Кефал - гр.Лъки

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Кефал - гр.Лъки

Мнение от maznislav »

Здравейте
Миналия уикенд бях на гости на родителите ми и наи-накрая щурмувах с проходилката водоемчето близо до града.
В неделя следобед - адска жега - към 16 ч влезнахме с колегата мухар от към плиткия край ... той ги подкара на мухата а аз имах кратки почуквания на малкото жълто воблерче. с навлизането на по-дълбоко посмених малко воблерчета но ... явно
адския пек и минаването на мухаря преди мен си бяха казали думата.. Е все пак понатрупал опит в предишни излети сложих едно синьо Салмо и не след дълго последва удър... засичане и.... извъняване на телефона.... помислих си че съм го изпуснал защото никакво шаване .. та свърхих си разговора на бързо и ... навивам и пак подръпване ... изкарвам и ... ето това Изображение. Малко костурче беше захапало примаката.
Последваха няколко хвърляния като при всяко имаше почуквания ... Викам си аз"тука са костуритеееее" обаче ... реших да водя по-бавно и неравномерно примамката и ... Думмммм нещо поведе ... Викам си "добър костур " но ... се оказа малка около 30 см щукичка която направо побесня ... :) Тъй като никога не съм хващал щука се изкефих и посегнах към кепа... е да ама не ... скок и ... свобода ...
А аз просто исках да я снимам и щях да си я пусна ... но нека да расте.
После закачих жълто-черното "ъгли" и дръпнах по-рязко и ПРАСССССС пръчката ми 1.8 метра 10 г ДАМ си замина ... Спасих си воблерчето, но риболова приключи.
На следващия ден 6:30 цъфнах на водоема, но вече от към дълбокия край.. Костура явно гонеше и реших докато се надува лодката да похвърлям от брега...
Първо хвърляне - първа риба
Изображение
С качването на лодката .... едно подобно като големина кефалче пак на жълтия "бъмбар".Последва 1 час без запомнящ се удър.. само почуквания на ето това воблерчеИзображение.
Ама аз имах някакво пречувствие и ... 8:45 .. поредно хърляне между 2 подводни храсталака... воблерчето потъна на около метър .. навих и ... последва задържане... засякох и сякаш бях ударил клона.... да, но клона МРЪДНА и пръчката (2,1 м телескопче) се залюля, а аванса изсвири. Бог да благослови плетеното влакно защото се наложи 3-4 пъти да вадя това "чудо" от подводните клопки се наложи доста зверско дърпане което стандартното ми 0,16 влакно щеше да е дало фира. 5 - 6 мин борба и най-накрая го измъкнах до повърхноста но там следваше нова изненада. Скъсано влакно в плувка на него изпълзя заедно с кефала от дълбочината ... Оказа се ,ч е в борбата рибата се беше увъртяла в него и ... просто легна на повърхостта и ни на пред, ни на зад ...Причерня ми но ... бавно се приближих с лодката към него .. Оппппп 2 -ра изненада. Кепа е останал в колата.... А сега де... след няколко маневри и след като зашеметих рибата държейки главата и над водата успях да я хвана под хрилете и да я изтегля в лодката ...
ето за това нещо говоря
Изображение
Изображение
ето го и с метъра :)
Изображение
46 см и 1,2 кг кефал
Личен рекорд за мен.
Последваха незабравини часове риболов с плуваща имитация на пастървичка която беше атакувана брутално почти при всяко падане , но явно нямам достатъчно опит и не успявах на време да засека . Към 16 ч дваисетина добри кефала се мъдреха в живарника и беше време за кафе и снимки :)
На слеващия ден рибата беше доста вяла, но до към 13 ч успях да излъжа 10 -тина кефалчета , Но кълванетата бяха в 10 -ки пъти по-малко от предишния ден.
това е от мен за сега.
Пожелавам на всички подобни преживявания.

П.С. Все си мислех че в река като наще родопски реки пастървово подобно чудо няма, но баща ми ме опроверга :) да е жив и здрав все такива да ги боде :)
Изображение
46 см 1,2 кила същото като моя кефал самоче великолепна балканка от река :)
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

:)

Мнение от zapalen_92 »

Браво много добър улов си направил.Хубави моменти и изживявания :).Все по големи рекорди за теб :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

браво за добрият улов,а и самата природа там е супер :D
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Този водоем край Лъки държи много трофейни риби , и то благодарение на това че местните горски доста редовно го проверяват и на това че е много дълбок. На мач съм вадил много добри кефали там , както и шарани. Този водоем въпреки големината си държи доста различни видове риба. Зимата съм ходил да ловя на дупка там - страшни емоции!

Завиждам на колегата Maznislav , че сега не мога да съм си по моя край. Свалям му шапка за прекрасния излет и пуснатите риби! :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Това не е ли преди Лъки,наляво към Кръстова гора?Наслука.
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

lz1igr написа:Това не е ли преди Лъки,наляво към Кръстова гора?Наслука.
Точно така. Забелязвам , че все повече хора го посещават. Дано да успеем да го опазим чист и в добро рибно състояние.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”