Препоръка за рибарска кола

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Препоръка за рибарска кола

Мнение от Ivak »

Сигурно ще сменям добрата вярна Корса.

И си тръся някъв вариант на по нов автомобил.

Та да Ви попитам , за мнение защото си нямам на идея какво да бъде. Рових по нета и нищо не ми хвана окото.
Та давайте предложения, който да покрият що годе тези изсквания:

Нисък разход на гориво
Проходимост
Що-годе добра скорост на магситралата (да потдържа поне 130-140)
Сравнително евтина подръжка
Здраво окачване
Цена до около 10 000 лв

Нищо френско и италианско не ме интересува , с изключение може би на Партнер и Берлниго.

Всяко мнение е добре дошло
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

AUDI A4-1.9 TDI - 110hp; 4x4 ;КОМБИ

Изображение
Последно промяна от ceno cenov на Сря Авг 15, 2007 12:43 pm, променено общо 1 път.
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

замислял ли си се за бус дизел?примерно wv шаран,каравел ще харчи малко но за подръжка не знам.за сравнение карам форд галакси2.0 tdci 143 магарета и при нормално каране харчи много малко.забравих да кажа,че е служебна,но ти я давам за пример.така,че замисли се за бус идеална кола за риболов :D
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Лада-нива на газ, колега. Два месеца разпитвах и се чудех и аз какво да взема и се спрях на нивата.Гледах мицубишита, нисани,сузукита и др,но на всичките поддръжката им е много по скъпа от на нивата.Вярно е,че се чупят и по малко.Целия ремонт на нивата-ходова част е около 150 лв,а на другите около 2000.Има ниви които се сглобяват в Белгия и са много по качествени от тия които се продават в България.Аз такава взех
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колега, ти си изключил една от най-подходящите коли - 5 години имах Рено Меган комби 1.9ДТИ 2001г- харчи около 6/100 градско и е високо почти колкото джип /просвет 18см, за сравнение Тойота Лендрузер е с просвет 205мм/, отдолу целия двигател е защитен с дебела ламарина... продадох я за 10800лв на 102000км... Съветвам те да търсиш нещо такова от първа ръка... 2001-2002г се продадоха много бройки...

немските коли са много ниски - постоянно ще ти удря отдолу на черен път, а и на същите години и километри са почти 2 пъти по-скъпи... а и харчат 1-2 литра отгоре... може да ми вярваш - сега съм с пасат 2002г пак 1.9ТДИ - по-добър е от реното само за високи скорости /над 120кмч/, в града даже е по-тромав...

ако си фен на газта, може да си вземеш Субару...

Бусовете по за 10 000лв са в много окаяно състояние - все пак са ги ползвали за работа, а не да си возят семействата събота и неделя...
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Ивак ,колата е Фолксваген Пасат-1,9 TDI-комби...
Широка,бърза ,разхода е добър,окачването също.Ако търсиш височина както писа по горе един колега си земи джип....
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

iid написа:Лада-нива на газ
по-проблемен автомобил за 10 000лв трудно може да се купи! да не говорим за комфорт, икономичност и сигурност...

а и Ивак не е писал, че иска джипка, а кола... нивата е абсолютно непригодна за придвижване из града или по магистралата...

Пасатите стават, но само ако се кара по-хубав път - много са ниски за "екстреми"... А и за 10 000лв ще е 97-а, най-много 98г.
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

не съм казал,че цената е 10000 лв-тя е 5000.за магистралата има други коли.
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Препоръка за рибарска кола

Мнение от sampo »

Ivak написа:Нищо френско и италианско не ме интересува , с изключение може би на Партнер и Берлниго.
Май робуваш на "Там където правят спагети и минети , не правят хубави коли" , ама не е така.
Знаеш кво карам /в галерията ми http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =2&cat=575 и пред "На кулата" :lol: /
Но и това не е за отхвърляне , имаме три такива в групата ни , ако ми предстоеше покупка на кола , това би бил възможен вариант /седемместна кола + хотел к-т/.
http://mobile.de/SIDW4WyYJYRCNX0yoIW5uO ... 1273429060&
На платено не одим !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ей хубаво е човек да чуе и други мнения , за да рабере какво иска :D

Сега карам Ланд Крузер и не искам джип, мноооого голям разход.

Понякога ходя за риба на 200-300 км в едната посока и то само за един ден и при висок разход става леко неприятен риболова, да не говорим за капото :wink:

И аз мислех за Пасат, но много одрънкани и много километраж на тея дето се продават.

Френско твърдо не, няма да мога да смогна да му правя ходовата част с тези торсиони отзад не стават за черен път.

Няма да минавам през окопи, просто ми трябва сравнително висока кола(друто го вършат тънките гуми размер 80 :lol: )

На аудито А4 какъв е долу горе градския разход :roll:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Как е ходовата част на Берлингото, то си е вариант.
Покрива всички изсквания , само обаче си мисля че ще му е слабичка предницата :roll:

Не робувам на шаблони, но много сме си патили във фирмата и с познати от френски коли. :wink:
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

ако е бензин около 11 на сто при 1,8 двигател-125 к с
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

това на снимката е б4 харчи 10 газ градско и пада на осем изван града при скорост 90 100
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

8) Нова....... Нова кола Ивако!!! Даваш парите дето си приготвил и взимаш останалото на изплащане :idea: Месечните вноски ще ти се покриват само от разхода който е доста по-нисък и пари за ремонти НЕ СЕ ДАВАТ :idea: Като се чупи продаваш и следващата :lol: Повервай ми !!! Няма човек в тоз форум да е изкарал повече време по сервизите!!! Не робувай на марки и стари митове за немско, френско или бля бля......... НОВО :lol: Не си толкова богат да плащаш нещо по няколко пъти :idea:
Па като си избереш ще ти покажа аз кво си поръчах! Поздрав и умната!
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”