Конощип,откъде?

Модератор: Paublo_Eskobar

larss
новобранец
новобранец

Конощип,откъде?

Мнение от larss »

Ако някои знае на4ин за тяxното ловене или къде в София може да се намери винаги,както и надежното им закрепване на куката?Благодаря
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Гледам няма кой да отговори на колегата, може би защото въпроса е малко банален, но аз да кажа- попови прасета можеш да си хванеш в почти всяко торище (е разбира се, че в центъра на София ще ти бъде малко трудно). Конощипиците са напаст божия за всеки, който отглежда заленчуци и ползва естествена тор - ще ти бъде благодарен ако му очистиш торището от тях, макар,че е невъзможно! Но да ви споделя нещо интересно. Преди 2 год. на Стамболийски бяхме за една седмица- водата беше много висока-преливаше от преливника. Случайно някой изля една кофа вода по брега и в този момент се пръкнаха поне 10 бр. попови прасета - излизат от дупките си в радиус 50-60 см. Вследващите 2 часа изгребахме язовира за да поливаме наоколо: резултат над 150 бр. едри охранени конощипици, готови за употреба. Хванахме 2 кефала и нищо повече, но мисълта ми е, че някой път стръвта ти идва на готово без да я търсиш. А що се отнася до закачането - зависи за какъв вид риба ще хвърляш и начина на монтажа. Желателно е да запазиш гадинката колкото може по-дълго време жива във водата. Успех и накука!!! :lol: :roll: :lol:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

Във торта на кравите козите или каквито и да са животни,ровиш във торта ,по точно земята!
boki
новобранец
новобранец

Мнение от boki »

gogolisec написа:Гледам няма кой да отговори на колегата, може би защото въпроса е малко банален, но аз да кажа- попови прасета можеш да си хванеш в почти всяко торище (е разбира се, че в центъра на София ще ти бъде малко трудно). Конощипиците са напаст божия........ :lol: :roll: :lol:
Как да му отговорим като го е написал на "китайски"
Поповото прасе се хваща изключително трудно, най често се намира в почвата около или под животинската тор.
Можеш лесно да се ориентираш по надигнатата почва в следствие на неговото предвижване под повърхността, която е набраздена от тунелчета.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Няма нужда да разкопаваш торището или почвата,където е видно че обитават.Просто в две-три кофи с вода капни по малко веро,разбъркай и поливай.Излизат за секунди и са направо в буркана ти! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

На приказки лесно. :lol: Явно скоро не сте копали да видите колко ги има във всяко торище. Миналата седмица за два часа копане в най-перспективните ми торища в региона - един конощип. :cry: Тази седмица изобщо няма и да се опитвам само прибиване от работа за нищо. Според мен жегата ги е изтрепала. :?
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

А пък аз имам един приятел, който отглежда Калифорнийски червеи в градината си (но не е риболовец) и го помолих да си изкопая малко за стръв. Честно да ви кажа в торището имаше повече конощипи от колкото червеи т. е. по-трудно бе да намеря червеи от колкото попови прасета. Предупредих го да вземе мерки да ги унощожи, защото доколкото знам те изяждат червеите! :lol:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не ги изяждат,а ги разкъсват докато копаят! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

благодаря за отговорите!!!

Мнение от zurnacia »

колеги!!! много благодаря за съветите!!! наслука - да ви върви по вода - или по риба:)(може и бира:)
ицо
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Конощип,откъде?

Мнение от lusienn »

конска тор си требе -и секо по оделно да не се тепат
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

конската много кът бе колега
къде намираш конска тор ??
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
lusienn

Мнение от lusienn »

миналата година цената на едро на 1-бр 0-70 лв та за инфо и агне е малко
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

А по какво да разбера дали има попови прасенца?:) в почвата,защото торище трудно ще намеря :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Аз пък вчера докато си ловях на язовира ,седейки на стола едно попово прасе само дойде при мен.....ама аз не съм много запознат с тая стръв(какво кълве на него и как се закача) и я закачихме на една въдица с плувка заметнахме и за 1час нямаше удар....
Изображение
srecko67
новобранец
новобранец

Мнение от srecko67 »

изкарвам тор от едно старо торище и се оказа че в него бъка от попови прасета от най-различни размери....мога ли през тоя сезон да се надявам в Дунав на улов на такава стръв???
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”