Какво ни чака?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Какво ни чака?

Мнение от Mitak »

Младите българи - с джиесеми, но все по-малко образовани

43% притежават компютри у дома, а знаят три пъти по-малко от възрастните
30.08.2007
Качеството на живот на повечето млади хора в България се повишава, но те са все по-малко образовани.

Това показват резултатите от изследване, направено от Агенция "Медиана" по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта.

Те бяха представени в Министерски съвет днес от шефа на Агенцията Кольо Колев, след като Правителството прие годишния доклад на ДАМС.

Изследването показва, че 85% от младите българи имат собствени мобилни телефони, а 43% притежават компютри у дома. В същото време знаят три пъти по-малко от възрастни генерации в страната.

Едва 30%, например, знаят къде се намира държавата Андора, а 60% смятат, че САЩ и Русия са воювали помежду си във Втората световна война.

40% смятат четенето на книги за отживелица, отговарят най-вярно на въпроси за Азис, а като цяло моралът и ценностите отстъпват на откровения социален цинизъм, при който най-важни са парите и успехът на всяка цена, сочи още изследването.

То регистрира и двойно нарастване в употребата на наркотици. 25% поне веднъж са употребявали някакви наркотици.

Проучването показва, че нашите подрастващи са на второ място след Австрия по тютюнопушене и в средата на европейската класация за консумация на алкохол.

Рязко намаляват и емиграционните настроения, основно при добре образованите.

Другият основен извод на "Медиана" сочи, че за младежите предимно от ромски произход нарастват проблемите със социалното включване и те все по-трудно намират мястото си в обществото.

Причините за техния труден достъп до средно и висше образование са преди всичко икономически.

В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.

Зам.-председателят на ДАМС Михаил Балабанов обяви, че неговата агенция работи по подготовката на законопроект за развитието на младежта в България, който предвижда създаването на специален фонд за финансиране на програми и инициативи.

Да погледнем и отвъд материалното - наскоро стана ясно, че 20% от децата у нас имат емоционални проблеми.

БГНЕС
Изображение
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Какво ни чака?

Мнение от Николай Неделков »

Mitak написа: В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.

за това до 10 години трябва да се роди българския ХИТЛЕР и натам знаеме колко хубаво ще стане ... :twisted:

/ЗА ЕДНА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА/
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какво ни чака?

Мнение от Mitak »

nikejo написа:
Mitak написа: В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.

за това до 10 години трябва да се роди българския ХИТЛЕР и натам знаеме колко хубаво ще стане ... :twisted:

/ЗА ЕДНА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА/

точно за това сме зле защото в начолото на статията пише колко са ни неграмотни децата а се обръща внимание само на края че циганите щели да станат повече... Браво на днешната младеж! Да живее Хитлер и всички фашисти ЗА ЕДНА ЧИСТА И СВЯТА НЕГРАМОТНА БЪЛГАРИЯ
Изображение
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Гледай сега,от тия анкети неможе да се каже дали е такова положението в страната или не.Представи си че са задали тия въпроси на циганчетата,а пък са питали българчетата дали имат компютри :wink: Но и да не е така,съм сигорен че са питали деца до 4 клас тия неща,извинявай ама аз в 4ти клас не знаех къде се намира Андора,а съмнявам се че и ти си знаел,все пак не те учат в 4 ти клас География на света,а на България,поне преди 8-9 години беше така,сега незнам 8) А относно Хитлер- не понасям скинарите,но живея в ПРЕКАЛЕНО,АМА ПРЕКАЛЕНО ЦИГАНСКИ град и немога да ги понасям гадните мангали,и на теб ако 4-5 пъти ти бяха краднали дрехи от терасата сигорно и ти нямаше да ги обичаш,и да не се заблуждаваме, без цигани България ще е прекрасна,рай за живеене.И относно заглавиетоКАКВО НИ ЧАКА? ще кажа само това:
Mitak написа:.

В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.

хвала на плодовитите мангали :cry:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

nikejo написа:Гледай сега,от тия анкети неможе да се каже дали е такова положението в страната или не.Представи си че са задали тия въпроси на циганчетата,а пък са питали българчетата дали имат компютри :wink: Но и да не е така,съм сигорен че са питали деца до 4 клас тия неща,извинявай ама аз в 4ти клас не знаех къде се намира Андора,а съмнявам се че и ти си знаел,все пак не те учат в 4 ти клас География на света,а на България,поне преди 8-9 години беше така,сега незнам 8) А относно Хитлер- не понасям скинарите,но живея в ПРЕКАЛЕНО,АМА ПРЕКАЛЕНО ЦИГАНСКИ град и немога да ги понасям гадните мангали,и на теб ако 4-5 пъти ти бяха краднали дрехи от терасата сигорно и ти нямаше да ги обичаш,и да не се заблуждаваме, без цигани България ще е прекрасна,рай за живеене.И относно заглавиетоКАКВО НИ ЧАКА? ще кажа само това:
Mitak написа:.

хвала на плодовитите мангали :cry:

пич за циганите е ясно но го дискутирахме в друга тема.... аз за друго говоря това дето го пише в статията е така и аз вяврам защото има очи и уши и гедам и слушам младежите от какво се впечатляват... майка ми има книжарница и докато си бях в Крумовград редовно съм помагал и продавал а един месец преди учебната година съм излизал на сергия и съм обикалял пазарите та моите наблюдения са такива преди десетина години децата си копуваха ученическите пособия с голямо желание копуваха си книжки за четене не само тези които ги има в учебната програма а и други.... от тогава има една тенденция към намаляване на това желание за четене и училище до там че сега вместо децата идват майкете им и казвата дай на моя да му взема една тетрадка че утре почва училище.... Много рядко се търсят книги които са извън учебните програми да не кажа изобщо уж били скъпи... Един родител дава пари на детето си да ходи да играе в залите на игри които на нищо не те учат а книги не копува щото били скъпи и като порастне идиотчето и като стане общ работник на строеж с едва взета диплома за средно образование псува държавата циганите депотатите и всеки който мине покрай строежа.... Хубаво е всеки да има компютр вкъщи и интернет но първо трябва да има дисциплина и разум и да знае как да ги използва и да разбере че компютъра не е нещо на което само се играе а интернет е нещо дето има много информация... Ако незнаеш как да систематизираш информацията тя ти е ненужна а на мозъка ако му поднасяш всичко на тепсия той закърнява и затова трябва да се чете за да се научи тоя мозък да подрежда и да помни.....
Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

ДНЕШНАТА МЛАДЕЖ В ГЪЗА ДА Я ЕБЕШ :!: :!: :!:

А за циганите , няма да ги бъде !
Образовани цигани нема, нема и да има !
а ако Бащите и майките натискат децата си да учат,няма да са необразовани !и ще има какво да показват :!:

п.с. Проблема се решава като им забранят да имат повече от 1 дете :!:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Mitak написа:пич за циганите е ясно но го дискутирахме в друга тема.... аз за друго говоря това дето го пише в статията е така и аз вяврам защото има очи и уши и гедам и слушам младежите от какво се впечатляват... майка ми има книжарница и докато си бях в Крумовград редовно съм помагал и продавал а един месец преди учебната година съм излизал на сергия и съм обикалял пазарите та моите наблюдения са такива преди десетина години децата си копуваха ученическите пособия с голямо желание копуваха си книжки за четене не само тези които ги има в учебната програма а и други.... от тогава има една тенденция към намаляване на това желание за четене и училище до там че сега вместо децата идват майкете им и казвата дай на моя да му взема една тетрадка че утре почва училище.... Много рядко се търсят книги които са извън учебните програми да не кажа изобщо уж били скъпи... Един родител дава пари на детето си да ходи да играе в залите на игри които на нищо не те учат а книги не копува щото били скъпи и като порастне идиотчето и като стане общ работник на строеж с едва взета диплома за средно образование псува държавата циганите депотатите и всеки който мине покрай строежа.... Хубаво е всеки да има компютр вкъщи и интернет но първо трябва да има дисциплина и разум и да знае как да ги използва и да разбере че компютъра не е нещо на което само се играе а интернет е нещо дето има много информация... Ако незнаеш как да систематизираш информацията тя ти е ненужна а на мозъка ако му поднасяш всичко на тепсия той закърнява и затова трябва да се чете за да се научи тоя мозък да подрежда и да помни.....

евала за тия думи.Значи за циганите ме разбираш,но това което ти казваш е напълно вярно.Като започвах училище се радвах че съм пораснал и че ще съм 1ви клас,а децата сега дори псуват че лятото свършва и ще почват училище,та дори и 1ви клас,защото няма да могат да ходят по гейм клубовете.Имам пред себе си жив пример,братовчед ми,който октомври става на 6 и той знае има няма 20-30 думи или по точно само тях повтаря,от таковай си майката до най вулгарни псувни,а това от къде го знае,от децата които са 2-3 клас :cry: много е тъжно че днешната младаж изпростява,може би аз съм последния набор който остана що годе читав,не че и ние сме цвете за мириса не де :lol: ,но всичко след 89 е ... :cry: , а и ние 1988г сме възпитавани още по старитее традиции,и най важното тогава нямаше РС-та и повечето сегашните забавления на които се радват от 5 до 15 годишните. А и друго да ти кажа,още си купуват тетрадки с голямо желание,но на тях задължително трябва да е АЗИС :evil:
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

...бе тя - днешната младеж - досущ като болшая част от днешната стареж...
Докато има интелектуални недорасляци и социални саморасляци, които дрънкат простотия, както по-горе, тая държавица няма да случи на читав народ - черен, бял, с по едно дете или с по десет - без значение.
Трябва ни не един български хитлер, както изключително високоумно отбелязва колега тук, ми един Балцерович.
...ха сега де, кой и к'ъв е Бацерович, и к'во е направил?! :roll: :? ...

...

... А! ХА! АХА!!!! Май той беше изобретил колелотоооо!!!

Тотални глупендери има тъдява, ей!
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

nikejo написа:
Mitak написа:пич за циганите е ясно :
бе я кажи ти приеха ли те,че изпуснах ти сьученичките,ама на СЬСТУДЕНТКИТЕ нема да простя :lol: :lol: :lol: манете ги тия цигани-ПОРАДЕ БУЛЯКО :wink: поравлес е положението там
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Хитлер/Волен/ си имаме ама нещо никой не ебава да гласува за него. :roll:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

5кила написа:
nikejo написа:
Mitak написа:пич за циганите е ясно :
бе я кажи ти приеха ли те,че изпуснах ти сьученичките,ама на СЬСТУДЕНТКИТЕ нема да простя :lol: :lol: :lol: манете ги тия цигани-ПОРАДЕ БУЛЯКО :wink: поравлес е положението там

е как бе,съмняваш ли се в мен :lol: даже и тебе съм те споменал :roll: http://forum.nariba.com/viewtopic9574.html

а ти защо си си изтрил снимките на каките с циците :cry:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

nikejo написа:[

а ти защо си си изтрил снимките на каките с циците :cry:

еее,ти па-и аз жени имам наоколо-ми ако видят :wink: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

xenohаck написа:ВСИЧКИ ЦИГАНИ В КАМЕРИТЕ И НА САПУН !!!
Отдавна мисля за една такава фабрика!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Вие май не сте добре!!!

Мнение от puntakis »

Кой подяволите ще си купи сапун от циганин?!?!? :D :D :D
Решението е едно...
...през крематориума и дим да ги няма!!!

п.с.Товариме ги на един Airbuss-belluga и ги пускаме Южно от ЮАР
на акулите.
Love & Ribolov
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

....................................................................................................

Отишло едно малко циганче при Хитлер и го попитало.

- Чичко Хитлер,къде са мама и татко ?

А Хитлер ехидно се усмихнал,потрил ръце и казал:

-Дуру,дуру,дуру... :lol:

.....................................................................................................
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”