Въпрос...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Въпрос...

Мнение от Katana »

Имам въпрос към знаещите. Намира ми се една пръчка Шекспир модел Royalty Spinning Medium , с акция 5-20 и дължина 2,40 м. Мисълта ми е - може ли да я ползвам за въртене на блесна или воблер за щука? Знам че е с малка акция , но пък и щуките дето излизат не са по-големи от кило , кило и половина. Та какво ще кажете по въпроса?
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Абе малко слабичка ми се вижда - не толкова, че щуките ти са големи, колкото, че обикновено водоемите са обрасли и често се закача по тръстики, драки, водорасли...Тов споре мен си е една прилична пръчка за кефал, костур и пъстърва.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

Да се изкажа и аз :)
Имам я същата но на 2.70,за кефал костур става.
Хващал съм и две щуки приблизително 1.500кг,но на река и пръта се представи отлично,като се има в предвит че бях с монофил 0.18 без повод,на чисто от укрития място.
Така че Мунчо може би е прав че за място с укрития и водна леща,където често освен щуката вадиш и още толкова водорасли,ще ти трябва по-корава пръчка.
Но ако е сравнително чисто и ползваш по лек такъм за щука визирам влакно и примамка,ще ти свърши работа за твоите риби.
Ама най си е добре такъма за щука,да си е наистина такъм за щука,ще отидеш някъде където има добри щуки и този такъм няма да ти е от полза.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”