Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Какво ни чака?
Модератор: dantho.mihov
Какво ни чака?
Младите българи - с джиесеми, но все по-малко образовани
43% притежават компютри у дома, а знаят три пъти по-малко от възрастните
30.08.2007
Качеството на живот на повечето млади хора в България се повишава, но те са все по-малко образовани.
Това показват резултатите от изследване, направено от Агенция "Медиана" по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта.
Те бяха представени в Министерски съвет днес от шефа на Агенцията Кольо Колев, след като Правителството прие годишния доклад на ДАМС.
Изследването показва, че 85% от младите българи имат собствени мобилни телефони, а 43% притежават компютри у дома. В същото време знаят три пъти по-малко от възрастни генерации в страната.
Едва 30%, например, знаят къде се намира държавата Андора, а 60% смятат, че САЩ и Русия са воювали помежду си във Втората световна война.
40% смятат четенето на книги за отживелица, отговарят най-вярно на въпроси за Азис, а като цяло моралът и ценностите отстъпват на откровения социален цинизъм, при който най-важни са парите и успехът на всяка цена, сочи още изследването.
То регистрира и двойно нарастване в употребата на наркотици. 25% поне веднъж са употребявали някакви наркотици.
Проучването показва, че нашите подрастващи са на второ място след Австрия по тютюнопушене и в средата на европейската класация за консумация на алкохол.
Рязко намаляват и емиграционните настроения, основно при добре образованите.
Другият основен извод на "Медиана" сочи, че за младежите предимно от ромски произход нарастват проблемите със социалното включване и те все по-трудно намират мястото си в обществото.
Причините за техния труден достъп до средно и висше образование са преди всичко икономически.
В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.
Зам.-председателят на ДАМС Михаил Балабанов обяви, че неговата агенция работи по подготовката на законопроект за развитието на младежта в България, който предвижда създаването на специален фонд за финансиране на програми и инициативи.
Да погледнем и отвъд материалното - наскоро стана ясно, че 20% от децата у нас имат емоционални проблеми.
БГНЕС
43% притежават компютри у дома, а знаят три пъти по-малко от възрастните
30.08.2007
Качеството на живот на повечето млади хора в България се повишава, но те са все по-малко образовани.
Това показват резултатите от изследване, направено от Агенция "Медиана" по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта.
Те бяха представени в Министерски съвет днес от шефа на Агенцията Кольо Колев, след като Правителството прие годишния доклад на ДАМС.
Изследването показва, че 85% от младите българи имат собствени мобилни телефони, а 43% притежават компютри у дома. В същото време знаят три пъти по-малко от възрастни генерации в страната.
Едва 30%, например, знаят къде се намира държавата Андора, а 60% смятат, че САЩ и Русия са воювали помежду си във Втората световна война.
40% смятат четенето на книги за отживелица, отговарят най-вярно на въпроси за Азис, а като цяло моралът и ценностите отстъпват на откровения социален цинизъм, при който най-важни са парите и успехът на всяка цена, сочи още изследването.
То регистрира и двойно нарастване в употребата на наркотици. 25% поне веднъж са употребявали някакви наркотици.
Проучването показва, че нашите подрастващи са на второ място след Австрия по тютюнопушене и в средата на европейската класация за консумация на алкохол.
Рязко намаляват и емиграционните настроения, основно при добре образованите.
Другият основен извод на "Медиана" сочи, че за младежите предимно от ромски произход нарастват проблемите със социалното включване и те все по-трудно намират мястото си в обществото.
Причините за техния труден достъп до средно и висше образование са преди всичко икономически.
В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.
Зам.-председателят на ДАМС Михаил Балабанов обяви, че неговата агенция работи по подготовката на законопроект за развитието на младежта в България, който предвижда създаването на специален фонд за финансиране на програми и инициативи.
Да погледнем и отвъд материалното - наскоро стана ясно, че 20% от децата у нас имат емоционални проблеми.
БГНЕС

- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Какво ни чака?
Mitak написа: В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.
за това до 10 години трябва да се роди българския ХИТЛЕР и натам знаеме колко хубаво ще стане ...

/ЗА ЕДНА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА/
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво ни чака?
nikejo написа:Mitak написа: В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 г. младите роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.
за това до 10 години трябва да се роди българския ХИТЛЕР и натам знаеме колко хубаво ще стане ...![]()
/ЗА ЕДНА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА/
точно за това сме зле защото в начолото на статията пише колко са ни неграмотни децата а се обръща внимание само на края че циганите щели да станат повече... Браво на днешната младеж! Да живее Хитлер и всички фашисти ЗА ЕДНА ЧИСТА И СВЯТА НЕГРАМОТНА БЪЛГАРИЯ

- Николай Неделков
- учете се от него
Гледай сега,от тия анкети неможе да се каже дали е такова положението в страната или не.Представи си че са задали тия въпроси на циганчетата,а пък са питали българчетата дали имат компютри
Но и да не е така,съм сигорен че са питали деца до 4 клас тия неща,извинявай ама аз в 4ти клас не знаех къде се намира Андора,а съмнявам се че и ти си знаел,все пак не те учат в 4 ти клас География на света,а на България,поне преди 8-9 години беше така,сега незнам
А относно Хитлер- не понасям скинарите,но живея в ПРЕКАЛЕНО,АМА ПРЕКАЛЕНО ЦИГАНСКИ град и немога да ги понасям гадните мангали,и на теб ако 4-5 пъти ти бяха краднали дрехи от терасата сигорно и ти нямаше да ги обичаш,и да не се заблуждаваме, без цигани България ще е прекрасна,рай за живеене.И относно заглавиетоКАКВО НИ ЧАКА? ще кажа само това:
хвала на плодовитите мангали

Mitak написа:.

nikejo написа:Гледай сега,от тия анкети неможе да се каже дали е такова положението в страната или не.Представи си че са задали тия въпроси на циганчетата,а пък са питали българчетата дали имат компютриНо и да не е така,съм сигорен че са питали деца до 4 клас тия неща,извинявай ама аз в 4ти клас не знаех къде се намира Андора,а съмнявам се че и ти си знаел,все пак не те учат в 4 ти клас География на света,а на България,поне преди 8-9 години беше така,сега незнам
А относно Хитлер- не понасям скинарите,но живея в ПРЕКАЛЕНО,АМА ПРЕКАЛЕНО ЦИГАНСКИ град и немога да ги понасям гадните мангали,и на теб ако 4-5 пъти ти бяха краднали дрехи от терасата сигорно и ти нямаше да ги обичаш,и да не се заблуждаваме, без цигани България ще е прекрасна,рай за живеене.И относно заглавиетоКАКВО НИ ЧАКА? ще кажа само това:
Mitak написа:.
пич за циганите е ясно но го дискутирахме в друга тема.... аз за друго говоря това дето го пише в статията е така и аз вяврам защото има очи и уши и гедам и слушам младежите от какво се впечатляват... майка ми има книжарница и докато си бях в Крумовград редовно съм помагал и продавал а един месец преди учебната година съм излизал на сергия и съм обикалял пазарите та моите наблюдения са такива преди десетина години децата си копуваха ученическите пособия с голямо желание копуваха си книжки за четене не само тези които ги има в учебната програма а и други.... от тогава има една тенденция към намаляване на това желание за четене и училище до там че сега вместо децата идват майкете им и казвата дай на моя да му взема една тетрадка че утре почва училище.... Много рядко се търсят книги които са извън учебните програми да не кажа изобщо уж били скъпи... Един родител дава пари на детето си да ходи да играе в залите на игри които на нищо не те учат а книги не копува щото били скъпи и като порастне идиотчето и като стане общ работник на строеж с едва взета диплома за средно образование псува държавата циганите депотатите и всеки който мине покрай строежа.... Хубаво е всеки да има компютр вкъщи и интернет но първо трябва да има дисциплина и разум и да знае как да ги използва и да разбере че компютъра не е нещо на което само се играе а интернет е нещо дето има много информация... Ако незнаеш как да систематизираш информацията тя ти е ненужна а на мозъка ако му поднасяш всичко на тепсия той закърнява и затова трябва да се чете за да се научи тоя мозък да подрежда и да помни.....

- Николай Неделков
- учете се от него
Mitak написа:пич за циганите е ясно но го дискутирахме в друга тема.... аз за друго говоря това дето го пише в статията е така и аз вяврам защото има очи и уши и гедам и слушам младежите от какво се впечатляват... майка ми има книжарница и докато си бях в Крумовград редовно съм помагал и продавал а един месец преди учебната година съм излизал на сергия и съм обикалял пазарите та моите наблюдения са такива преди десетина години децата си копуваха ученическите пособия с голямо желание копуваха си книжки за четене не само тези които ги има в учебната програма а и други.... от тогава има една тенденция към намаляване на това желание за четене и училище до там че сега вместо децата идват майкете им и казвата дай на моя да му взема една тетрадка че утре почва училище.... Много рядко се търсят книги които са извън учебните програми да не кажа изобщо уж били скъпи... Един родител дава пари на детето си да ходи да играе в залите на игри които на нищо не те учат а книги не копува щото били скъпи и като порастне идиотчето и като стане общ работник на строеж с едва взета диплома за средно образование псува държавата циганите депотатите и всеки който мине покрай строежа.... Хубаво е всеки да има компютр вкъщи и интернет но първо трябва да има дисциплина и разум и да знае как да ги използва и да разбере че компютъра не е нещо на което само се играе а интернет е нещо дето има много информация... Ако незнаеш как да систематизираш информацията тя ти е ненужна а на мозъка ако му поднасяш всичко на тепсия той закърнява и затова трябва да се чете за да се научи тоя мозък да подрежда и да помни.....
евала за тия думи.Значи за циганите ме разбираш,но това което ти казваш е напълно вярно.Като започвах училище се радвах че съм пораснал и че ще съм 1ви клас,а децата сега дори псуват че лятото свършва и ще почват училище,та дори и 1ви клас,защото няма да могат да ходят по гейм клубовете.Имам пред себе си жив пример,братовчед ми,който октомври става на 6 и той знае има няма 20-30 думи или по точно само тях повтаря,от таковай си майката до най вулгарни псувни,а това от къде го знае,от децата които са 2-3 клас

- hendekltd
- научил се да хвърля
...бе тя - днешната младеж - досущ като болшая част от днешната стареж...
Докато има интелектуални недорасляци и социални саморасляци, които дрънкат простотия, както по-горе, тая държавица няма да случи на читав народ - черен, бял, с по едно дете или с по десет - без значение.
Трябва ни не един български хитлер, както изключително високоумно отбелязва колега тук, ми един Балцерович.
...ха сега де, кой и к'ъв е Бацерович, и к'во е направил?!
...
...
... А! ХА! АХА!!!! Май той беше изобретил колелотоооо!!!
Тотални глупендери има тъдява, ей!
Докато има интелектуални недорасляци и социални саморасляци, които дрънкат простотия, както по-горе, тая държавица няма да случи на читав народ - черен, бял, с по едно дете или с по десет - без значение.
Трябва ни не един български хитлер, както изключително високоумно отбелязва колега тук, ми един Балцерович.
...ха сега де, кой и к'ъв е Бацерович, и к'во е направил?!

...
... А! ХА! АХА!!!! Май той беше изобретил колелотоооо!!!
Тотални глупендери има тъдява, ей!
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Николай Неделков
- учете се от него
5кила написа:nikejo написа:бе я кажи ти приеха ли те,че изпуснах ти сьученичките,ама на СЬСТУДЕНТКИТЕ нема да простяMitak написа:пич за циганите е ясно :![]()
![]()
манете ги тия цигани-ПОРАДЕ БУЛЯКО
поравлес е положението там
е как бе,съмняваш ли се в мен

а ти защо си си изтрил снимките на каките с циците

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
Вие май не сте добре!!!
Кой подяволите ще си купи сапун от циганин?!?!?
Решението е едно...
...през крематориума и дим да ги няма!!!
п.с.Товариме ги на един Airbuss-belluga и ги пускаме Южно от ЮАР
на акулите.

Решението е едно...
...през крематориума и дим да ги няма!!!
п.с.Товариме ги на един Airbuss-belluga и ги пускаме Южно от ЮАР
на акулите.
Love & Ribolov
- Николай Неделков
- учете се от него
....................................................................................................
Отишло едно малко циганче при Хитлер и го попитало.
- Чичко Хитлер,къде са мама и татко ?
А Хитлер ехидно се усмихнал,потрил ръце и казал:
-Дуру,дуру,дуру...
.....................................................................................................
Отишло едно малко циганче при Хитлер и го попитало.
- Чичко Хитлер,къде са мама и татко ?
А Хитлер ехидно се усмихнал,потрил ръце и казал:
-Дуру,дуру,дуру...

.....................................................................................................