Нов вид риба????

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Нов вид риба????

Мнение от ribata92 »

Тъй значи.Бях за 10-тина дни на футболен лагер на Доспат,докато родителите ми са били на почивка при роднини в Берквоица.Аз за риба даже и не отидох но те да.
Значи рибата и казват блескач и е като уклейка,само че има една черна лента по средата.Също така достигала дължина до 15-20см(толкова големи са хващали).Казаха ми,че за 1 час са уловили около 50-60 броя.Взели са по-големите по-малкие са пуснати.Но в реката гъмжи от нея.Става дума за река Бързия.Ако някой от този край знае нещо за нея да обясни повече.
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

като гледам как описваш рибата,мисля че рибата е пръскач :)
Аватар
parvanoff
новобранец
новобранец

Мнение от parvanoff »

И аз мисля, че за пръскача става дума. И аз съм я ловил по монтанско-там и викат беловарче :wink:
българино, знай своя род и език
Само Левски и България
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

може би...незнам това е информацията която имам и реших да я споделя :)
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , тъй пръскач е рибето ! Миналата седмица ги разпрах пак в тоя район ( Вършец ) на суха муха и джапанка , баси на голема джапанка си се нанизваха сал на върха на куката щот повече не моат да лапнат ама лакомии бре :lol: :lol: :lol: Е помежду пръскачите се боднаа и трийсетина кленчета колко да се подразнат командващите на батарейте дънарки около реката амъ :? Бах ти и ташака беше кат пльосна муъта между две дънарки , издърпам некое кленче , поприказваме си с него и го пусна обратно :lol: :lol: :lol: Голем ташак беше кога се бех закротил с мухарката между едни тръстики а пред мен в петната между водораслете ври от рибета и след издърпване на десетина пръскача и две три кленчета двама образи да се наврът от двете ми страни и да пльоснат по една дънарка :lol: :lol: :lol: Е преживех го некак си и след изпушването на една цигара отидох на освободените от тях места и продължих да си ловя за техен ужас :lol: :lol: :lol: Тва от 06ч. до към 11:30ч. и си събрах уеко багажето и уеко уеко къмто хотела щот обстановката зе много да се нажежава :lol: :lol: :lol: Инак резултатноста на педесетимата колеги се свеждаше до един пич с блеснарка къде си хващаше регулярно , един образ къде измъкна хубав кефал на джанка и един млад момък къде си скубеше пръскач след пръскач на бял червей , другите си беха на пикник - подпикваха и гледаха :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
корморан
новобранец
новобранец

Re: Нов вид риба????

Мнение от корморан »

Здрасти, ако те интересува официалното име на рибката - то е говедарка (на латински Alburnoides bipunctatus). Иначе в различните краища на страната има и др. имена.
Аватар
rdochev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Нов вид риба????

Мнение от rdochev »

Тая гад май взе да превзема всички реки.
i don't drink water cos fish fuck in it
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”