Да се похваля-оня ден ударих 50кг.:D

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

bkd написа:Вадиш от материала за печене в тесен но дълбок съд :!: Потапяш двуграмова плувка отежнена само с 1 грам и ако потъне като с нормално отежнение-значи материала трябва да тичка към казана :!: :wink: :D :!: :idea:
Какво приложение имал риболова в ракиопроизводството. :lol: Ази си мислех че единственото общо между ракията и риболова е че на риболов се пие много ракия :D :lol: :lol:
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

от спиртомер що да не стане хубав ваглер :D
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

milo69 написа:от спиртомер що да не стане хубав ваглер :D
Защото, като няма спирт трудно ще потъне във водата - ще ти трябва бая олово да го балансираш :lol: !
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Да попитам разбирачите, защото тая година за първи път ще варя ракия.Имам около 600кг джибри (които ми останаха след като отделих мъста) и съм сложил 55кг захар.Колко литра качествена ракия да очаквам.Някой разбирачи може и да ми се смеят ама съм лаик в технологията на варенето на ракия :roll: :lol: :lol: Иначе в подрязването на лозе съм мноо добър....вече :lol: :lol:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

barutchiata написа:Да попитам разбирачите, защото тая година за първи път ще варя ракия.Имам около 600кг джибри (които ми останаха след като отделих мъста) и съм сложил 55кг захар.Колко литра качествена ракия да очаквам.Някой разбирачи може и да ми се смеят ама съм лаик в технологията на варенето на ракия :roll: :lol: :lol: Иначе в подрязването на лозе съм мноо добър....вече :lol: :lol:
Към 100 оки минимум :D И един съвет от мен-слагай на 250 литров казан 3-4 пакетчета сода бикарбонат профилактично :!: Ако са станали джибрите кисели и не ги УГАСИШ както казваше дядо -вадиш кисела ракия :cry: Вярвай ми-правя този номер от 20 год. и не съм сбъркал :idea:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мерси грацки .Аз и без това ще я варя в Сивен да взема да почерпя а :wink: :roll:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Само една забележчица-след като сипеш Бикарбоната разбъркай и изчакай да кипне преди да си затворил,че става... :lol:
И на бавен огън я карай,пък дано я опитаме! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Кеф да му е на човек да чете тази тема , все пак идва време , когато почваме да "тропаме"на едно място по снега и си "духаме" на вкоченелите си пръсти , преди да хванем въдицата , та една греяна и едно червено с наденичка и сланинка на огънче , вършат чудеса ... !!!
А наздраве ... дай боже и да се чукнем с чаши , където и да се видим !!!
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Таман се прибрах от казаня :lol: От 350 кила матриал-65 окици качествена СВЕТЕНА ВОДА :shock: :D :wink:А пък БАРУТЧИЯТА като тръгнеш да вариш рикията хвърли едно ЛС къде и кога и ще се видим :!: Само да не съм за риба :wink:
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Отдавна следя темата с интерес и се чудя къде да се намеся в дискусиите. Та да ви кажа, че по нашия край оставяме виното да ферментира при "майката", демек не го точим и става по-бърза ферментацията. Знам, ще кажете че има повече танини,киселинност и прочие, но лично аз вече съм източил истинското вино и сега съм заредил вода и захар-3:1 за следваща ферментация. Ракията я варя, когато падне снега и няма какво друго да се прави. Ако отделяте мъстта веднага се налага да се чака до нова година да втаса самотокът, а ние до тогава сме го преполовили (винцето). Ако някой дойде след сряда-17.10.2007 на Жребчево ще опита от старата Лисешка гроздова и от новото вино ( малей к'ъв аромат- не е истина). Аз съм сравнително млад (36 г), но зная много тънкости и дебелости за домашното вино и ракиепроизводство. За количества няма да говоря, защото не е уместно! :oops: :oops: :oops:
Изображение
Изображение
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

barutchiata написа:Мерси грацки .Аз и без това ще я варя в Сивен да взема да почерпя а :wink: :roll:
нали знаеш,че и аз сьм родом там,та това с почерпката добре ми прозвуча-ама може и по софия да се начерпим?аз щи кажа дали е "кисела" :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

5кила написа:
barutchiata написа:Мерси грацки .Аз и без това ще я варя в Сивен да взема да почерпя а :wink: :roll:
нали знаеш,че и аз сьм родом там,та това с почерпката добре ми прозвуча-ама може и по софия да се начерпим?аз щи кажа дали е "кисела" :lol: :lol: :lol:
Криеш ми се ти на мене , ама ша та изненадам като стане ракията :lol: :lol: :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

barutchiata написа: Криеш ми се ти на мене , ама ша та изненадам като стане ракията :lol: :lol: :lol:
е,дал Бог-май ще ми е единствената ПРИЯТНА изненада в живота от доста години насам :oops: аре,аз няма да ВИ се бьркам-варете ,печете..бе ракия да става па после ще видим дали е кисела :lol: :lol: :lol: :lol: на мен ми по лесно от магазино,ама като гледам тук кьв лаф се разцьква и кви СНИМКИ се подават..ще взема и аз да се запаля-колко му е :lol: ти,косьо,глей да оттренираш пьк после ще се справим-наш ли колко ябьлки се вьдят на баща ми на вилата :lol: :lol: па и дюли,и сливи... :lol: :lol:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Искам само да споделя, че най хубавата ракия която съм пил е била винаги домашна.То това като всичко останало си иска майсторлък и не е за всеки.Не признавам нищо друго пред качествената домашна ракия и вино.Та в тоя ред на мисли на срещите може да се хвалиме и кой какво е сварил.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

barutchiata написа:Искам само да споделя, че най хубавата ракия която съм пил е била винаги домашна.То това като всичко останало си иска майсторлък и не е за всеки.Не признавам нищо друго пред качествената домашна ракия и вино.Та в тоя ред на мисли на срещите може да се хвалиме и кой какво е сварил.
:smt041 :smt041 ма не да се фалиме,ами да НОСИМЕ :lol: :lol: твьрдо ЗА всичко горенаписано :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”