Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да се похваля-оня ден ударих 50кг.:D
Модератор: dantho.mihov
- doko
- ще става разбирач
Какво приложение имал риболова в ракиопроизводството.bkd написа:Вадиш от материала за печене в тесен но дълбок съдПотапяш двуграмова плувка отежнена само с 1 грам и ако потъне като с нормално отежнение-значи материала трябва да тичка към казана
![]()
![]()
![]()
![]()

- barutchiata ©
- Администратор
Да попитам разбирачите, защото тая година за първи път ще варя ракия.Имам около 600кг джибри (които ми останаха след като отделих мъста) и съм сложил 55кг захар.Колко литра качествена ракия да очаквам.Някой разбирачи може и да ми се смеят ама съм лаик в технологията на варенето на ракия
Иначе в подрязването на лозе съм мноо добър....вече

-
- сериозен играч
Към 100 оки минимумbarutchiata написа:Да попитам разбирачите, защото тая година за първи път ще варя ракия.Имам около 600кг джибри (които ми останаха след като отделих мъста) и съм сложил 55кг захар.Колко литра качествена ракия да очаквам.Някой разбирачи може и да ми се смеят ама съм лаик в технологията на варенето на ракия![]()
![]()
Иначе в подрязването на лозе съм мноо добър....вече
![]()

- barutchiata ©
- Администратор
- dimitar_
- сериозен играч
Кеф да му е на човек да чете тази тема , все пак идва време , когато почваме да "тропаме"на едно място по снега и си "духаме" на вкоченелите си пръсти , преди да хванем въдицата , та една греяна и едно червено с наденичка и сланинка на огънче , вършат чудеса ... !!!
А наздраве ... дай боже и да се чукнем с чаши , където и да се видим !!!
А наздраве ... дай боже и да се чукнем с чаши , където и да се видим !!!
-
- сериозен играч
Отдавна следя темата с интерес и се чудя къде да се намеся в дискусиите. Та да ви кажа, че по нашия край оставяме виното да ферментира при "майката", демек не го точим и става по-бърза ферментацията. Знам, ще кажете че има повече танини,киселинност и прочие, но лично аз вече съм източил истинското вино и сега съм заредил вода и захар-3:1 за следваща ферментация. Ракията я варя, когато падне снега и няма какво друго да се прави. Ако отделяте мъстта веднага се налага да се чака до нова година да втаса самотокът, а ние до тогава сме го преполовили (винцето). Ако някой дойде след сряда-17.10.2007 на Жребчево ще опита от старата Лисешка гроздова и от новото вино ( малей к'ъв аромат- не е истина). Аз съм сравнително млад (36 г), но зная много тънкости и дебелости за домашното вино и ракиепроизводство. За количества няма да говоря, защото не е уместно!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
е,дал Бог-май ще ми е единствената ПРИЯТНА изненада в живота от доста години насамbarutchiata написа: Криеш ми се ти на мене , ама ша та изненадам като стане ракията![]()
![]()

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- barutchiata ©
- Администратор
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
barutchiata написа:Искам само да споделя, че най хубавата ракия която съм пил е била винаги домашна.То това като всичко останало си иска майсторлък и не е за всеки.Не признавам нищо друго пред качествената домашна ракия и вино.Та в тоя ред на мисли на срещите може да се хвалиме и кой какво е сварил.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".