Каква да бъде спининговата макара за Щука?

Модератор: sapuna

Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Каква да бъде спининговата макара за Щука?

Мнение от Spatia »

Здравейте Колеги,

имам следния въпрос: Искам да си купя МАКАРА за спинингов риболов на Щука, т.е. за риболов на воблер и/или блесна, като смятам да използвам плетено влакно. Спининговият ми прът е 2,7 м. Ловя на малки блатисти язовирчета и на река Марица, т.е. не ми трябва повече от 30-35 метра да замятам.
Разполагам с бюджет до около 100 лв. Каква трябва да бъде макарата?
1) С малък барабан ли?
2) С алуминиева шпула ли?
3) Шпулата да бъде конусовидна или цилиндрична? Нали казват, че конусовидните са по-добри за спинигов риболов - за отмотаването на кордата.
4) С късо или удължено тяло?
5) С колко лагера (приблизително)?
6) Материал - графит или нещо друго ...?

Препоръчайте също и марка ако може.

Благодаря предварително
п.с. Видях темата "Макара за Щука?" във форума "Риболов на Щука?" с цел да не пускам повтаряща се тема, но там беше питано и дадена информация (онзи линк) за щукарска макара на леко ("на тапа"), и доколкото знам макарата за спинингов риболов на щука е нещо по различно.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Колега,като чета какви актуални мнения даваш из другите теми ми е малко неясно защо задаваш подобни въпроси!И все пак ЕТО какво използвам аз за зимния сезон.Не е от най евтините,но не е и от най скъпите.Просто съм доволен! :wink:И все пак става въпрос за спин,ако е за тапа-всичко става!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

1) Максимално широка шпула .

2) Да .

3) Ти спази горните две неща па за туй небери грижа :wink: Инак лично специално за спинингуване с брейд съм най-доволен от обратният конус на Дайва :wink:

4) Важното е да се балансира с въдицата а пък тялото ........ все пак ще ловиш с нея , няма да я е........ :lol:

5) Оптимално 4 ама истински .

6) Магнезий ама не се връзваш до стотях лева инак пак отиваш на въпроса с баланса съчетан с отговорите по първите два .

Марка - до 100лв. Риоби Ексия , АБУ Кардинал , Серт , Шекспир , Граувел и др. Над 100лв. - Дайва и Шимано ( ама при тех под 200лв. по нашите стандартизаций по-добре не взимай за всичко друго има Ибей :wink: ) .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”