успех на воблер :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

успех на воблер :)

Мнение от maznislav »

Здравейте
След няколко отчайващи излета на блесна и новата ми страст воблера ... с мъжа на първата ми братовчетка - страстен мухар ( де да знам некви роднини сме .. :) ) в събота сутрин - 11.08 ... решихме да щурмуваме еи така за густо пак миналоседмичното ни капо ... Станах в 4:10 и след кратко разбуждане на другия заспал член на рибарската агитка към 6 запалихме гумите към ... язовир Кричим...
пак много народ там и пак разправия за пускането на лодките... Обаче този път твърдо решени да нагазим там намерихме пролука и след като пробвахме блесните от брега към 8 решихме че е крайно време за газенето ... Речено - сторено. Той с мухата , а аз с блесната нагазихме и ... първите 15 мин нямаше и помен от риба ... Последва удар на мухата ... скок и пак във водата.... надеждата се събуди .... и реших да сложа едно малко сиво рибе Салмо ... ето това... Изображение
Та хвърлям си аз без никаква надежда и по едно време ... дум.. нещо като че ли пипна воблерчето... щях да падна от лодката ... обнадежден започнах да се надявам и на нещо повече и ... след 3 хвърляния на 3 метра преди прибиране на примамката здрав удар и докато се усетя рибата се откачи ... ръцете ми се разтрепереха, а очите ми светнаха кат прожектори ... Но все пак риба нямаше.... е надеждата беше налице... Още наколко хвърляния ... но вече на щрек очаквах удар и .. пак близо до мен но този път последва засичане и .... скок на една прекрасна американска пастърва (33см ).... кратка борба още 4 скока кои от кои по красиви и ... в живарника ... които обаче се оказа заплетен в една яка блесна и 15 мин колегата го разплиташе ... ръцете ми трепереха , а кефа беше неописуем ...
След тези перипетии и неочакваната почивка колегата също реши да пробва на воблер, а докато приготвяше въдицата ... аз явно превъзбуден от борбата с първата ми риба на воблер.... направих една глупост която за съжаление не беше последна за деня. До една скала след замятането оставих воблера да потъне.. последва мощен удър и... още по мощно засичане което доведе до .... късане на влакното 0.16 а си мислех ,че аванса работи. Направо онемях , но станалото станало. Сложих воблерче от същия калибър, но в жълто-черно .... 20 -30 замятания без удар. Тогава се сетих за новата ми придобивка която тукашното форумно братство хвали ..... а именно Salmo Hornet - потъваща 4 см имитация на балканка. Та слагам я аз и точно там където пуснахме лодките , близо до дърветата последва страстен удар и една 25 см американка се помисли за ф 16...
Да ама не и след кратка борба увисна захапала задната тройка. Аиде и тя в плетения живарник които после се оказа главен герой в следващата битка. Точно след 5 мин събиращи пръчките колеги питаха колегата "как е -не върви нали?" , сякаш рибата ги чу и .... воблера беше зверси атакуван от 2 педи американка която реши още от началото да чупи рекорда по висок скок. Но до тук с добите новини. Аванса отказа да развива, а меката и малка 180 см DAM пръчка се беше
извила като върба на ураган. Пред това да загубя и този воблер реших да отпусна аванса доста белки проработи ... през това време шоуто на обикалящата около мен риба продължаваше... И когато вече наближи лодката навивайки осъзнах, че толкова съм отпуснал аванса , че макарата просто превърта. Посегнах да го затегна , но беше късно... Рибата се заби в живарника заплете свободната долна 3 -ка и ми помаха с опашка за сбогом :(. Причерня ми , но това беше положението. Не бях се подготвил добре (свястен живарник, кепче ... ) и бях наказан. Последва разплитане ... по-точно горене на живарника ... дооправяне и .. пак надежда... е явно рибтата беше решила , че ми стига толкова и освен 6 -7 почуквания и едно повеждане, но без закачане нищо друго не се обади. Колегата после се върна на мястото на първата ми слука и хвана в 12 ч на обед 2 американки на салмо хорнет сив плуващ воблер :)
В 13 ч излезнахме от водата щастливи. И на 2 -мата това ни бяха първите рибки на воблер. Изживяването беше страхотно и неповторимо. Чак в къщи снимах рибите , но незнам защо не ми дава да ги кача тук в галерията :)
Разказа стана малко дълъг за което се извинявам но ... Наслука на всички
П.С.
Ето ги и снимките на рибоците
Първо всички на куп
Изображение
после само мойте 2 :)
Изображение
едната 33 см другата 25 :)
Снимките са правени с телефона :)
Последно промяна от maznislav на Сря Авг 15, 2007 10:31 am, променено общо 2 пъти.
PKNASKO1995
новобранец
новобранец

Мнение от PKNASKO1995 »

никога несам пробвал улова на воблер ! добре сте си прекарали явно ,но и така трябва да е ! УСПЕХ и НАСЛУКА!
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Браво супер емоций ! и много добре опсисани.

Пожелавам ти големи успехи в спинига и все така да ги споделяш!
Верния път е най-къс!
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Поздравявам ва за този риболов и благородно ви завиждам за емоциите, които сте преживели. Успех и за в бъдеще!
Наслука!
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

браво колега добър излет :wink:
Biante

Мнение от Biante »

Браво колега. След 3 дена и аз заминавам ако ме сполетят твоите емоции ще е добре :).Поздрави и наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”