Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Риболова около Русе

Мнение от bachoivo »

kutinchev написа:Имам инфо от човек на човек, не е проверявано, че на бента под Долна Студена вадели шарани и сомове?
За съжаление не познавам местата по Янтра да направя една проверка, лична...
Моето инфо е, че там вадят риба, но морунаж, скобар, кефал и чат-пат мряна. Риболова е на плувка. Инфото ми е от авера, с който ходим за риба(може да се вярва), но е от мин. седмица. За шарани и сомове не знам
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
didnik70
новобранец
новобранец

Мнение от didnik70 »

Вчера на фидер от лодката 6-7 кг предимно таранка по 300-350 гр. + 2 хубави морунажа.В течението на бял - нищо,под лодката една въдица на попче - още по-нищо.Към 16 - 16.15 се закотвих на 80-100 м. от брега срещу граничната на Мартен за някоя мряна-нито пипване.Но времето беше супер и излета приятен.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

kutinchev написа:Имам инфо от човек на човек, не е проверявано, че на бента под Долна Студена вадели шарани и сомове?
За съжаление не познавам местата по Янтра да направя една проверка, лична...
Петък и неделя бях там!Излизаха дребни кефалчета,таранки,облез и някоя дребна мрена(на плувка).
В петък нивото се беше дигнало от предната седмица с около метър,а в неделя пак беше паднало.Водата е бистра има доста водорасли.
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

didnik70 написа:Вчера на фидер от лодката 6-7 кг предимно таранка по 300-350 гр. + 2 хубави морунажа.В течението на бял - нищо,под лодката една въдица на попче - още по-нищо.Към 16 - 16.15 се закотвих на 80-100 м. от брега срещу граничната на Мартен за някоя мряна-нито пипване.Но времето беше супер и излета приятен.
Вчера привечер ловяха срещу мен пак на около 100-тина метра от брега от лодка мрена, но нямаха и удар. Направи ми впечатление, че рибата скачаше до брега, а аз се записах с 2 сестри мрени около 2-те кила и няколко дребосъка. Тази вечер нямаше и помен от тях, но завъртях много хубав морунаж на фидер.
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

На Мартен от брега риболов на фидер има ли добър?
Разправят ми, че само щекарите вадели. Явно там се завърта разната към момента.
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Днес ставане 6.00.Тоалет приготвяне на арсенала и газ към квварталния магазин за живи рибки,но уви минал е на зимно работно време и останахме без стръв.6.30 сме на ореченето място,условията лоши, дъжд ,силен вятър и много облаци.Какво да правим ,какво да правим дошли сме няма да се откажем.Извадих спининга и сложих блесната та се почна.Силният вятър едвам позволяваше да се хвърля ,правеше голям балон ,но не се отказах.Колегата пусна плувка и дъно барем хване някоя дребна за стръв .След час мятане премръзнах и реших да се скрия на топло и да закуся.Гледам коелгата подсмърча и може би съжелява,че тръгнахме ,че се хванах пак във спининга да мога да го разубедя.Малко мятане насам ,малко натам и нещо ми се стори че закачих силиконката в дъното,но нямах долна кука и викам сигорно някой ме дебне тука дай пак.Хвърлям и все едно парцал ,засякох да пробвам и резултата налице щука.Поне разбихме капото в този мрачен ден.След повторни многобройни мятания уви нямаше резултат,че решихме да сменим мястото.С отиването на новото място се решихме предвид услвията там ,че май е по добре да си ходим,пък и наближава време за работа.
...and justice for all
Аватар
Majestik
новобранец
новобранец

Мнение от Majestik »

колеги,как мина уикенда??аз сам капо на бръшлен...
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Вчера разходка до Мартен, ловят се морунажи калибър педя и скобар - малко по-голям от педя.
Изображение
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Колега Majestic къде точно си застанал че си бил капо?
Аватар
Majestik
новобранец
новобранец

Мнение от Majestik »

tenesista_ написа:Колега Majestic къде точно си застанал че си бил капо?
след трабата,малко след 4уканите които се показват от водата..
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Заставал съм 1 път там не съм очарован. Малко по надолу реката прави завой където има доста потънали дървета пробвай там
Аватар
Majestik
новобранец
новобранец

Мнение от Majestik »

tenesista_ написа:Заставал съм 1 път там не съм очарован. Малко по надолу реката прави завой където има доста потънали дървета пробвай там
аз винаги заставам там и без риба не сам се връщал,но този път уви.по дигата имаше по ве4е от 20 коли и спирах при вси4ки,но никои нямаше риба :roll:
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Така ще бъде най-вероятно за напред за съжаление.
Аватар
Majestik
новобранец
новобранец

Мнение от Majestik »

колеги,някой има ли информация за малък преславец?благодаря предварително..
^6tukar4eto^
новобранец
новобранец

Мнение от ^6tukar4eto^ »

Majestik написа:колеги,някой има ли информация за малък преславец?благодаря предварително..
Имаш съобщение на лични.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”