Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Риболова около Русе
Моето инфо е, че там вадят риба, но морунаж, скобар, кефал и чат-пат мряна. Риболова е на плувка. Инфото ми е от авера, с който ходим за риба(може да се вярва), но е от мин. седмица. За шарани и сомове не знамkutinchev написа:Имам инфо от човек на човек, не е проверявано, че на бента под Долна Студена вадели шарани и сомове?
За съжаление не познавам местата по Янтра да направя една проверка, лична...
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Вчера на фидер от лодката 6-7 кг предимно таранка по 300-350 гр. + 2 хубави морунажа.В течението на бял - нищо,под лодката една въдица на попче - още по-нищо.Към 16 - 16.15 се закотвих на 80-100 м. от брега срещу граничната на Мартен за някоя мряна-нито пипване.Но времето беше супер и излета приятен.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Петък и неделя бях там!Излизаха дребни кефалчета,таранки,облез и някоя дребна мрена(на плувка).kutinchev написа:Имам инфо от човек на човек, не е проверявано, че на бента под Долна Студена вадели шарани и сомове?
За съжаление не познавам местата по Янтра да направя една проверка, лична...
В петък нивото се беше дигнало от предната седмица с около метър,а в неделя пак беше паднало.Водата е бистра има доста водорасли.
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Вчера привечер ловяха срещу мен пак на около 100-тина метра от брега от лодка мрена, но нямаха и удар. Направи ми впечатление, че рибата скачаше до брега, а аз се записах с 2 сестри мрени около 2-те кила и няколко дребосъка. Тази вечер нямаше и помен от тях, но завъртях много хубав морунаж на фидер.didnik70 написа:Вчера на фидер от лодката 6-7 кг предимно таранка по 300-350 гр. + 2 хубави морунажа.В течението на бял - нищо,под лодката една въдица на попче - още по-нищо.Към 16 - 16.15 се закотвих на 80-100 м. от брега срещу граничната на Мартен за някоя мряна-нито пипване.Но времето беше супер и излета приятен.

На Мартен от брега риболов на фидер има ли добър?
Разправят ми, че само щекарите вадели. Явно там се завърта разната към момента.
Разправят ми, че само щекарите вадели. Явно там се завърта разната към момента.
Днес ставане 6.00.Тоалет приготвяне на арсенала и газ към квварталния магазин за живи рибки,но уви минал е на зимно работно време и останахме без стръв.6.30 сме на ореченето място,условията лоши, дъжд ,силен вятър и много облаци.Какво да правим ,какво да правим дошли сме няма да се откажем.Извадих спининга и сложих блесната та се почна.Силният вятър едвам позволяваше да се хвърля ,правеше голям балон ,но не се отказах.Колегата пусна плувка и дъно барем хване някоя дребна за стръв .След час мятане премръзнах и реших да се скрия на топло и да закуся.Гледам коелгата подсмърча и може би съжелява,че тръгнахме ,че се хванах пак във спининга да мога да го разубедя.Малко мятане насам ,малко натам и нещо ми се стори че закачих силиконката в дъното,но нямах долна кука и викам сигорно някой ме дебне тука дай пак.Хвърлям и все едно парцал ,засякох да пробвам и резултата налице щука.Поне разбихме капото в този мрачен ден.След повторни многобройни мятания уви нямаше резултат,че решихме да сменим мястото.С отиването на новото място се решихме предвид услвията там ,че май е по добре да си ходим,пък и наближава време за работа.
...and justice for all
колеги,как мина уикенда??аз сам капо на бръшлен...
Вчера разходка до Мартен, ловят се морунажи калибър педя и скобар - малко по-голям от педя.

-
- ще става разбирач
Колега Majestic къде точно си застанал че си бил капо?
след трабата,малко след 4уканите които се показват от водата..tenesista_ написа:Колега Majestic къде точно си застанал че си бил капо?
-
- ще става разбирач
Заставал съм 1 път там не съм очарован. Малко по надолу реката прави завой където има доста потънали дървета пробвай там
аз винаги заставам там и без риба не сам се връщал,но този път уви.по дигата имаше по ве4е от 20 коли и спирах при вси4ки,но никои нямаше рибаtenesista_ написа:Заставал съм 1 път там не съм очарован. Малко по надолу реката прави завой където има доста потънали дървета пробвай там

-
- ще става разбирач
Така ще бъде най-вероятно за напред за съжаление.
колеги,някой има ли информация за малък преславец?благодаря предварително..
-
- новобранец
Имаш съобщение на лични.Majestik написа:колеги,някой има ли информация за малък преславец?благодаря предварително..