Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р. Искър и баластиери м/у летището и Ботевградско шосе
- Васкоо
- новобранец
р. Искър и баластиери м/у летището и Ботевградско шосе

Вчера (събота 04,08,07) аз и братчеда със свити сърца поехме към района. Сърцата свити, щото за последните три месеца там видях толкоз мрежи и парашути, колкото океански риболов и БА не са имали. В 07,00 край реката имаше 10-на човека. Течението много слабо, водата мътна. Ние почти голи, по джапанки, роса и студ бол, комарите май имаха бойна задача - да ни ядят.

Следа от риба - йок. На плувка, блесна, воблер, муха - кълвяха само водорасли. Към 09,00 разпънахме катуна в цялата му дължина и ширина и слънцето огря реката, захранихме обилно - братчеда Боби започна да дърпа на плувка на бял кленчета по20-30 см, случайни уклеи и кротушки (общо към 30-на). Не взимаше на друго. Аз взех малко блесни и воблерчета и булдото и с късото пръчка пообиколих. Резултат - кълвеше м/у 10,00 и 12,00, на обяд спря като по команда. Гонеше бели и жълти блесни, номера 00, 0 и 1, но много трудно се закачаха м/у 15-25 см кленчета и един костур от педя. Повъртях воблерите, последно сложих един незнаен откъм марка и модел, купен в Пловдив от кашон с примамки в насипно състояние, но до момента мори всичко. До този момент всички удари и хванати риби бяха до самия бряг, при успоредно водене край брега. Изведнъж по средата на реката - мощно спиране, като да съм хванал коренище - дръпнах леко, нищо - дръпнах рязко -

На прибиране към 15,00 - реката обсадена от парашутисти и мрежи.
Описаното е за няколко различни теми - така че извинявам се ако съм объркал нещо.