Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Жребчево

Мнение от afgany »

В неделя от лодката, костур доста на рибка /змийорка и каракудка/ и куршумче, на силикон по слабо кълве, но пък бялата кълвеше, 2 по 1.5 - 1.8 кг на силикон и от другите лодки хващаха на различни места. Най-вече между Дарданелите и Паничерево обикаляхме. Повчето риба + белите, пред скалите на Паничерево, после ходихме на тролинг малко, но нищо. Паничеревските скали са добър вариант от брега.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Афгани,дай адрес да ти подарим фото,че язък ти и за рибите дет не моеме да ги зърнем! :cry: Така ми се яде бяла риба,дай да заситим очетата,че иначе става "очи празни и стомах празен"! :cry: :wink:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Троли Рапала, фотто не го носех, информация за Жребчево нямам смисъл да се крие, язовирът е голяяяям, риба многоооо, щом искаш снимки ето ти както казваш малко "архивни кадри", които са ми под ръка. Една пролетна бяла отдавнааааа и и едно ноемврийско жребчевско костурче от миналата година /не че е било едно, но костури на куп не публикувам/ Ти кажи нещо за щуките по Жребчево, къде са големите, ама поне като ей тази отдолу по-малки не ме интересуват /тя не е от Жребчево/ ;)
Прикачени файлове
IM000116.JPG
IM000116.JPG (130.59 KiB) Преглеждано 1742 пъти
IM000024.JPG
IM000024.JPG (113.42 KiB) Преглеждано 1742 пъти
IM000993.JPG
IM000993.JPG (193.34 KiB) Преглеждано 1742 пъти
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ти много добре знаеш къде са щуките,от твоето място наляво към паметника,но до миналият уикенд бяха дребни до 70санта!Сега е часът на големите щуки от 70санта нагоре,та ако имаш време действай!Костурягите тая година са дребни и трудни за много хора,та ако си набарал като този от снимката,си Герой и шапка ти свалям,па да не говориме за завистта и облизването! :wink: Белите риби са доста по-трудни та затова те поздравявам за слуката да фанеш две! :drinkers:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

) ей много си бърз, няма ги тези костури тази година наистина, може да им е и рано, може и да са на други места... Белите са трудни и изненадващо се появяват на 6-9м., около 10:30 - 11 часа приблизително, докато си ловим костур, удрят една след друга почти и после ги няма пак, доста се движат или просто тогава кълвът. Брега към паметника съм си мислил за него, мисля си и за устието горе дали не са там щуките, но не ми се пресичаха Дарданелите със всичките дънни опънати през тях, времето е малко обаче пък и дните къси вече, успехи..
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Забравете ги тези Дарданели,и скалите край Паничерево,там отново по-Пролет.Ориентирайте се от Ракетната към Карановските и Стената :wink:
Без жени можем,без риболов не можем!
trill-killer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trill-killer »

някой с прясно инфо за Жребеца??
интересува ме района покрай стената,
tania22
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tania22 »

trill-killer написа: интересува ме района покрай стената,
Какво ще търсиш?
trill-killer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trill-killer »

Търсих костура,но така,и не го намерих.........пълно капо се прибрах 8)
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Имам инфо за морунажи на дарданелите ама не знам дали е достоверно ,та някой ако е ходил скоро за такива риби може да сподели
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

trill-killer написа:Търсих костура,но така,и не го намерих.........пълно капо се прибрах 8)
Добре де,нали това си говорехме с Афгани,че рибите са още около Паничерево и Дарданелите,а ти си се насочил към стената? :roll:
xpu161
новобранец
новобранец

Мнение от xpu161 »

Вчера, понеделник на Ракетните пълно мъртвило, чак почвам да се притеснявам за братята роми да не измрат от глад.
От брега - аз търсих на змиорка костуреци, а колегата на пружини каквото се излъже.
Препичахме се на слънце докъм 14.30 и отпрашихме за Римския мост, че да видим жива риба.

Там естествено - панаир, нищо че е работен ден. Дребни каракудки.

Който иска нещо по-едро, да си нагласи "тармък" му викаме по нашия край. Ако не знае как се прави и как се ползва, братята ще го научат. След залез слънце те са царете на водоема.
Преди да мръкне изброих 4 чувала почти до половина пълни, иначе с очите си видях само като извадиха един амур на 20-тина метра от нас.

Чудя се само до кога ще сме такива глупаци - то билети, то въдици, то захранки, то стръви, че пък и с колко въдици и с по колко куки, или пък да не сме хванали някоя маломерна риба, или пък ловим в тъмната част на денонощието, че от ИАРА-та ще ни бръкнат в джоба и здравето - големи тревоги!
Една въдица с по-дебела корда, една тройка и тежест (може и да не е оловна) и както пее Горан Брегович - "Газ! Газ! Газ!". Само трябва малко по опърпани дрешки и един месец некъпани, ама за всяко хубаво нещо трябват и малко жертви!
Няма да е излишно и някоя друга циганска дума да научите.
И последно - ако някой има връзка с БулсатКомците от "Хоби ТВ", да ги извика да направят едно филмче по свечеряване на Римския мост. Много ще е полезно за колегите да научат някои от тънкостите и на този начин на риболов.
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

a си мислих да ида за последно да разпъна щеката за тази година...по-добре да си гоня хищника по Копринка....
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Аз имам инфо за Дарданела,казаха ми (за което не гарантирам инфото не е от мен така чух) морунажи и то добри,единични платики и каракуди и по някоя перка.Ловили са на плувка и като духнало вятър на фидер.Инфото е от вчера.
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Утре отивам :smt110 :smt110 :smt110 като се върна надявам се не капо :roll: ще пиша да захраня малко с инфо :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”