На Овчарица се e...т с рибарите

Модератор: Кърцата

kocekarp
новобранец
новобранец

На Овчарица се e...т с рибарите

Мнение от kocekarp »

колеги на топлото са сменили оxраната и сегашната деистват като мутри в смисал будиат рибарите като правиат проверки в 1 2 Ч. през ноша и се лигавиатда текарат да вадиш живарниcите навунка уй за проверка на размери на рибата.освен това пускат мрежи на 30 40 м.на разрешениа бриаг.като изклъачим това че рибата в момента не калве си остава само мизериата и гадостите.и тази година имам много добри спомени но последно се разочароваx.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Като за начало добре дошъл.А иначе във форума се пише на български.Аотносно Овчарица вчера миказаха,че японци са купели езерата и после ще копуват и теца.За проверките и преди ги правеха,но това е да се запази дребната риба.За мрежите има ги и ще продължават.Дано новите собственици да направят нещо по въпроса с хигиената.
Аватар
bisko71
новобранец
новобранец

Мнение от bisko71 »

При тия арендатори нЕма празно- или хващат рибата с мрежа, или ти я хващаш и им я плащаш. СМЕХ! Измамници има там, където са балъците. :lol: :lol: :lol:
snegk

Мнение от snegk »

bisko71 досега никой не е плащал риба а за балъците мисля,че обиждаш доста добри колеги включително и мен.
Аватар
bisko71
новобранец
новобранец

Мнение от bisko71 »

Не искам да обиждам никой, вкл. и теб, но все се чудя на теми от сорта защо ни скубят и ебават арендатори и т. н. Ето ги вариантите:

1. Или плащаш и не ревеш,
2. или не ходиш на платено.
3. Дигаме се на възстание и превземаме със щурм окупираните ни водоеми един по един.
Елементарно. :lol:
MITKOY
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MITKOY »

не мисля че е сменен собственика нито охраната . в петък и събота бях там момчетата от охраната бяха същите само с друга кола а за проверките през ноща си ги правят от доста време
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

bisko71 написа:Не искам да обиждам никой, вкл. и теб, но все се чудя на теми от сорта защо ни скубят и ебават арендатори и т. н. Ето ги вариантите:

1. Или плащаш и не ревеш,
2. или не ходиш на платено.
3. Дигаме се на възстание и превземаме със щурм окупираните ни водоеми един по един.
Елементарно. :lol:
Аз пък се чудя на мнения като твоето. Интересно ми е като си такъв "въЗстанник" що досега не си превзел поне един язовир? Всеки има право да пише каквото го вълнува относно риболова.
По темата - познавам Коцето и мога да кажа , че той не е от хората , които"реват" за щяло и нещяло , тъй че значи има основателна причина за това което казва. И използвам случая да му пожелая добре дошъл!
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Колеги,наскоро бях за първи път на Овчарица,на "студеното"!Стана ми скучно от каракуди 600-1000 гр, и бебета сомчета-американчета на дъно,особено след два амура между 2- 3 кг на плувка и няколко късания от по-големите им роднини!Втората нощ наблегнах на бирата,а и по принцип обичам риболова на хищници!
По повод темата,искам да споделя част разговора с един от арендаторите на язовира!та,човекът сподели следното :"...дори някои наши,близки приятели,считат,че щом са били над 200 км път им се полага по един багажник риба за да "избият" идването и престоя на язовира!крият риба на всевъзможни места,хитруват и се излагат! "
Не оправдавам и не виня никой,но все още е риболовно"геройство" да се прибереш с 15,20,30,80 кг и прочее улов !не единични екзмпляри,разбира се!И в Гърция също се прочухме по язовирите вече с чувалите риба в багажниците след излед и кутиийте "Виктори","Загорка" и пакети от българска захрнка,захвърлени на брега!
Всичко "най-трофейно",колеги! :)
Последно промяна от Jechev на Пон Сеп 07, 2009 12:19 am, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тази нощ пътувам.Нагласил съм си три въдици,царевица,фотото и много бира.Кантарче и чувалче нямам.За всичко останало-в петък!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

sapuna1971, на кука! :D

По темата - я зарежете тези платени водоеми и хайде всички на Дунава! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Аиде и аз да напиша малко и да изкажа и моето разочарование от водоема. Събота и неделя бях там, в частта към селото, еми наистина местата около язовира са се пръвърнали в бунище, навсякъдъде бутилки , а доста силния вятър, който духаше цял ден, разнасяше наилонови торбички навсякъде, а да не говорим за ужастната миризма и многото люспи навсякъде от изчистена риба !!!
Също така и тези чести проверки и вадения на живарници.
А и за рибата , ами просто нещеше. Имаше до мен двама колеги , разпъваха по 100-150 метра , хранеха , 2-3 дена и наловиха - 8-9 каракуди до 500гр. за цял Съботен ден !
Надявах се през нощта рибата да дойде покрай брега, но уви с изключение на 2-3 канални сомета . Нищо друго.
Както е казал колегата GODzillata - по-добре на Дунав , отколкото там. И наситина никoга не знаеш с какво ще те изненада голямата река :) Има си и сенчици под дърветата, по приятни и по спокойно е, риба всякаква - ако неще един вид, друг ще дава :) Капо там не се остава.
Последно промяна от daniel_g на Пон Авг 20, 2007 6:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

В момента не знам дали е много удачно да се ходи на топлото-сигурно водата си е бая топла там и рибата най вероятно се е изтеглила на по дълбочкото.Може би и затова са и капотата на колегите.

А по горе един колега пише че е говорил с един от арендаторите-че той не е ли само един-Нончо... :roll:
Я елате рибенца при батко...
snegk

Мнение от snegk »

На Овчарица винаги е удачно,важното да знаеш мястото и дистанцията.И е хубаво да се пробват различни монтажи и стръв.
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

ckapa написа:Колеги,наскоро бях за първи път на Овчарица,на "студеното"!Стана ми скучно от каракуди 600-1000 гр, и бебета сомчета-американчета на дъно,особено след два амура между 1.9 2.3 кг на плувка и няколко късания от по-големите им роднини!Втората нощ наблегнах на бирата,а и по принцип обичам риболова на хищници!
По повод темата,искам да споделя част разговора с един от арендаторите на язовира!та,човекът сподели следното :"...дори някои наши,близки приятели,считат,че щом са били над 200 км път им се полага по един багажник риба за да "избият" идването и престоя на язовира!крият риба на всевъзможни места,хитруват и се излагат! "
Не оправдавам и не виня никой,но все още е риболовно"геройство" да се прибереш с 15,20,30,80 кг и прочее улов !не единични екзмпляри,разбира се!И в Гърция също се прочухме по язовирите вече с чувалите риба в багажниците след излед и кутиийте "Виктори","Загорка" и пакети от българска захрнка,захвърлени на брега!
Всичко "най-трофейно",колеги! :)
Абе колега ;как се докопа до Студеното :?: Че там нали е само за арендатори :twisted: и техни приятели :wink: :o
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Абе колега ;как се докопа до Студеното :?: Че там нали е само за арендатори :twisted: и техни приятели :wink: :o[/quote]
Много лесно можеш да се докопаш,само срещу 30лв.на ден. :twisted:то това си е истинско безобразие,сигорно Нончо ги дава половината на певачките,да не говорим ако пък нямаш слука за деня,затова съм се зарекъл на тоя язовир да ходя,макар че почти всяка седмица ходя до Пет могили,оттам е жена ми.
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”