Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ГРАМОТНОСТ
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ГРАМОТНОСТ
бе не е за прьв пьт,не е и за последен(надявам се) ама няма ли да вземем да направим едно виртуално УЧИЛИЩЕ на тая тема,че наистина е тьжно,когата прочете човек думата "акОмулатУр" или " пАстърва",или "искАра"?чуруликпенчооооо,де си по вьпроса? 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Това получих тази вечер на лични-
Така ще е приятелю!В разделите,които модерирам ще се пише на Български език,ще се спазват правилата,ще се толерира точно подадената информация,а приятелските отношения ще са на първо място.Ако не ти харесва-чети си и мирувай!Ама май се лиши и от тези права!
Пък дано се засечем!
niakoi написа:PALIA4O vinagi 6te ima MI6oci i kompleksari zakliu4va6ti tem
Ето и творенията му - http://forum.nariba.com/search.php?search_author=niakoiniakoi написа:Заглавие: slagam te NALI ZNAe6 KADE
не сам по писането предпочитам други спортaве /дано ниакаде се засечеме 6те ти покаja ПОСЛЕДНИТЕ ВАЗЛИ в РИБОЛОВА / САПУН /че/
Така ще е приятелю!В разделите,които модерирам ще се пише на Български език,ще се спазват правилата,ще се толерира точно подадената информация,а приятелските отношения ще са на първо място.Ако не ти харесва-чети си и мирувай!Ама май се лиши и от тези права!
Пък дано се засечем!
А според мен виновни за това са по-старите GSM-ми, на които не може да се пише на кирилица и се заместват бЪлгарските букви с подобни на тях латински. И понеже болшинството тийнейджъри са на ваучери и им излиза по-на далавера да пишат SMS-си от колкото да звъннат един телефон, са свикнали с латиницата вместо с родната АЗБУКА. Ако не се лъжа, имаше подобни бисери и на кандидатстудентските изпити-заместват ш с 6; ч с 4 и т. н. Дори съм виждал как пишат писмата в АБВ-то на латиница и после има бутон "преведи на кирилица" и ето ви го резултата! Аз лично използвам една малка програмка Bulgarian (Phonetic) by G. Atanasov, мисля,че така се казва, благодарение на която писането на кирилица почти съвпада с малки изключения с тези на латиница. А колкото до препинателните знаци, там виновни са вече в училищата преподавателите и нехайството на подрастващите (или на техните родители !!!) 

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

ГРАМОТНОСТ
Малии,5 кила се завърна,СЯ ША видите кво става оттук нататък

-
- кандидат преподавател
-
- кандидат преподавател
Re: ГРАМОТНОСТ
ами то стана етого:Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 11:45 pm Заглавие:Nedeltcho Delev написа:Малии,5 кила се завърна,СЯ ША видите кво става оттук нататък![]()
![]()
--------------------------------------------------------------------------------
айде и от мен едно предложение:шо ви требат тия язовири?що па да не сменим с Дунава например?или река искьр?знам,че е далече за повечето хора,обаче и на мен ми е далече-на ВСЕКИ му е далече изключая неколко колеги-ти ивак,кво мислиш по вьпроса?малко да посменим обстановката-жребчево всеки пьт не е ли малко скучно а относно истинските майстори...да дойдат да ми хванат риба на яз Искьр само предложение,де-мен кьм месец ме нямаше и сега навлизам,дет се вика в обстановката на Дунав има велики места за по мнооо хора,невероятно е направо!!!а и ивайло знае някои,предполагам-пак казвам,само идея де
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
поборников,нали сме си симпатични?що ти е зора тогава?аз говоря за граматика и нормално отношение кьм бг езика-не за мойте простотии и акценти-компренде?
кво ме цитираш.като секи знае кьв ми е масрафа?
нали зацепваш накьде клоня?не кьм тебе ест,бааах маа му-гати обидчивите хора-и то дето най не треба
ко има проблема-питай марко поло-то момчето отдавна си каза думата
ай стига де-не кьм ТЕБ ми е насочен АНОНСА..компренде,пак? 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Относно правописа :Който е понаучил туй -онуй в училище пише ,а който не е...........ДОПИСВА 
От министерството на образованието не дават субсидии за такива доброволни начинания като твойто в случая да знаеш
Не се коси така е било и така ще да е за напред

От министерството на образованието не дават субсидии за такива доброволни начинания като твойто в случая да знаеш

Не се коси така е било и така ще да е за напред

Последно промяна от vIdRaTa на Сря Авг 29, 2007 10:23 pm, променено общо 1 път.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: