Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- разбира нещата
Re: Зарган 2012
Днес на 4-та буна няма и помен от каиши: само вятър и вълна, но и утре е ден 

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- вече хвърля и на тежко
Днес на Ахтопол от 14:30 до 16:30,8 хубави заргана и няколко откачени.Получи се хубав риболов като изключим студа и силният югоизточен вятър 

Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

- plamenski4
- вече хвърля и на тежко
Днес на трета буна един хубав зарган и много вятър 

-
- новобранец
Днес смятахме да закрием сезона в Несебър, но ремито не ни устройва(о:0)
.Чакаме подходящо време за реванш.

Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
-
- вече хвърля и на тежко
Днес на южното черноморие вреше от зарган,аз бях от 14 до 16 часа и хванах 7,(НО НА ЗЕМЕН ЧЕРВЕЙ),поради липса на блатен.Хвърлях във риба!Колегата до мен имаше стар вече умрял блатен червей,но хвана 20.Това е от мен,дано съм бил полезен на хората които още не са приключили с риболова на зарган!

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
e da бешеи посочил мястото утре щях да отида.А ЗНАЕШЛИ че на юг дори и ти моята риба няма да е хванеш.
- ivalpetkov
- разбира нещата
А ти вместо да се заяждаш вземи че пиши само на български и то по-грамотно,ако въобще си в състояние де.kostadin написа:e da бешеи посочил мястото утре щях да отида.А ЗНАЕШЛИ че на юг дори и ти моята риба няма да е хванеш.
То си пише къде е "мястото" на юг-под местоположение на профила пише:Ахтопол.От Варна до там малко ще ти дойде далечко за няколко заргана.Зимата още не е почнала а виждам че си изтървате нервите вече.Пазете си ги да се джафкате за глупости чак до пролетта де.

-
- вече хвърля и на тежко
На никой рибата нямам намерение да хващам първо на първо и второ той заргана да не стои вързан на едно място и щом днес е бил някъде,това не значи че и утре ще е там.Ловил съм 100 риби на едно място за един ден,а на другият ден нямаше и помен от риба и бях капо,при условие че нито се е променило времето,нито условията,още по малко пък риболовеца и такъмите му.Но ще изпълня искането ти щом настояваш!Мястото е Ахтото,на 2 километра от Ахтопол посока Синеморец.Ударите бяха на близка дистанция с плаваща бомбарда.Сега доволен ли си????kostadin написа:e da бешеи посочил мястото утре щях да отида.А ЗНАЕШЛИ че на юг дори и ти моята риба няма да е хванеш.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Да мерси за информацията.
- shturetc
- ще става разбирач
Добра вечер на всички!
Първо да река,че съм приятно впечатлен от новия ни съфорумец Момчил Димитров от Ахтопол! Дай боже,повече такива люде тъдява!!!
После ... да си призная,без бой,че днес , с една готина компания ,шетахме именно из Ахтото и Ахтопол.Първо заехме позиции на красивите камънаци между Ахтопол и Синеморец...даде нЕкоя риба(слабичко),но ... досадния северозападен вятър успя да убие ентусиазма ни (а той бе голям) и ... решихме да се скатаем на завет в Ахтопол.
Крайният резултат от днешната ни зарганджийска авантюра по най-южните дестинации е...трима юнака,съответно с 12,13 и 14 риби
и една дама,която ни "скри шапките" с 26 риби!!!
( Вики ,и в момента ти правя нисък поклон,темане или както там му викат,макар да причинява лека болка на дископатично поразения ми кръст)...Ако се самоиздадат останалите участници във въпросното мероприятие-добре.Ако ли не-- утре аз ще ги издам

Първо да река,че съм приятно впечатлен от новия ни съфорумец Момчил Димитров от Ахтопол! Дай боже,повече такива люде тъдява!!!
После ... да си призная,без бой,че днес , с една готина компания ,шетахме именно из Ахтото и Ахтопол.Първо заехме позиции на красивите камънаци между Ахтопол и Синеморец...даде нЕкоя риба(слабичко),но ... досадния северозападен вятър успя да убие ентусиазма ни (а той бе голям) и ... решихме да се скатаем на завет в Ахтопол.
Крайният резултат от днешната ни зарганджийска авантюра по най-южните дестинации е...трима юнака,съответно с 12,13 и 14 риби

- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Ей, веднага бързаш да изклюкариш къде сме били - сега всички ще хукнат да ни хващат нашите риби
Та нямам какво повече да добавя - закрих сезона (освен ако пак не отидем
, ама графикът ми казва друго
) И аз благодаря на колегата от Ахтопол - съжалявам, че не се засякохме по скалите (така и не видяхме никой, освен един колега в жълто яке на скалата вляво от мен в Ахтопол), защото носехме доста червей, който остана неупотребен
Иначе риболова беше изключително приятен, с чудесна компания (благодаря ви, shturetc и Йово - надявам да ви е било поне наполовина толкова приятно, колкото на мен) и посетихме мястото, което си бяхме заплюли лятото без да знаем името му. Като изключим вятъра, който ни прогони оттам и малкото кожа от крака, която оставих на един камък мястото е прекрасно за риболов и гмуркане, а и за други неща...
А това, че съм хванала повече риба - просто късмет и настроение, пък и Нептун разбра, че ми е за последно и реши да ме умилостиви като ми даде повечко рибки, та да не идвам пак да тормозя децата му
Това е от мен, останалите ще пишат като се върнат от поправителния (дори не знам къде са, а и не искам да знам
), аз заминавам да работя

Та нямам какво повече да добавя - закрих сезона (освен ако пак не отидем

Иначе риболова беше изключително приятен, с чудесна компания (благодаря ви, shturetc и Йово - надявам да ви е било поне наполовина толкова приятно, колкото на мен) и посетихме мястото, което си бяхме заплюли лятото без да знаем името му. Като изключим вятъра, който ни прогони оттам и малкото кожа от крака, която оставих на един камък мястото е прекрасно за риболов и гмуркане, а и за други неща...

А това, че съм хванала повече риба - просто късмет и настроение, пък и Нептун разбра, че ми е за последно и реши да ме умилостиви като ми даде повечко рибки, та да не идвам пак да тормозя децата му

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
-
- вече хвърля и на тежко
Браво и много успехи още до края на сезона,защото той не е приключил!Много е рано да прибираме въдиците в кобура......въпреки нечовешкият студ и вятър!

- shturetc
- ще става разбирач
Вики,то ние не можем да си хванем нашата риба,та другите ли ще ни я гепят
А днес,на "поправителния" с Наско окончателно бяхме "скъсани" --аз хванах два пъти по-малко риби от него ,а той се отчете 4 заргана!
Нищо де,остана ни удоволствието от разходката до Червенка (там-пълно капо) и до камъните в Стария Созопол под училището.Там едно петно със заргани ни дразнеше от 250 м разстояние,но категорично отказваше да влезе в обсега на бомбардите ни (другият път ще трябва да си носим захранка
) ...а и делфините не ни помогнаха никак.
Разбрах,че колегата,който вчера хвърляше бомбарда заедно с нас в Ахтопол е бил Момчил Димитров.Чувствам се като темерут,че не потърсихме контакт (а и,да си призная чистосърдечно ,дори шеговито "упрекнах" Вики,че освен ,че подтиска нас с риболовните си умения,е "отказала" и непознатия рибар с жълточерното яке).Извинявам се,за което на Момчил постфактум!Живот и здраве ,ще се запознаем догодина. Може и да мърдат още заргани в морето,ама на мене ми замръзнаха всите кокали и тези дни най много да ида да помятам чепарето за ... карагьоз на бургаското пристанище
ПП Вики ,снимката е станала много артистична
Хем се вижда нещо,хем е оставено и поле за изява на въображението на зрителите ...Инак,аз си разпознавам... цигарата! 

Разбрах,че колегата,който вчера хвърляше бомбарда заедно с нас в Ахтопол е бил Момчил Димитров.Чувствам се като темерут,че не потърсихме контакт (а и,да си призная чистосърдечно ,дори шеговито "упрекнах" Вики,че освен ,че подтиска нас с риболовните си умения,е "отказала" и непознатия рибар с жълточерното яке).Извинявам се,за което на Момчил постфактум!Живот и здраве ,ще се запознаем догодина. Може и да мърдат още заргани в морето,ама на мене ми замръзнаха всите кокали и тези дни най много да ида да помятам чепарето за ... карагьоз на бургаското пристанище

ПП Вики ,снимката е станала много артистична

- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Привет, сега се прибирам от работа и веднага отговарям с риск да ни линчуват за спам (ама то явно никой друг не е ходил скоро за зарган, та поне да вдигаме темата и да подхранваме надеждите
)
Та за снимката - всички оплаквания към фотографа, дето и поправителния не си е взел

Та за снимката - всички оплаквания към фотографа, дето и поправителния не си е взел

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"