Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Глупави тестове на влакно
Модератор: sapuna
Глупави тестове на влакно
Онзи ден реших да се правя на дете и направих няколко "Глупави тестове на влакно".
Взех кантарчето и завързах за него мачово монофилно Тубертини за около десет лева, което отвих направо от шпулата, на която беше от магазина. Познайте какво - пище 4,5 кг, държи 2,3 кг. С друг диаметър също 1,8 кг държи 0,8 кг.
Тестовете бяха с идентичен резултат и с ниския клас влакно Лазер, който показа половината от издръжливостта, посочена като стойности на макарата от магазина.
Повтарям, това са влакна, които не са развивани от ролката до момента.
Защо ли? Докога ще продължават да мамят? И стига са излизали с номера здравина на възел! Явно едните се надлъгват с другите и потребителите го отнасят. Представям си ако това е така и с показателите за акцията на въдиците, драг пауъра на авансите и др.
Взех кантарчето и завързах за него мачово монофилно Тубертини за около десет лева, което отвих направо от шпулата, на която беше от магазина. Познайте какво - пище 4,5 кг, държи 2,3 кг. С друг диаметър също 1,8 кг държи 0,8 кг.
Тестовете бяха с идентичен резултат и с ниския клас влакно Лазер, който показа половината от издръжливостта, посочена като стойности на макарата от магазина.
Повтарям, това са влакна, които не са развивани от ролката до момента.
Защо ли? Докога ще продължават да мамят? И стига са излизали с номера здравина на възел! Явно едните се надлъгват с другите и потребителите го отнасят. Представям си ако това е така и с показателите за акцията на въдиците, драг пауъра на авансите и др.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Глупави тестове на влакно
Но във водата всяко едно тяло е по-леко отколкото на сушата.Опитай да издърпаш тежест от 4.5кг във водата със същото влакно мисля,че ще успееш
- vankata81
- ще става разбирач
не съм много сигурен но мисля че се измерва мъртво тегло във вода,и това изписват. все пак вадим рибата от водата не я влачим по паважа.
- lif3house
- разбира нещата
Издръжливостта на влакното се отнася когато е във вода, все пак ловим във вода а не във въздуха. По тази причина пада, когато го мериш по твоя начин.
П.С. Не се правя на знаещ, просто го бях прочел някъде
П.С. Не се правя на знаещ, просто го бях прочел някъде

- daniel defoe
- разбира нещата
у нас стоката е често залежала, а и не се знае откъде е дошла - потърси си влакно от вън 

Влакно се мери на мъртва тежест извън водата.А че почти всички пишат неверни данни,така е.Аз със влакно на което дават 10 килограма,съм влачил дънер около 100 който плува във водата,а влакното реално издържа 5кг.Все пак ако си купиш качествено влакно от сортра на японските,ще получиш и коректни данни.
Остави само стъпки
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Влакно се мери на стендове не с кантар. Вижте как става тук. http://www.shimadzu.com/an/industry/pet ... /i121.html
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Радвам се че си открил топлата вода
Още преди години престанах да обръщам внимание на обявените тестове за носимост мъртва тежест и диаметри на линиите предлагани на европейският пазар . Не само за БГ са тия неща писани на база "звездите ми го приказват" , а за цяла Европа + ингилизките околности . Приеми че наистина качествен монофил , с наистина реален диаметър , при размер 0.18мм държи около 2.5кг. , а читав , четиринишков брейд при този реален размер около 5.5 - 6кг. и не се лъжи от измислици къде скажуват че при 0.18мм държели поне 5кг. когато е монофил 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Някак си ми се иска да видя корда, която отговаря на номиналната си издържливост. Преди кордите не държаха толкова големи килограми, но май се представяха по-вярно.
Сега правилото за монофил е представената носимост килограми делено на две се равнява на реалните.
Не ми се вярва залежаването по рафтове на магазините, ако има такова, да оказва влияние. Някъде бях чул, че неупотребявано влакно съхранявано правилно - на закрито и пазено от директна светлина, запазва доста дълго качествата си. А и все пак би се явила някоя изключителна бройка, но май няма изключения. Това за меренето под вода ме изуми! Какво ли още може да се измисли за оправдание? Може би трябва да се намокри влакното преди меренето?
Все ми се върти в главата комисията за защита на потребителите за заблуждаващи харастеристики на стоките - издръжливостта е основната такава за влакното, заедно с диаметъра, но трябва да затворят всички магазини в страната, ако би.
И така, да си представим един друг свят...
Сега правилото за монофил е представената носимост килограми делено на две се равнява на реалните.
Не ми се вярва залежаването по рафтове на магазините, ако има такова, да оказва влияние. Някъде бях чул, че неупотребявано влакно съхранявано правилно - на закрито и пазено от директна светлина, запазва доста дълго качествата си. А и все пак би се явила някоя изключителна бройка, но май няма изключения. Това за меренето под вода ме изуми! Какво ли още може да се измисли за оправдание? Може би трябва да се намокри влакното преди меренето?
Все ми се върти в главата комисията за защита на потребителите за заблуждаващи харастеристики на стоките - издръжливостта е основната такава за влакното, заедно с диаметъра, но трябва да затворят всички магазини в страната, ако би.
И така, да си представим един друг свят...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Другия свят го има зад голямата вода.
Монофилите поръчани от Америка са със значително по-вярни показания на етикетите, но това не ги прави по-здрави.
Монофилите поръчани от Америка са със значително по-вярни показания на етикетите, но това не ги прави по-здрави.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
100м монофил е по-здрав от 1м ,защото има разтегливост.
Тестовете в къщи, сам си писал какви са.
Тестовете в къщи, сам си писал какви са.
- batefaio
- разбира нещата
Колега, ако си забелязал Англиските марки влакна нямат повече от 10 либри на 0.30 диаметър. Факта, че пробваш с кучи марки влакна говори сам по себе си, не виждам защо се учудваш. Пробвай с Korda Adrenaline или с Owner и пак пиши!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Човека пише, че е пробвал с тубертини и те ако са "куча марка ", кво да си купуваме тогава.batefaio написа:Колега, ако си забелязал Англиските марки влакна нямат повече от 10 либри на 0.30 диаметър. Факта, че пробваш с кучи марки влакна говори сам по себе си, не виждам защо се учудваш. Пробвай с Korda Adrenaline или с Owner и пак пиши!

Бързай бавно.
- SammY
- фен клуб-скобар
Колега , като гледам как се "палиш" , ако премериш няколко ФК ще направиш инфаркт
Аз също си "тегля" всички влакна , но най ме притеснява това , че лъжат в диаметъра
Ако имам с какво да им меря диаметъра точно и аз ще направя инфаркт ...
п.п. Това с лудите кг е така , защото поне 60/70% рибари ги интересува , какво пише на кутията , а не че е малко по дебело и много по слабо ....

п.п. Това с лудите кг е така , защото поне 60/70% рибари ги интересува , какво пише на кутията , а не че е малко по дебело и много по слабо ....
- batefaio
- разбира нещата
Адреналина е 20 паунда 1000м. Това е нормалната цена за качествено влакно!