инфо за яз.Мандра

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

инфо за яз.Мандра

Мнение от Ivan Hadgiev »

Здравейте колеги,

абе да знае случайно някой какво става с този язовир до село Мандра Хасковско, миналата година имах успешни излети там, тази година не съм ходил, защото споменаха колеги че уж са го зарибили наново и улова ще е забранен поне за 2 години, ако е така 2 години нищо не са, поне рибата ще се съвземе
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Ivan Hadgiev »

като казвам тази година имам в предвид това лято, след откриването на новия сезон
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Всичкия шаран е болен от червенка ! рибата измира масово ! Моето село е Мандра ! Язовира не е такъв както преди да го вземат под аренда ! сега е тотално обезрибен ! таз година му пуснаха 40 000 бр шаран от 100 до 700гр ! 40 000 бр амур ! и толостолоб пак към 40 000 бр ! преди месец , бях свидетел на вадене на умрял 11 кг шаран както и десетки от по 1-2-3 кг ! болни от червенка ! иначе Язовира си е супер ! най големите ми риби са хванати на този водоем ! известен с големите си шарани и сомове ! бели риби и др. ! когато разговарях с пазача на яз последно ми каза че 2 години нямало да пуска рибари ! после ще го пуска за спортен риболов ! и ми се оплака пазача ,че арендатора е пълен МЪРЛЮ и ще занимари язовира и че не разбира от рибно стопанство ! ЖАЛКО ......... :twisted: :twisted: :twisted: за нас рибарите ! сега хеарлят тонове хлорна вар за да се оправи и причисти рибата от червенката ! а мин седмица чух от колеги ,че ще го пускат за риболов есента ! то тогава само маломерки ще се ловят ! ! ! иначе язовира си е редовно посещаван от месни браконери ! дори и сега като е арендован ! Видях със собствените си очи как арендатора на 2 та седмица след като го взе как пусна 2 километра МРЕЖИ ! :twisted: :twisted: :twisted: ако месните ИАРА и рибното се грижеха за този водоем щеше да е рай за нас рибарите ! ! ! какъвто беше преди 5 години !!! всеки който е ходил там знае за какво говоря !

Поне в блиските 3 години няма да стъпна там ! и чакам с нетарпение да му истече 10 годишния договор ! и да се освободи язовира от тази измет ! сигурен съм че няма кой д аму поднови договора ! след 100 -тици оплакване на рибари и рибарски здружения че язовира не се стопанисва както му е реда !

колега не си губи времето !

УСПЕХ ! :wink:
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Ivan Hadgiev »

благодаря ти за бързия отговор колега, наистина е така, всичко което пишеш за този язовир сега може би е истина, жалко за рибата, жалко за разочарованите колеги, така съсипан водоем не се възстановява с години, понакога жаждата за бързо забогатяване не се сбъдва и унищожава и това което е останало
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”