Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Търся човек за навеси/тенти
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Търся човек за навеси/тенти
С новия сезон мисля да мина на навес и да оставя шатрата да почива.
Предложете човек ,който се занимава с изработването на неща от този вид .
Навеса да е лесен за монтаж и демонтаж , както и лесен за транспортиране и да пази сянка в горещените
Нещо такова

Използвал съм снимки на колегите от карп форума.
Примерните размери да са нещо от сорта на :
Дължина - 3.5 / 4м
Широчина -3.5 /4м
Плат- бризент , мисля ще е най-добре.
Колчета не знам , но 4бр да не са малко , дължината да им е до 220-230м. в разтегнато положение.
Тези неща са примерни , ще се коментират в последствие
Очаквам предложения за коректна и качествена изработка , а също и на нормални цени разбира се
Навеса да е лесен за монтаж и демонтаж , както и лесен за транспортиране и да пази сянка в горещените
Нещо такова

Използвал съм снимки на колегите от карп форума.
Примерните размери да са нещо от сорта на :
Дължина - 3.5 / 4м
Широчина -3.5 /4м
Плат- бризент , мисля ще е най-добре.
Колчета не знам , но 4бр да не са малко , дължината да им е до 220-230м. в разтегнато положение.
Тези неща са примерни , ще се коментират в последствие
Очаквам предложения за коректна и качествена изработка , а също и на нормални цени разбира се

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Търся човек за навеси/тенти
В Сливен това което искаш го прави Жокера ...колега риболовец ...ето ти тел. за връзка 00359888201524 -Юлиян....поздрави го от мен!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодарско
А колегата посещава ли форума , идеята ми е да види снимките какво точно имам в предвид
А колегата посещава ли форума , идеята ми е да види снимките какво точно имам в предвид

-
- новобранец
Миналото лято с 2ма колеги ходихме на Сопот, те имаха хубав навес.Платнището е от найлонови лентички оплетени-продават се в Метро на различни размени, през метър има железни кабзи заработени в платнището.Коловете бяха от бояджийските-телескопични, има ги в железариите.Аз си купих такова платнище 4на 5м.като идеята ми е да пускам от 1та страна до земята и дефакто навесът ми ще е 3на4м и стена от западната страна--да не ми пече в очите докъто си пия ракията по вечеря.Въжета има в железариите по 15-20-25ст. метъра различно дебели.3-4часа валя дъжд на Сопот и не пропусна-на средата сложихме 1 кол и стана като шатра.
- chapara
- ще става разбирач
А ако имаш нужните ластици:

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

-
- ще става разбирач
Платнищата ги знам колега,но тия "бояджийски колове" които държат платнището неможах да ги схвана.Имаш ли някаква снимка на тях или линк откъде могат да се закупят?borislav6990 написа:Миналото лято с 2ма колеги ходихме на Сопот, те имаха хубав навес.Платнището е от найлонови лентички оплетени-продават се в Метро на различни размени, през метър има железни кабзи заработени в платнището.Коловете бяха от бояджийските-телескопични, има ги в железариите.Аз си купих такова платнище 4на 5м.като идеята ми е да пускам от 1та страна до земята и дефакто навесът ми ще е 3на4м и стена от западната страна--да не ми пече в очите докъто си пия ракията по вечеря.Въжета има в железариите по 15-20-25ст. метъра различно дебели.3-4часа валя дъжд на Сопот и не пропусна-на средата сложихме 1 кол и стана като шатра.
-
- новобранец
НЕ мога да качвам снимки, влез в някоя железария в която продават бои и валяци, виждал съм ги в кауфлант и метро.На Сопот сложихме масата точно посредата и на нея сложихме 1 кол по-висок стана от останалите, водата се отичаше отстрани и даже си михме домата там за салата.
[quote="MiTaKa™"]С новия сезон мисля да мина на навес и да оставя шатрата да почива.
Колега не знам каква тента си ползвал аз да кажа за моята в момента.Дълго време около15г ползвах една немска с дебели алуминиеви тръби беше уникално здрава,дадох я на приятели и вече я нямам
След това минах през 2-3 купени от тук от 30 до 120лв, които се чупят при първия вятър не буря,има и по надеждни по магазините но са много обемисти за транспорт и сложни за опъване, не на последно място скъпи.
Накрая реших да си направя,купих обикновена китайка за 30лв от Метро за да ползвам платнището и тръбите за мостра,купих квадратна тръба 25х25 и едни по малки мисля бяха 20х20 за да влизат една в друга.Хванах един заварчик и му казах какво искам за два дена я направи,общо тентата+тръбите+труд+боя ми излезе 150лв.Ползвам платнището от китайката (имам и три страници ако се наложи продават ги в Метро по 12-15лв)не пропуска при никакъв дъжд а ако се скъса ще си взема ново.Тръбната конструкция е много здрава издържа на всичко,двама човека я разпъваме за 15-20минути,за по малко се разглабя ,единственият недостатък е че е около 12-15кг но ако си с кола няма значение.
Тентата я ползвам вече 3г и не е мръднала при никакво време,широка,висока а при лошо време слагам страниците и все едно съм с палатка.
За платнище не знам,трябва да го вдигнеш поне на 2.20м.което предполага здрави прътове да го вържеш поне на 5-6страни,плоско е при дъжд трябва да го опъваш по средата,според мен става само за сянка при дъжд или буря е проблем.
Нещо не цитирах както трябва ама толко си мога.
Колега не знам каква тента си ползвал аз да кажа за моята в момента.Дълго време около15г ползвах една немска с дебели алуминиеви тръби беше уникално здрава,дадох я на приятели и вече я нямам

Накрая реших да си направя,купих обикновена китайка за 30лв от Метро за да ползвам платнището и тръбите за мостра,купих квадратна тръба 25х25 и едни по малки мисля бяха 20х20 за да влизат една в друга.Хванах един заварчик и му казах какво искам за два дена я направи,общо тентата+тръбите+труд+боя ми излезе 150лв.Ползвам платнището от китайката (имам и три страници ако се наложи продават ги в Метро по 12-15лв)не пропуска при никакъв дъжд а ако се скъса ще си взема ново.Тръбната конструкция е много здрава издържа на всичко,двама човека я разпъваме за 15-20минути,за по малко се разглабя ,единственият недостатък е че е около 12-15кг но ако си с кола няма значение.
Тентата я ползвам вече 3г и не е мръднала при никакво време,широка,висока а при лошо време слагам страниците и все едно съм с палатка.
За платнище не знам,трябва да го вдигнеш поне на 2.20м.което предполага здрави прътове да го вържеш поне на 5-6страни,плоско е при дъжд трябва да го опъваш по средата,според мен става само за сянка при дъжд или буря е проблем.
Нещо не цитирах както трябва ама толко си мога.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.