хванаха точно в момента на щракането.....

-
- новобранец
- ribarq
- сериозен играч
Не се занимавай нис биячи ни с полиция ! като няма договор не може да се направи нищо ! и адвокат да си хванеш на 100 % нищо не може да се докаже ! пред блока кафенето е същото ! Сменят се сервитиорки на 20 дни като не им плаща ! идвали са с полиция , с родители ама собственичката е нагла , и алчна БЪЛГАРКА ! Само поуката остава !Спомням си имаше едно печено момиче като не и платиха на другия ден отиде след като си е трагнала шефката и казала на биившите си колеги ,че си е забравила нещо и ха да го вземе отваря касата и си взима заплатата ! На другия ден шефката разбира и се оплаква в полицията подава жалба ! и от там нататък още по големи патартий ! Така че сакси саветвам те да се хвани другаде и заплащането да е ден за ден -това е най удачно като си без договор ! 1 година тварях слама в едно село и без договор ! -плащаха ден за ден ! Не ходи да се занимаваш ! ще си докараш само главоболие ! Просто приеми , че са ви излъгали ! няма да сте единствени нито последни ! Но помни едно, Господ гледа ! Рано или късно сичко се връща !
- CERRUTI
- сериозен играч
Единствения съвет който мога да ти дам и да има някакъв ефект и то на за финансово а за морално удовлетворение на дъщеряти е:След като е работила там та познава добре заведението и знае недостатъците нека помисли и се обадете на ХЕИ,данъчни или пожарната,ще кажете защо пък пожарна,ами един приятел пак така го прецакаха но от един магазин в центъра и човека им прати хора от противопожарна безобасност и им съставиха акт само заради това че пожарогаситела не е заверен(пожарогасителя трябва всяка година да се презаверява,дори тези в колите ни и по закон без тази презаверка не можеш да минеш ГТП) търговец изряден няма...все за нещо ще го сгащат...
Последно промяна от CERRUTI на Пет Авг 03, 2007 2:44 pm, променено общо 1 път.
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Е, нещо такова и аз имах предвид - я пожарна, я друга някаква институция - не може всичко да е наредCERRUTI написа:Единствения съвет който мога да ти дам и да има някакъв ефект и то на за финансово а за морално удовлетворение на дъщеряти е:След като е работила там та познава добре заведението и знае недостатъците нека помисли и се обадете на ХЕИ,данъчни или пожарната,ще кажете защо пък пожарна,ами един приятел пак така го прецакаха но от един магазин в центъра и човека им прати хора от противопожарна безобасност и им съставиха акт само заради това че противогаситела не е заверен(пожарогасителя трябва всяка година да се презаверява,дори тези в колите ни и по закон без тази презаверка не можеш да минеш ГТП) търговец изряден няма...все за нещо ще го сгащат...

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
мирен начин да си вземеш парите няма, а по другия начин... а и знаеш ли на кого е заведението..
а иначе както казват колегите може би за морално удовлетворение:
- в пожарната звънни и кажи че си видял как пуши нещо зад заведението, и освен както пише по нагоре че трябва да се заверява пожарогасителя всяка година ами и документи които трябва да са подписани от персонала, инструктажи за безопасност разни и така нататък, трябва да има отговорници по противопожарна безопасност...
- данъчните - там е ясно, казваш че не са ти издали касов бон или сметка не са ти донесли
- инспекция по труда - видял си как карат едно 13 14 годишно дете да мъкне каси отзад в склада, те нататъка ше си проверят сички дето там работят.
- защита на потребителя - в менюто пише че салатата е 500 грама а те са ти донесли мокра чиния а и е миришело на развалено.
- ХЕИ - видял си мишка на бара
а ако позволява обстановката да се подхвърлят вечерта няколко умрели плъха накъмто склада.....
5 акта по 200 лева или пък 5 пъти по 100 лева на ръка... може и да им стане гадно. незная
а иначе както казват колегите може би за морално удовлетворение:
- в пожарната звънни и кажи че си видял как пуши нещо зад заведението, и освен както пише по нагоре че трябва да се заверява пожарогасителя всяка година ами и документи които трябва да са подписани от персонала, инструктажи за безопасност разни и така нататък, трябва да има отговорници по противопожарна безопасност...
- данъчните - там е ясно, казваш че не са ти издали касов бон или сметка не са ти донесли
- инспекция по труда - видял си как карат едно 13 14 годишно дете да мъкне каси отзад в склада, те нататъка ше си проверят сички дето там работят.
- защита на потребителя - в менюто пише че салатата е 500 грама а те са ти донесли мокра чиния а и е миришело на развалено.
- ХЕИ - видял си мишка на бара

5 акта по 200 лева или пък 5 пъти по 100 лева на ръка... може и да им стане гадно. незная
от всичко хубаво по много