Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
В неделя от лодката, костур доста на рибка /змийорка и каракудка/ и куршумче, на силикон по слабо кълве, но пък бялата кълвеше, 2 по 1.5 - 1.8 кг на силикон и от другите лодки хващаха на различни места. Най-вече между Дарданелите и Паничерево обикаляхме. Повчето риба + белите, пред скалите на Паничерево, после ходихме на тролинг малко, но нищо. Паничеревските скали са добър вариант от брега.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Афгани,дай адрес да ти подарим фото,че язък ти и за рибите дет не моеме да ги зърнем!
Така ми се яде бяла риба,дай да заситим очетата,че иначе става "очи празни и стомах празен"!

Троли Рапала, фотто не го носех, информация за Жребчево нямам смисъл да се крие, язовирът е голяяяям, риба многоооо, щом искаш снимки ето ти както казваш малко "архивни кадри", които са ми под ръка. Една пролетна бяла отдавнааааа и и едно ноемврийско жребчевско костурче от миналата година /не че е било едно, но костури на куп не публикувам/ Ти кажи нещо за щуките по Жребчево, къде са големите, ама поне като ей тази отдолу по-малки не ме интересуват /тя не е от Жребчево/ 

- Прикачени файлове
-
- IM000116.JPG (130.59 KiB) Преглеждано 1741 пъти
-
- IM000024.JPG (113.42 KiB) Преглеждано 1741 пъти
-
- IM000993.JPG (193.34 KiB) Преглеждано 1741 пъти
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ти много добре знаеш къде са щуките,от твоето място наляво към паметника,но до миналият уикенд бяха дребни до 70санта!Сега е часът на големите щуки от 70санта нагоре,та ако имаш време действай!Костурягите тая година са дребни и трудни за много хора,та ако си набарал като този от снимката,си Герой и шапка ти свалям,па да не говориме за завистта и облизването!
Белите риби са доста по-трудни та затова те поздравявам за слуката да фанеш две! 

) ей много си бърз, няма ги тези костури тази година наистина, може да им е и рано, може и да са на други места... Белите са трудни и изненадващо се появяват на 6-9м., около 10:30 - 11 часа приблизително, докато си ловим костур, удрят една след друга почти и после ги няма пак, доста се движат или просто тогава кълвът. Брега към паметника съм си мислил за него, мисля си и за устието горе дали не са там щуките, но не ми се пресичаха Дарданелите със всичките дънни опънати през тях, времето е малко обаче пък и дните къси вече, успехи..
- dedeff
- разбира нещата
Забравете ги тези Дарданели,и скалите край Паничерево,там отново по-Пролет.Ориентирайте се от Ракетната към Карановските и Стената 

Без жени можем,без риболов не можем!
-
- научил се да хвърля
някой с прясно инфо за Жребеца??
интересува ме района покрай стената,
интересува ме района покрай стената,
Какво ще търсиш?trill-killer написа: интересува ме района покрай стената,
-
- научил се да хвърля
Търсих костура,но така,и не го намерих.........пълно капо се прибрах 

- stefan4etoo
- сериозен играч
Имам инфо за морунажи на дарданелите ама не знам дали е достоверно ,та някой ако е ходил скоро за такива риби може да сподели
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Добре де,нали това си говорехме с Афгани,че рибите са още около Паничерево и Дарданелите,а ти си се насочил към стената?trill-killer написа:Търсих костура,но така,и не го намерих.........пълно капо се прибрах

Вчера, понеделник на Ракетните пълно мъртвило, чак почвам да се притеснявам за братята роми да не измрат от глад.
От брега - аз търсих на змиорка костуреци, а колегата на пружини каквото се излъже.
Препичахме се на слънце докъм 14.30 и отпрашихме за Римския мост, че да видим жива риба.
Там естествено - панаир, нищо че е работен ден. Дребни каракудки.
Който иска нещо по-едро, да си нагласи "тармък" му викаме по нашия край. Ако не знае как се прави и как се ползва, братята ще го научат. След залез слънце те са царете на водоема.
Преди да мръкне изброих 4 чувала почти до половина пълни, иначе с очите си видях само като извадиха един амур на 20-тина метра от нас.
Чудя се само до кога ще сме такива глупаци - то билети, то въдици, то захранки, то стръви, че пък и с колко въдици и с по колко куки, или пък да не сме хванали някоя маломерна риба, или пък ловим в тъмната част на денонощието, че от ИАРА-та ще ни бръкнат в джоба и здравето - големи тревоги!
Една въдица с по-дебела корда, една тройка и тежест (може и да не е оловна) и както пее Горан Брегович - "Газ! Газ! Газ!". Само трябва малко по опърпани дрешки и един месец некъпани, ама за всяко хубаво нещо трябват и малко жертви!
Няма да е излишно и някоя друга циганска дума да научите.
И последно - ако някой има връзка с БулсатКомците от "Хоби ТВ", да ги извика да направят едно филмче по свечеряване на Римския мост. Много ще е полезно за колегите да научат някои от тънкостите и на този начин на риболов.
От брега - аз търсих на змиорка костуреци, а колегата на пружини каквото се излъже.
Препичахме се на слънце докъм 14.30 и отпрашихме за Римския мост, че да видим жива риба.
Там естествено - панаир, нищо че е работен ден. Дребни каракудки.
Който иска нещо по-едро, да си нагласи "тармък" му викаме по нашия край. Ако не знае как се прави и как се ползва, братята ще го научат. След залез слънце те са царете на водоема.
Преди да мръкне изброих 4 чувала почти до половина пълни, иначе с очите си видях само като извадиха един амур на 20-тина метра от нас.
Чудя се само до кога ще сме такива глупаци - то билети, то въдици, то захранки, то стръви, че пък и с колко въдици и с по колко куки, или пък да не сме хванали някоя маломерна риба, или пък ловим в тъмната част на денонощието, че от ИАРА-та ще ни бръкнат в джоба и здравето - големи тревоги!
Една въдица с по-дебела корда, една тройка и тежест (може и да не е оловна) и както пее Горан Брегович - "Газ! Газ! Газ!". Само трябва малко по опърпани дрешки и един месец некъпани, ама за всяко хубаво нещо трябват и малко жертви!
Няма да е излишно и някоя друга циганска дума да научите.
И последно - ако някой има връзка с БулсатКомците от "Хоби ТВ", да ги извика да направят едно филмче по свечеряване на Римския мост. Много ще е полезно за колегите да научат някои от тънкостите и на този начин на риболов.
- StoychevV
- разбира нещата
a си мислих да ида за последно да разпъна щеката за тази година...по-добре да си гоня хищника по Копринка....
Аз имам инфо за Дарданела,казаха ми (за което не гарантирам инфото не е от мен така чух) морунажи и то добри,единични платики и каракуди и по някоя перка.Ловили са на плувка и като духнало вятър на фидер.Инфото е от вчера.
Утре отивам
като се върна надявам се не капо
ще пиша да захраня малко с инфо