Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

САЛЮТ 3- нещо му има
Модератор: emo vasilev
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
САЛЮТ 3- нещо му има
Имам извънбордов САЛЮТ 2кс,но не мога да го накарам да вдигне достатъчно налягане на водата.Като сваля кожуха от двигателя и го завъртя с дрелката,вдига вода.Но май не е достатъчно.А иначе целия го разглобих,почистих охладителната система-беше пълна с какво ли не-сега е ОК.Сменях турбинката,отворих водните входове-направих ги малко по-големи,но проблема си остава.Вярно турбинката трябва да е 11мм дебелина,а моята е 10,но дали това е проблема?
- КИРО
- Обратна връзка:
Подложих отдолу под турбинката 1мм ламаринка,като я залепих със специално лепило,но не вдига вода.Сега търся нова турбинка,но не мога да намеря из сайтовете магазини за резервни части за руски мотори.Ако някой има идея ще съм благодарен.
Не съм излизал на море година и половина поради здравословни проблеми,и сега вече съм почти готов,а и ме сърбят ръцете за риболов,затова гледам отрано да си оправя машинката.
Не съм излизал на море година и половина поради здравословни проблеми,и сега вече съм почти готов,а и ме сърбят ръцете за риболов,затова гледам отрано да си оправя машинката.
- КИРО
- Обратна връзка:
Благодаря ти Бай Иване.Отворих го днес и тогава забелязах,че има малък процеп между главата на турбинката и кожуха,някъде под0.5мм.Самата турбинка след като подложих под нея е дошла малко по-голяма.Сложих една гарнитура от 0.5мм клингирит и работата се оправи.Повече от час го оставих да работи и си хвърляше нормално водата.Е имам още малко работа по мотора и карбуратора,но мисля че ще ги оправя.Само не знам дали предварение на запалването от 5 градуса е нормално или да си го върна пак на нулата.Не съм много наясно с двутактовите.
- КИРО
- Обратна връзка:
Марко,може и да си прав,но дали има такива кат мен да се човъркат още с тези мотори.Иначе който пита,ще му отговарям,за сега салюта работи много добре,друг е въпроса кога ще го използвам.Малката лодка още си е пред дома,но понеже не е моя,а само я използвам,не се продава ако някой реши да пита.Така че ако реша да ходя примерно на Крапец или друго отдалечено място,ще ми е по-удобно с нея,а голямата за пред Галата-Златните.
- КИРО
- Обратна връзка:
Марко,виж сега как отвори приказка.Можеш ли да пуснеш снимка на винтовете,че май може да се наложи да сменя този на новата лодка.Да е с диаметър към 20см.Казаха ми,че от ветерок 9,щяла да пасне.Или ако изкаш изчакай да ти пусна още информация какво точно трябва да бъде.Днес ще ходя да я покрия,че идват лоши дни,и ще измеря вала и разстоянието до кила.Май трябва и фотоапарат да купувам,че ида се уча как се качват снимки,ама едно по едно.
Ако Салюта е без центробежен регулатор , статично предварение от 24 градуса ще му паснат , на толкова градуса работеха последната серия двутактови Трабанти , със електронно запалване ...... При четиритактовите машини на високи обороти аванса отива до 38-40 градусаКИРО написа:Само не знам дали предварение на запалването от 5 градуса е нормално или да си го върна пак на нулата.Не съм много наясно с двутактовите.

На платено не одим !
- КИРО
- Обратна връзка:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
За сега не знам как да кача директно снимката,ограничението за радиуса на перката идва от това,че отдолу е кила,и ще бие в него.Пък не ми се ще да го режа,облепен е с епоксидна смола.
За сега не знам как да кача директно снимката,ограничението за радиуса на перката идва от това,че отдолу е кила,и ще бие в него.Пък не ми се ще да го режа,облепен е с епоксидна смола.