Помощ-дайте акъл

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

saksi
фен клуб-скобар

Помощ-дайте акъл

Мнение от saksi »

Дящеря ми (19год) работи тук в Божурище като сервитъорка в едно заведение с цел да сеи изкара някой лев за море.
Работи два дни по 14 часа и един ден 16.Като станало въпрос за плащане и казали ,че не излизат парите и на-най си заплата :twisted: .Уговоркото е била 20 лв. на ден+ бакшиша.
Днес ходих да се разправям ,ама те си държат на своето.
Ходих в полицията ,там ми викан няма договор,нищо не може да направим.Аз им обяснявам ,че това е нарушения на закона и пвата на човека ,те ми отговарят да ходя в Народното събрание да се оплача.
Като казах на единия полицай да му се връща на децата ,той скочи да ме бие(хубаво, че бегам бързо) :lol:
Единственото ,за което се сещам да направя, е да разлепя обяви из цяло Божурище ,че там се работи много и накрая не се плаща.
Вие ,ако се сещате нещо ,кажете.
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Dotuk »

По законния начин колега, се обърни към Инспектората по труда.За другите начини не ми се говори.Въпреки,че без договор ще е много трудно да се докаже каквото и да е.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

За съжаление в този бранш е честа практика това!
Работодателят разчита на това, че не е пуснал договор и прави каквото си иска.
Мисля, че много малко може да се направи конкретно да се получат парите на дъщеря ти. Освен ако нямаш връзки, за да посетят тази фирма и да го посъветват да си плати.
Една моя позната преди време се "опари" по същия този начин. Верно, прати им проверка, но без особен резултат.
Заради това..ако ще работи пак така, най-добре е всеки ден да се плаща. Не е трудно управителя или бармана да я засича всеки ден!
Тук няма ли някой колега, който може да предложи работа на момичето, за да иде все пак на почивка? Айде да видим!
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

Иди пак при тях и ги попитай кое предпочитат: да платят каквото дължат или да разлепиш листовки из целия район, че са мошеници и т.н. Като си пресметнат пропуснатите ползи от клиенти, да си направят сметка кое е по-изгодно :wink: Освен това кажи им, че ще им пращаш всеки ден ХЕИ, данъчни, пожарни и всякакви такива. И това няма да бъде нищо нередно от твоя страна.
Голяма грешка е било да се прави всичко с уговорка, явно все още има останали бай нагли Ганьовци...

И те съветвам да на ходиш повече в полицията, защото ако се сетят ще те изкарат теб виновен, тъй като сам си признал участие в сивата икономика...
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:? Акъл искаш в таз тема :roll: Поуката си е само за вашето семейство, така завбъдеще ще си отваря очите :shock: ..... доброто в случая е че минава през школата на живота ......... за временна работа не мога да помогна, за постоянна ако иска знаеш как да ме намериш :lol: поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Dotuk написа:По законния начин колега, се обърни към Инспектората по труда.За другите начини не ми се говори.Въпреки,че без договор ще е много трудно да се докаже каквото и да е.
Нищо не може да се докаже без договор- затова- прати им биячи- ти пак нищо няма да си напред с парите, но ще се почувстваш мнооооого по- добре. :smt021
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Гледайте напред неприятен инцидент но е често срещан... Парите може наистина да не излизат... Ако работи сама и само тя има достъп до касата е ясно случват се грешки но ако има и други работници също е ясно просто сме си крадлив народ... Проучи нещата с кой е работила когата неизлиза касата хвощаш го и му чупиш ръцете.... има случаи в които самите собственици крадат... един съвет към момичето на следващата работа да внимава и да не се доверява на никой и да гледа кой се върти около касовия апарат... Една позната имаше такива проблеми и се оказа че бармана си щрака всеки ден по една бутилка алкохол без да го видят и си я прибира, но там шефовете бях свестни хора и за една седмица го хванаха точно в момента на щракането.....
Изображение
niki.sredich
новобранец
новобранец

Мнение от niki.sredich »

Сигурен съм,че консултация с адвокат няма да ти навреди.100% съм убеден,че можеш да заведеш дело от частно-правен характер!
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Не се занимавай нис биячи ни с полиция ! като няма договор не може да се направи нищо ! и адвокат да си хванеш на 100 % нищо не може да се докаже ! пред блока кафенето е същото ! Сменят се сервитиорки на 20 дни като не им плаща ! идвали са с полиция , с родители ама собственичката е нагла , и алчна БЪЛГАРКА ! Само поуката остава !Спомням си имаше едно печено момиче като не и платиха на другия ден отиде след като си е трагнала шефката и казала на биившите си колеги ,че си е забравила нещо и ха да го вземе отваря касата и си взима заплатата ! На другия ден шефката разбира и се оплаква в полицията подава жалба ! и от там нататък още по големи патартий ! Така че сакси саветвам те да се хвани другаде и заплащането да е ден за ден -това е най удачно като си без договор ! 1 година тварях слама в едно село и без договор ! -плащаха ден за ден ! Не ходи да се занимаваш ! ще си докараш само главоболие ! Просто приеми , че са ви излъгали ! няма да сте единствени нито последни ! Но помни едно, Господ гледа ! Рано или късно сичко се връща !
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Сакси,обади се в инспекцията на труда,и в някой весник(по възможност 24 часа или Труд)
Ще видиш че ще има ефект :wink:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Много неприятна работа да ти счупят мерака за работа и да ти провалят плановете. Нямам идея какво може да се направи. Единствено мога да дойда да се разправяме с тях ако кажеш :roll:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Единствения съвет който мога да ти дам и да има някакъв ефект и то на за финансово а за морално удовлетворение на дъщеряти е:След като е работила там та познава добре заведението и знае недостатъците нека помисли и се обадете на ХЕИ,данъчни или пожарната,ще кажете защо пък пожарна,ами един приятел пак така го прецакаха но от един магазин в центъра и човека им прати хора от противопожарна безобасност и им съставиха акт само заради това че пожарогаситела не е заверен(пожарогасителя трябва всяка година да се презаверява,дори тези в колите ни и по закон без тази презаверка не можеш да минеш ГТП) търговец изряден няма...все за нещо ще го сгащат...
Последно промяна от CERRUTI на Пет Авг 03, 2007 2:44 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

CERRUTI написа:Единствения съвет който мога да ти дам и да има някакъв ефект и то на за финансово а за морално удовлетворение на дъщеряти е:След като е работила там та познава добре заведението и знае недостатъците нека помисли и се обадете на ХЕИ,данъчни или пожарната,ще кажете защо пък пожарна,ами един приятел пак така го прецакаха но от един магазин в центъра и човека им прати хора от противопожарна безобасност и им съставиха акт само заради това че противогаситела не е заверен(пожарогасителя трябва всяка година да се презаверява,дори тези в колите ни и по закон без тази презаверка не можеш да минеш ГТП) търговец изряден няма...все за нещо ще го сгащат...
Е, нещо такова и аз имах предвид - я пожарна, я друга някаква институция - не може всичко да е наред :idea:
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Dotuk »

Е , или да си направим сбирка там и да не си платим сметката..примерно :lol: Ако човек има търпение да търси правдата, може и да успее :) Ако колега, имаш нужда от нещо,доста хора ще те подкрепят..поне така мисля .
omerta
новобранец
новобранец

Мнение от omerta »

мирен начин да си вземеш парите няма, а по другия начин... а и знаеш ли на кого е заведението..
а иначе както казват колегите може би за морално удовлетворение:
- в пожарната звънни и кажи че си видял как пуши нещо зад заведението, и освен както пише по нагоре че трябва да се заверява пожарогасителя всяка година ами и документи които трябва да са подписани от персонала, инструктажи за безопасност разни и така нататък, трябва да има отговорници по противопожарна безопасност...
- данъчните - там е ясно, казваш че не са ти издали касов бон или сметка не са ти донесли
- инспекция по труда - видял си как карат едно 13 14 годишно дете да мъкне каси отзад в склада, те нататъка ше си проверят сички дето там работят.
- защита на потребителя - в менюто пише че салатата е 500 грама а те са ти донесли мокра чиния а и е миришело на развалено.
- ХЕИ - видял си мишка на бара :) а ако позволява обстановката да се подхвърлят вечерта няколко умрели плъха накъмто склада.....

5 акта по 200 лева или пък 5 пъти по 100 лева на ръка... може и да им стане гадно. незная
от всичко хубаво по много
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”