Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Конощип,откъде?
Модератор: Paublo_Eskobar
Конощип,откъде?
Ако някои знае на4ин за тяxното ловене или къде в София може да се намери винаги,както и надежното им закрепване на куката?Благодаря
Гледам няма кой да отговори на колегата, може би защото въпроса е малко банален, но аз да кажа- попови прасета можеш да си хванеш в почти всяко торище (е разбира се, че в центъра на София ще ти бъде малко трудно). Конощипиците са напаст божия за всеки, който отглежда заленчуци и ползва естествена тор - ще ти бъде благодарен ако му очистиш торището от тях, макар,че е невъзможно! Но да ви споделя нещо интересно. Преди 2 год. на Стамболийски бяхме за една седмица- водата беше много висока-преливаше от преливника. Случайно някой изля една кофа вода по брега и в този момент се пръкнаха поне 10 бр. попови прасета - излизат от дупките си в радиус 50-60 см. Вследващите 2 часа изгребахме язовира за да поливаме наоколо: резултат над 150 бр. едри охранени конощипици, готови за употреба. Хванахме 2 кефала и нищо повече, но мисълта ми е, че някой път стръвта ти идва на готово без да я търсиш. А що се отнася до закачането - зависи за какъв вид риба ще хвърляш и начина на монтажа. Желателно е да запазиш гадинката колкото може по-дълго време жива във водата. Успех и накука!!!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- новобранец
Как да му отговорим като го е написал на "китайски"gogolisec написа:Гледам няма кой да отговори на колегата, може би защото въпроса е малко банален, но аз да кажа- попови прасета можеш да си хванеш в почти всяко торище (е разбира се, че в центъра на София ще ти бъде малко трудно). Конощипиците са напаст божия........![]()
![]()
Поповото прасе се хваща изключително трудно, най често се намира в почвата около или под животинската тор.
Можеш лесно да се ориентираш по надигнатата почва в следствие на неговото предвижване под повърхността, която е набраздена от тунелчета.
- ceno cenov
- разбира нещата
А пък аз имам един приятел, който отглежда Калифорнийски червеи в градината си (но не е риболовец) и го помолих да си изкопая малко за стръв. Честно да ви кажа в торището имаше повече конощипи от колкото червеи т. е. по-трудно бе да намеря червеи от колкото попови прасета. Предупредих го да вземе мерки да ги унощожи, защото доколкото знам те изяждат червеите! 

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

благодаря за отговорите!!!
колеги!!! много благодаря за съветите!!! наслука - да ви върви по вода - или по риба:)(може и бира:)
ицо
ицо
Re: Конощип,откъде?
конска тор си требе -и секо по оделно да не се тепат

Риболовци.
миналата година цената на едро на 1-бр 0-70 лв та за инфо и агне е малко

Риболовци.
А по какво да разбера дали има попови прасенца?:) в почвата,защото торище трудно ще намеря 

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
- CERRUTI
- сериозен играч
Аз пък вчера докато си ловях на язовира ,седейки на стола едно попово прасе само дойде при мен.....ама аз не съм много запознат с тая стръв(какво кълве на него и как се закача) и я закачихме на една въдица с плувка заметнахме и за 1час нямаше удар....

изкарвам тор от едно старо торище и се оказа че в него бъка от попови прасета от най-различни размери....мога ли през тоя сезон да се надявам в Дунав на улов на такава стръв???