Проблем с макарата

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
pe6ito
новобранец
новобранец

Проблем с макарата

Мнение от pe6ito »

Значи проблема е следния когато отвориш скобата да хвърляш и след това ако завъртиш малко по рязко и не иска да затваря скобата а само щрака и стои отворена а ако го направиш бавно се затваря ама понякога и бавно да е се тая.Прегледах механизма на затваряне сичко си е наред.Макарата е RAINBOW GT 2000.Ако някой може да помогне ако не здраве да е ще копувам нова.

Мерси предварително.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Виж пружината на бигела , махни шпулата и виж дали сработва обръщача на бигела , разглоби всички външни елементи почисти ги и ги смажи .
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Да ама да не я смажеш с някоя грес ,прожинката :!: защото после хич няма да иска да се затваря ! виж по магазините някаква смазка за макари ! ако не с М10Д си смазвам зебкото на въдицата с която ловя на плувка . имах същия проблем и я смазах с грес :D :D :D :D :D и, и се еба мамата ! после почистване на пара и с малко м10д и сега е перфектна !
pe6ito
новобранец
новобранец

Мнение от pe6ito »

Отварях я почистих сичко и смазах всичко с смазка за пушка която е мн добра и други макари сам си смазвал с нея.И пак така.Всичко вътре си е наред.

Все пак мерси за съветите и ще потърся от тази смазка.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Аз използвам за смазка на макарите една много хубава "грес" на BALZER, само за макари и струва 2-3 лева в тубичка като от паста за зъби.

Но твоя проблем може да е механизма да не сработва или някоя , прожинка, някъде.

Може да я дадеш във всеки един риболовен магазин и за 2-3 лева ще ти я разглобят почистят и смажат, така няма да правиш нещо в което не си сигурен и да пре**еш макарката ;)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

има един палец който спомага за обръщането на скобата и се износва.затваряй на ръка и няма да ти се наложи да и правиш ремонт по бигела дълго време.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Здарвей, колега!
Имах същия проблем ,но на макара Rainbow-GE1000 , който успешно отстраних и вече 2 години макарата си работи чудесно.Има 2 възможни повреди:
1. Счупена ключалка на скобата.Сваляш капачето на скобата.Вътре има една пластмасарийка ,в която влиза пружината нанизана на едно лостче. Това е заключващия механизъм.Обикновенно се чупи пластмасичката. Аз си изработих нова от текстолит и сега е мн.добре. Ако решиш да си правиш ,трябва първо да пробиеш отвора в текстолита и после да обработваш около него. Това се налага ,защото стените са тънки и ще се спука текстолита ако после пробиваш отвора.
2.Счупена пружина на помощната ключалка. Намира се под едно по-малко капаче /в долната част на основния капак на скобата/.Закрепен е с едно малко винтче.Развий го и прегледай пружинката под лостчето. Ако е счупена си направи нова от пружина на химикалка. Малко трудно се сглобява после, но това е най-малкия проблем.
Макарите инак са мн.добри .Аз имам 2 броя и съм доволен от тях.
Съжалявам,че не мога да покажа елементите,но смятам че тези обяснения ще свършат работа.
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
pe6ito
новобранец
новобранец

Мнение от pe6ito »

Мерси колега и аз сам мн доволе от тази марка.Прегледал сам всичко.Всичко е на 6 незнам ама нарака ще е щото немога да си намеря същата.Сега си търся GT3000 по добра е от 2000 и е по издражлива малко по скапа ама ще се оправям.Мерси отново и винаги имаш наслука от мен наслука.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”