Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Кърцата на морски риболов
Модератори: emo vasilev, alekst
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Кърцата на морски риболов
Здравейте , колеги!
Както казва Николай Бареков - имаме новина!
Кърцата и брат му Ангел направиха прощъпулника в морския риболов. Да им е честито.
Преди седмица Кърцата сподели във форума,че ще почива във Варна , но няма особени познания в морския риболов. Чел съм доста от постовете му и реших , че той е отличен риболовец,заслужаващ внимание и уважение. След размяна на съобщения на "лични" и доуточняване на дати и др.подробности ,вчера имах удоволствието да се запозная с него и брат му Ангел /естествено на бира с рибка/ в крайбрежно заведение.
Решихме мястото и часа на риболова и ,ето ни днес на Варненския вълнолом.
Кърцата

Ангел

и моя милост Чуруликпенчо

Риболова тръгна чудесно и ето го първия зарган на Кърцата

Ангел не остана по-назад от брат си и също се разписа със зарган

Понеже времето понапредна ,заргана се покри /пък и не му е още съвсем сезона/ . На негово място пристигна иларията и се започна яко сеч. Кърцата закачи една доста едра, но "явно не беше неговата" и замина яко дим.Както и да е,стана чудесен риболов с доста уловена риба ,надлежно дарена в полза на български пенсионер ,който нямаше слуката да се "разпише".

Получи се доста интересен риболов , а на двамата ми госта доста им хареса. Ами това е всичко.Още малко снимки има в галерията ми. Утре отново сме на морски риболов . Да им е честит прощъпулника!
Както казва Николай Бареков - имаме новина!
Кърцата и брат му Ангел направиха прощъпулника в морския риболов. Да им е честито.
Преди седмица Кърцата сподели във форума,че ще почива във Варна , но няма особени познания в морския риболов. Чел съм доста от постовете му и реших , че той е отличен риболовец,заслужаващ внимание и уважение. След размяна на съобщения на "лични" и доуточняване на дати и др.подробности ,вчера имах удоволствието да се запозная с него и брат му Ангел /естествено на бира с рибка/ в крайбрежно заведение.
Решихме мястото и часа на риболова и ,ето ни днес на Варненския вълнолом.
Кърцата

Ангел

и моя милост Чуруликпенчо

Риболова тръгна чудесно и ето го първия зарган на Кърцата

Ангел не остана по-назад от брат си и също се разписа със зарган

Понеже времето понапредна ,заргана се покри /пък и не му е още съвсем сезона/ . На негово място пристигна иларията и се започна яко сеч. Кърцата закачи една доста едра, но "явно не беше неговата" и замина яко дим.Както и да е,стана чудесен риболов с доста уловена риба ,надлежно дарена в полза на български пенсионер ,който нямаше слуката да се "разпише".

Получи се доста интересен риболов , а на двамата ми госта доста им хареса. Ами това е всичко.Още малко снимки има в галерията ми. Утре отново сме на морски риболов . Да им е честит прощъпулника!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Не си видял добре ,Калканчо.Ти беше на 10 м. от нас ,облечен в бяло-зелен екип и вероятно са ти убягнали доста неща от погледа.Днеска дойдох да проверя какво става там,но явно няма нищо общо с вчера.
Никой не изкара илария до 8 часа.Лично видях 2 изкарани зарганки и то само преди изгрев.Едната я хвана Кърцата.Благородно завиждам за късмета му Laughing .
Всъщност, зарганките бяха 3 броя.И трите ги взехме почти едновременно,за всеки по една. Аз и Кърцата изтървахме по още една доста по-едрички.Моята се откачи в тетрапода , а на Кърцата поведе в дясно през моя такъм ,и се оплете в такъма на брат му.
След това рибата замря, и голяма част от хората се измирисаха от вълнолома /+ Калканчо/.Така до 9,00ч. когато иларията излезе и отново и накъсахме джуките,т.е. понапълнихме пак кофата. Този път беше по-едра от вчерашната. Към 10,30ч. духна източния вятър и риболова отново замря.В този момент се обади по телефона Митката Дурумич И към 11,00ч беше при нас.В кофата му имаше 15 бр. доста едри заргана които съм заснел /в чест на Бат Милен ,както се изрази Дурумич/.Следваше кратко запознанство м/у Дурумич ,Кърцата и брат му,след което седнахме в яхт-клуба.Там надлежно заменихме с бармана улова си за бира и изкарахме в сладки приказки до 12,30ч. , /като там към нас се присъедини и колегата Дармадан/след което се разпръснахме /аз и Дурумич- по свои работи,а Кърцата и Ангел- на плаж със съпругите си/. За утре отново сме планирали риболовен излет ,но ще започнат с Дурумич,а аз ще се включа малко по- късно.
Та ,така успешно приключи и днешния ни риболов.Малко по - късно ще пусна и снимките. Пожелавам на всички колеги приятен и успешен риболов както нашия.
Браво на МАЙСТОРИТЕ...е време е и гьоладжийте
да вкусят от морския риболов...
Майстора си е майстор ...дали на гьола или на морето...
ама една "салага" колкото да я учиш пак "салага"ще си остане...
Да а а а а днес ме преследва Дурумичовата Каръшка прокоба...рано сутринта обиколих пристанищата.Първа спирка "Илия Бояджиев", след това Рибно-Славянка...и накрая на 6то място в Порта...
Там Кмета беше хванал няколко добри платерини...на тапа...
Започнах с три пръчки...на дъно, на тапа и на бомбарда...по едно време дънната даде една добра платерина...докато я откачах на бомбардата взех...и така 5-6 добри риби..от 400 до 800 грама...
Направиха маневра и извадиха кораба от дясно и рибата спря...
После хванах и едно малко кефалче...
Дойде Станимир Пеленгаса...местния фертиг и започна да ме врънка за черви и за туй-унуй...
Като вдигнах живарника...дъното му зееше разпрано и....рибата бе изфирясъла...
по-нататък няма какво да коментирам...КАРЪШКА история...

Майстора си е майстор ...дали на гьола или на морето...

Да а а а а днес ме преследва Дурумичовата Каръшка прокоба...рано сутринта обиколих пристанищата.Първа спирка "Илия Бояджиев", след това Рибно-Славянка...и накрая на 6то място в Порта...
Там Кмета беше хванал няколко добри платерини...на тапа...

Започнах с три пръчки...на дъно, на тапа и на бомбарда...по едно време дънната даде една добра платерина...докато я откачах на бомбардата взех...и така 5-6 добри риби..от 400 до 800 грама...
Направиха маневра и извадиха кораба от дясно и рибата спря...

После хванах и едно малко кефалче...

Дойде Станимир Пеленгаса...местния фертиг и започна да ме врънка за черви и за туй-унуй...

Като вдигнах живарника...дъното му зееше разпрано и....рибата бе изфирясъла...
по-нататък няма какво да коментирам...КАРЪШКА история...

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Преди 2-3 години, на 24-ти май ,докато откривах сезона и аз имах същата"слука"като Батьо. Ловях на дъно и до мен под камъка пуснат живарника. Ама и рибата си вървеше добре. По едно време гледам, около камъка на който седя, пълно с илария.Почнах да се чудя , аджеба , защо се трупа точно там? Като вдигнах живарника и разбрах.Той се бил скъсал отстрани и рибата си излизала свободно,ама стои близо до другата ,дето е вътре. Явно , че "стадното чувство" ги е държало там.Реално ми бяха останали само няколко рибета,ама погледнах по-философски на въпроса."Имало да живеят още хайванчетата".

- чуруликпенчо
- сериозен играч
По-добре май ще е да си купиш нов. Щом се е скъсал веднъж......... Явно е тръгнал към контейнера за боклук. Солената вода и слънцето си казват думата.Отивам да шия...живарника за утре.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing човек се учи цял живот... Laughing

- чуруликпенчо
- сериозен играч