Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

моля за съвет??
Модератор: sapuna
моля за съвет??
когато разпъвам или хвърлям дъното от брега ми се оплитат поводите ,които са от плетено влакно,във основното влакно.как мога да го избегна???мерси предварително
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има различни системи които пречат за омотване на повода !
мисля че най доброто са различни системи от шлаухки и тръбички
,, патерности .,,
които държат повода на разстояние от основното влакно !
мисля че ето това е най подходящото за теб !
елементарно е и е много ефектно особено когато се ползва с къс повод !!!
http://www.rusfishing.ru/?M=konstruktor ... &lists=354
мисля че най доброто са различни системи от шлаухки и тръбички
,, патерности .,,
които държат повода на разстояние от основното влакно !
мисля че ето това е най подходящото за теб !
елементарно е и е много ефектно особено когато се ползва с къс повод !!!
http://www.rusfishing.ru/?M=konstruktor ... &lists=354
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: моля за съвет??
Рано е за мерси, защото трудно ще ти помогне някой при така зададен въпрос.kaloyan87 написа:когато разпъвам или хвърлям дъното от брега ми се оплитат поводите ,които са от плетено влакно,във основното влакно.как мога да го избегна???мерси предварително

За какъв риболов става дума, с каква стръв, с какви монофили и плетени работиш(марки, диаметри), какви дистанции гониш от брега, с какви тежести (форма и грамаж), какви монтажи ползваш сега, колко често се заплитат-винаги, на 3-4 хвърляния....при разпъване как пускаш монтажа, на каква дълбочина и т.н.
Помогни и ти малко на тези които биха могли да ти помогнат....иначе "стреляме" в тъмното

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
монофил 0.45, плетено влакно 0.20-става въпрос за дистанция от 60 до 150 метра в зависимост от дълбочината ,която гледам да е горе-долу между 2 и 4 метра и става въпрос за риболов на шаран и на амур и тежест 60 грама.ползвам стандартен монтаж с една кука под оловото и една над него и горната кука е на косъм.разпъвам с лодка като пускам оловото от ръка и почти винаги като го извадя е заплетен,освен ако не е с риба.е горе долу за това става въпрос:)
- ribarq
- сериозен играч
Като за начало махни втората кука ! пробвай с подобни олова http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 6094a9df82
и няма да имаш проблем ! гледай трабичката да е по дълга от повода !
понякога повода се заплита при вадене ! Не при замятане или пускане от лодка ! особено когато работиш с 2 куки ! Изпъвай добре линията за да не ти се оплитат ! ако спазваш това което съм написъл по горе няма да имаш проблем !
и няма да имаш проблем ! гледай трабичката да е по дълга от повода !
понякога повода се заплита при вадене ! Не при замятане или пускане от лодка ! особено когато работиш с 2 куки ! Изпъвай добре линията за да не ти се оплитат ! ако спазваш това което съм написъл по горе няма да имаш проблем !
- ribarq
- сериозен играч
1.Каде другаде освен под тежеста да е косъма ? какво имаш в предпид ?kaloyan87 написа:защо косъма да е под тежестта??и защо да съм само с една кука и според вас на монофил 0.45 добре ли е повод 0.20 влакно?мерси много:)
2.Когато ти удари по голяма риба вероятността да я искараш , когато си с 2 куки е по малка от колкото с една

разгледай галерията ми ! и монтажите който съм снимал !
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В допълнение-при кепване вероятността да влезе рибата от първия път в кепа е минимална,но свободната ти кука със сигурност ще те закачи и адиос приятелribarq написа: 2.Когато ти удари по голяма риба вероятността да я искараш , когато си с 2 куки е по малка от колкото с еднапричините са: когато си с 2 куки имаш повече натоварване на линията при удар и по точно ,възлите(вирбела или на клуба) на 2 кука имат по голям натиск от 1 вата и скъсването при малка закачка или при по голяма риба е нейзбежно (и вероятността да закачиш е по голяма )!

много ви благодаря момчета:)а това че косъма трябва да под тежестта-вече разбрах че става въпрос за допълнителната тежест:)и още нещо искам да попитам ако може-откъде мога да си взема повдигачи и какво точно представляват те и има ли значение как са поставени въдиците(дали на стойка,или на земята или на колче и т.н-влияе ли това по някакъв начин на рибата,защото кордата влиза под различен ъгъл във водата??)
-
- новобранец
- Обратна връзка:
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ха ха
мнооого питаш
))
ако се видим на ковачево ще ти обесня всичко
значи ! ловил съм сом със пръчка щръкнала към небето и с аванс почти на скъсване ! за да може да се самозасече
ловил съм щука с пръчка и на стойка и на земята и върху храст
)
единственото нещо което съм правил винаги ! това е че съм остявял отворен бигела поради начина на взимане на стръвта от щуката !
горе долу по същия начин съм ловил и бяла риба !
няма да ти говоря за шарани амури и така нататък !
а сега внимавай
)
всички тези риби вече ги ловя на стойка със сигнализатори !!
което ще рече че май не е от такова голямо значение ъгъла под който влиза кордата във водата
)
наслука
мнооого питаш

ако се видим на ковачево ще ти обесня всичко

значи ! ловил съм сом със пръчка щръкнала към небето и с аванс почти на скъсване ! за да може да се самозасече
ловил съм щука с пръчка и на стойка и на земята и върху храст

единственото нещо което съм правил винаги ! това е че съм остявял отворен бигела поради начина на взимане на стръвта от щуката !
горе долу по същия начин съм ловил и бяла риба !
няма да ти говоря за шарани амури и така нататък !
а сега внимавай

всички тези риби вече ги ловя на стойка със сигнализатори !!
което ще рече че май не е от такова голямо значение ъгъла под който влиза кордата във водата

наслука
от толкова много питане човек ще остане с впечатление че аз никога не съм хващал риба,но не е точно така:)имам само тази зима над 50 щуки което никак не е малко,а имам и доста шаранчета и амурчета,но нямам трофеина риба все още,а и това че съм хващал не означава че имам достатъчно знания и опит.а и все пак всв още съм само на 20 откъде ли да го имам,но се надявам че с годините и това сте стане:)мерси много за всичко:)аз смятам или сряда или четвъртак да отивам към ковачево така че,ако не стане нещо непредвидено ще съм там:)наслука на всички