ГРАМОТНОСТ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

ГРАМОТНОСТ

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бе не е за прьв пьт,не е и за последен(надявам се) ама няма ли да вземем да направим едно виртуално УЧИЛИЩЕ на тая тема,че наистина е тьжно,когата прочете човек думата "акОмулатУр" или " пАстърва",или "искАра"?чуруликпенчооооо,де си по вьпроса? :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Значи аз се извинявам за думата акумулатор ткава дума в булгарския език няма трябва да се чете ПРЕЗАРЕЖДАЩА СЕ БАТЕРИЯ така пише в Български тълковен рвчник,а акумолатор може да бъде всичко което запасява,енергия ,информация,храна и т.н. ама нали съм учил само до 5клас и за това допускам грешки.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това получих тази вечер на лични-
niakoi написа:PALIA4O vinagi 6te ima MI6oci i kompleksari zakliu4va6ti tem
niakoi написа:Заглавие: slagam te NALI ZNAe6 KADE
не сам по писането предпочитам други спортaве /дано ниакаде се засечеме 6те ти покаja ПОСЛЕДНИТЕ ВАЗЛИ в РИБОЛОВА / САПУН /че/
Ето и творенията му - http://forum.nariba.com/search.php?search_author=niakoi

Така ще е приятелю!В разделите,които модерирам ще се пише на Български език,ще се спазват правилата,ще се толерира точно подадената информация,а приятелските отношения ще са на първо място.Ако не ти харесва-чети си и мирувай!Ама май се лиши и от тези права!

Пък дано се засечем!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
fest
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fest »

5кила пак се е престарал!Ние сме колеги относно риболов,а не по българска филология.Във форума пишат всякакви хора все пак!Въпреки всичко моите уважения,ти си от пионерите в сайта!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Става на въпрос за неграмотност не за изядена буква или не сложена запетая за писане даже и на диалект нещо от тоя род жината тилифона няма да посочвам примери за да не обидя някои ,досега като не се научил за кога остава.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

:D :D :D

Изображение
Клавиатура риба не лови!!!
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

А според мен виновни за това са по-старите GSM-ми, на които не може да се пише на кирилица и се заместват бЪлгарските букви с подобни на тях латински. И понеже болшинството тийнейджъри са на ваучери и им излиза по-на далавера да пишат SMS-си от колкото да звъннат един телефон, са свикнали с латиницата вместо с родната АЗБУКА. Ако не се лъжа, имаше подобни бисери и на кандидатстудентските изпити-заместват ш с 6; ч с 4 и т. н. Дори съм виждал как пишат писмата в АБВ-то на латиница и после има бутон "преведи на кирилица" и ето ви го резултата! Аз лично използвам една малка програмка Bulgarian (Phonetic) by G. Atanasov, мисля,че така се казва, благодарение на която писането на кирилица почти съвпада с малки изключения с тези на латиница. А колкото до препинателните знаци, там виновни са вече в училищата преподавателите и нехайството на подрастващите (или на техните родители !!!) :oops:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Nedeltcho Delev

ГРАМОТНОСТ

Мнение от Nedeltcho Delev »

Малии,5 кила се завърна,СЯ ША видите кво става оттук нататък :P :P :P
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Ами то затова не върви футбола в БГ.ини цакат с топла бира и студени кебапчета. :lol: :lol: :lol:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ГРАМОТНОСТ

Nedeltcho Delev написа:Малии,5 кила се завърна,СЯ ША видите кво става оттук нататък :P :P :P
ами то стана етого:Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 11:45 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

айде и от мен едно предложение:шо ви требат тия язовири?що па да не сменим с Дунава например?или река искьр?знам,че е далече за повечето хора,обаче и на мен ми е далече-на ВСЕКИ му е далече изключая неколко колеги-ти ивак,кво мислиш по вьпроса?малко да посменим обстановката-жребчево всеки пьт не е ли малко скучно а относно истинските майстори...да дойдат да ми хванат риба на яз Искьр само предложение,де-мен кьм месец ме нямаше и сега навлизам,дет се вика в обстановката на Дунав има велики места за по мнооо хора,невероятно е направо!!!а и ивайло знае някои,предполагам-пак казвам,само идея де
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

поборников,нали сме си симпатични?що ти е зора тогава?аз говоря за граматика и нормално отношение кьм бг езика-не за мойте простотии и акценти-компренде? :roll: кво ме цитираш.като секи знае кьв ми е масрафа? :wink: нали зацепваш накьде клоня?не кьм тебе ест,бааах маа му-гати обидчивите хора-и то дето най не треба :oops:ко има проблема-питай марко поло-то момчето отдавна си каза думата :lol: ай стига де-не кьм ТЕБ ми е насочен АНОНСА..компренде,пак? :(
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Ти к'во си се маскирал на аватара :lol: да не си в обединените арабски емирства :?: ,та да се харесаш на ханъмките а.......... :lol: :lol: :lol:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Относно правописа :Който е понаучил туй -онуй в училище пише ,а който не е...........ДОПИСВА :lol:
От министерството на образованието не дават субсидии за такива доброволни начинания като твойто в случая да знаеш :lol: :lol: :lol:
Не се коси така е било и така ще да е за напред :wink:
Последно промяна от vIdRaTa на Сря Авг 29, 2007 10:23 pm, променено общо 1 път.
--- Конфуций---
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Marco Polo написа:Ни6то не ръзбирате! Сега тува е мУдЕрНо! АкУ пи6е6 КаКтО трабва, нЕмА ти УбЪрНат фнимание! :lol: :lol:
Да бе ,току виж изникнал някой заместник на Кирил и Методий ОТЪ ЧАТЪ :roll:
--- Конфуций---
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

марко,дейба ЗНАЕ :wink: и аз знам...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”