Овчарица 03-05.08.2007/поредния-продължение част 2/

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Овчарица 03-05.08.2007/поредния-продължение част 2/

Мнение от sapuna »

Една риба за три дни не знам дали е за успешен,но така поне си мисля.
Значи в петък сутринта бяхме на линия/с брат ми/.С влизането покрай слънчогледовата нива се учудих на липсата на хора.Тръгнахме нагоре към Бял кладенец да посетим любимите си места,но още след първия завой разбрахме,че сме се заблудили.Нямаше ни едно свободно место.Поразпитах тук там,поогледах се и не останах впечатлен от резултатите на колегите.На едно място видях две шаранчета/да бъда точен,мястото бе това където ги чесах миналата седмица/ и в общи линии това беше.Говореше се за вторник и сряда,че на всяка дупка е излязъл амур.В четвъртък бил хванат и трофеен с тегло 28кг.Мой градски го е теглил на место.Окуражих се малко,че като не иска шарана ще излъжа някой тъпоглавец.Обратно колата и се настаних на широките места в залива под пожарната.

Изображение

Първо бе захранването,разпъването и чак тогава сваляне на багажа.Все пак времето бе напреднало до 11,30 вече.
Последваха три едри каракуди и ме изнервиха от всякъде.Към един след обяд рибата видимо се раздвижи.Завъртя се и голямо ято толупи.
Хапнах,и в лека носталгична дрямка виждам леко потрепване на един от върховете на пръчките.Следва засичане,развиване на около 15-тина метра влакно,обърнах го и с доста усилие го запримъквах.На третия размах на сопата линията увисна.След изваждането се видя,че се е скъсал монтажът до вирбела.Следва оправяне,зареждане,разпъване.Всичко около 30 минути.Тъкмо стъпвам на брега/още с жилетката/ и втора пръчка целува земята.Бяхме се разбрали с братлето никой и в никакъв случай да не бута тройката на другия.Та той стои на метър от нея и ми се усмихва.Кимвам в знак на съгласие,той лепва пръчката и в този момент влакното ми свършва.Никакъв шанс,просто торбата с цимента отнесе цялата ролка.Ядосани и едновременно обнадеждени се захванахме да преработваме монтажи,да храним и т.н.Ама не било писано повече.
На следващата сутрин този долният хубавец ни накара да отрежем още тридесеттина метра влакно.

Изображение

И в общи линии той бе рибата,която видяхме за цял ден.Изключвам няколкото каракуди.По вечеря в петък реших да си начеша вече крастата и нагласих една пружинка.След 11 часа даваха прилично каракуди и учудващо за много от заобикалящите ни колеги платики.Монтажът обикновенна пружинка и по половин зрънце консервирана царевица на куките.

Изображение

Вчера рано,рано във водата.Доста от колегите започнаха да се разотиват,като кълняха това небивало неискане от страна на рибата.да ама аз имах още бира,а и се бяхме зарекли да стоим до неделя вечер.И добре сме направили.Следващият удар дойде около 15 часа.Сериозен напън,сериозен рибок.Добре,че предния ден чистихме тревата.Все нея гонят,а влязат ли вътре няма вадене.Този обаче не успя.

Изображение

Изображение

Но все пак който си го улови,той си му реши и съдбата!

Изображение

Днес-дъжд,вятър и никакъв удар по протежение на целия язовир!
Ще поизчакам няколко дена и отново изчезвам!Все пак в този екземпляр имам само процент-едно кепване/ама майсторско :lol: /Няма да мирясам и аз,като обикалящият вече втори ден Родопите-snegk. Чух се с него и обеща да сме компания следващия път.
Ами в общи линии е това!
Успех и НАСЛУКА!!!
Последно промяна от sapuna на Нед Авг 05, 2007 10:57 pm, променено общо 1 път.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Е ТЕ за това аз не пиша в "Успешни излети"- щях да съм като сапунче пред пералня до sapuna1971 с моите таранки и костури.
Баце, я извади и един колкото тебе да падна от стола другия път. :smt041 :smt118 :smt040
Последно промяна от баничката на Нед Авг 05, 2007 8:05 pm, променено общо 1 път.
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

Браво страхотен улов и само така чрез упорство към успех! Имам много познати, които биха се отказали. Тази седмица и аз мисля да ходя дано и аз да има с какво да се псхваля че тази година съм много зле :( !
Много ги накъсвам... кордите!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

аз бях почти по средата ! между комините така да се каже :) и селото !
не им вярвай и до вторник си беше нямане :)) от неделя до вторник и при мен само една риба ! помогнахме да се кепне един 15 кг почти до селото ! и 2-3 по 4-5 кг хванаха от ръка на30 тина метра от брега ..

снимковия ти материял е супер :)
как всъщнос вкарваш снимките с текста ?
разказа си е много по впечатляваш тогава :))
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Браво, за излета, за рибите и за приятното изкарване. Сега като отмине това дъждовно време, пак ще ги мориш !
Замислил съм и аз един излет към Овчарица по-нататък и се моля да имам вашия късмет с рибите :smt023
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

евалаа мн е добар колко кг е :?:
Изображение
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Браво ! Много добре , може да е един ама е добър . Другия път да хванеш повече ! :wink:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Браво наборе!Не съм се съмнявал ,че и този път ще хванете нещо голямо.Ако може да ми обясниш как се стига до тези места и става ли за каравана?А плащали се нещо там ,защото някъде май се плащаше или бъркам?Може на ЛС.Благодаря ти.П.С.Оправих се с качването на снимки,имаше някой пропуски.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Нищо няма да казвам , само с две думи -- разбираш им !!!
Давайте все така , адаш , а трудната работа да ви слагам оценки , оставете на мен (що ли ми звучи като от реклама ?)...!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Благодаря Ви момчета и да Ви се връща стократно!!!
Митаче имаш лс./по горния/
В писанките си пропуснах да спомена,че положението е доста затегнато.Проверките са денонощно.Събуждам се онази нощ от силна светлина в очите и гледам джип.Някакъв ми иска талоните за проверка,а друг извадил живарника и брои каракудите.В интерес на истината бях в нарушение.Една караджейка бе на пружинка/изоставена/ до брега,но бе отчетена като бройка.Една пръчка горница,било то и на детето и акта е сигурен!Голямо надхвашане,голямо чудо настана,но хора сме все пак!Писахме един допълнителен талон на името на жена ми/бях ядосан и казах нейното име/ и се спасих.Да знаете де! :wink:
Изображение
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Бях на Гълъбово тия три дни,мои приятели дойдоха от 2-та при нас и бързо се разнесе новината за амура.Моите поздравления.Браво!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Брех следващия път и аз идвам , да се уча :D

Поздравления за хубавата риба :!:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В една друга тема обещах да ти звънна.Удържах си на думата и те търсих два пъти,ама не вдигаш ти!В последствие разбрах,че ми нямаш глобулския.Както и да е!Казваш и отиваме!
Изображение
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Еииии кога ли и аз ще стигна до тази пуста Овчарица....Браво колега разбираш ги :)
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

:smt041 :smt041 :smt041 :smt041

хубава риба ! Браво !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”