въпрос!на какво кълве най много американката+Стръв за Пъстър

Модератор: sapuna

Рибарче Малко
новобранец
новобранец

Мнение от Рибарче Малко »

колеги и аз сам решил след 2 - 3 дена да ида на р.Чая за пъстърви на перо с каква стръв ИНФО :!:
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

пластелин,бял червеи и блесна
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

valeri написа:ПЪСТЪРВА на излет.латото задалжително земен червеи,блесна-въртяща-.да е потъваща има голама гама на мепсо.(ако си от пловдив има ги в магазина вав военното окражие на булевард Руски) .
зимата -консервиран хаивер. блесни

:evil: :evil: :evil: Хайвера е забранен за пастърва :lol: :lol: :lol:

:lol: Има и спициалисти - Кърцата и Ивака - а за река не казват :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

aз, специалист :oops: :oops: :oops: :oops:
е хванал съм некоя и друга де, ама както повечето знаят аз ловя само на самоделни воблери и поради това не се меся в тая тема.
Иначе тук има много по-големи специалисти от мен. все пак ако некой има въпроси насреща съм да отговоря! :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Освен хайвера и самата пъстърва е забранена от 01.10.2007г. до 01.02.2008г. :idea: Е има си варианти - купуваш си примерно двайсет кила 200 грамови пъстърви от некой рибарник , хващаш си разрешените от закона 8бр. и си прибираш такъмите :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
67aigata
новобранец
новобранец

Мнение от 67aigata »

snegk написа:Аз не съм пъстърваджия,но както казват профисионалистите в този форум да ловиш пъсърва на стръв е светотатство.Ще кажа защо.Сега като обикалях част от България седнахме в едно завидение до една рекичка в която бяха пуснати две поколения зарибител пастърва.Докато се хранех детето хвърли хляб в водата и рибата ще се избие да яде,толкова е лакома,че яде всичко.На бачково и жената на рицепцията знаеше,че тамошната пъстърва кълве на кебапче.
Колега,
първо: нека видим за каква пъстърва говорим?американка?ха ми те като са наскоро зарибени от някой развъдник и на сопол кълват!
второ:жената от р''Е''цепцията със сигурност е доста компетентна и про-рибарка,няма как да не вземем мнението и като миродавно
трето:пожелавам ти късмет (ще ти е много нужен) да отидеш за пъстърва на някоя река и да хванеш на хляб или на кебапче :shock: !
четвърто:не мислиш ли ,4е колегите дето ловят САМО на изкуствена стръв от максимум 10 години,имат право да говорят как 200 годишни традиции в риболова в България са светотатство???

No hard feelings!-НАСЛУКА!
There's always a bigger fish!
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Реших и аз да си дам мнението
Мисля в събота да открия сезона на пъстървата по нашите не много балкански рекички
Зимния ручейник отдавна го няма и затова ще нося за стръв земен червей и ще си купя от аптеката рибено масло повечето от вас знаят като се пукне как мирише.На куката закачам 1-но зърно риб.масло и бял червей,пак зърно и после шарен червей,също на място си ровя по пясъка за пясъчник
И така за искуствените примамки-
На блесна също съм ловил но само където позволява(в повечето случаи е невъзможно)
На муха с шнур много рядко,защото трябва да носиш два пръта също не става
Всички знаете,че пъстървата е много предпазлива и газенето във водата я плаши,пресичам реката само,когато пътечката свършва и трябва да я пресека за да продължа.
По време на риболова съм постоянно прикрит и приведен,и точно затова мисля,че ловуването с искуствени примамки и особенно на шнур за муха е малко труден и като се има впредвид,че вървим срещу течението и това го прави немислим.
На мухарката и трябва място и то без дървета за да я хвърлиш
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Искам да ви кажа,че това е само мое мнение и не искам някого да обидя
А иначе по язовири за пъстърва почти не ходя,исключвам Доспат,когато на 3год ходя само веднъж,а пък американката няма нищо общо с балканската пъстърва.
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Абсолютно съм съгласен с теб.Има голяма разлика между балканката и американката та дори и сивена като започнем от кълването та дори и до самото изваждане.Несравнимо най голям кеф е с балканката.За това мисля че велчев62 е написал истинския начин за лова по река на тези хищници !
kudrav82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Стръв за Пъстърва

Мнение от kudrav82 »

да поясним обаче, че ручеиник и мамарец са две коренно различни неща.Иначе за този момент от годината(април-маи) са наи подходящи.Ако пак ходиш средата на лятото,наи подходящи са блесните на МЕПС вартяшта се номер 1-2 (сребриста-изчистена)НАСЛУКА
и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

По време на риболова съм постоянно прикрит и приведен,и точно затова мисля,че ловуването с искуствени примамки и особенно на шнур за муха е малко труден и като се има впредвид,че вървим срещу течението и това го прави немислим.
не и трябва място а знания и много практика, има си техники на замятане аз ловя основно на малки обрасли реки които можеш да прескочиш.
и тука решението е много просто хвърляш всичко и си носиш мухарката :):):)

зарибените маломерни пъстърви са най лесната плячка а лова им с естествена стръв е унищожителен за малките рибки, защото в повечето случай нагълтват много и е немислимо да ги откачиш и пуснеш (ако въобще някой ги пуска) ... за това в нормалните държави а вече и в не много нормалните извън евро съюза риболова на пъстърва с естествена стръв е забранен ....
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Да забранен е ,но на световното по риболов на пъстърва се ловеше с естествена стръв.Къде е файдата от ползата тогава ,като състезателите от развитите европейски държави ловят с такава .
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
vodi77
ще става разбирач
ще става разбирач

Re:

Мнение от vodi77 »

Кърцата написа:
snegk написа:Аз не съм пъстърваджия,но както казват профисионалистите в този форум да ловиш пъсърва на стръв е светотатство.Ще кажа защо.Сега като обикалях част от България седнахме в едно завидение до една рекичка в която бяха пуснати две поколения зарибител пастърва.Докато се хранех детето хвърли хляб в водата и рибата ще се избие да яде,толкова е лакома,че яде всичко.На бачково и жената на рицепцията знаеше,че тамошната пъстърва кълве на кебапче.
прав си. това е най-глупавата риба. с една въдица може да се обезриби тотално някоя рекичка.
Мойто мнение е че на река пъстървата се лови доста трудно,
няма нищо ообщо с садковата дето я пускат по язовирите
Аз пак съм за риба;;;;
Аватар
vodi77
ще става разбирач
ще става разбирач

Re:

Мнение от vodi77 »

велчев62 написа:Реших и аз да си дам мнението
Мисля в събота да открия сезона на пъстървата по нашите не много балкански рекички
Зимния ручейник отдавна го няма и затова ще нося за стръв земен червей и ще си купя от аптеката рибено масло повечето от вас знаят като се пукне как мирише.На куката закачам 1-но зърно риб.масло и бял червей,пак зърно и после шарен червей,също на място си ровя по пясъка за пясъчник
И така за искуствените примамки-
На блесна също съм ловил но само където позволява(в повечето случаи е невъзможно)
Всички знаете,че пъстървата е много предпазлива и газенето във водата я плаши,пресичам реката само,когато пътечката свършва и трябва да я пресека за да продължа.
Евала,колега ти изчерпа темата. :smt006 :smt006
Аз пак съм за риба;;;;
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

Да забранен е ,но на световното по риболов на пъстърва се ловеше с естествена стръв.Къде е файдата от ползата тогава ,като състезателите от развитите европейски държави ловят с такава .
Най вероятно хорицата са си зарибили преди и след това, и на мене не ми е ясна идеята.
Но факта че имат доста риби а се намират и бая едри екземпляри е показателен.

Пъстървата се плаши когато джапаш в реката ако ходиш като глиган, при правилно подхождане не е проблем да се приближиш на 1 метър от нея без да те усети.
С естествена стръв и с добри познания в риболова на пъстърва, малка планинска рекичка се обезрибява без проблем.
Добре че разбирачите са много малко

Поздрави :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”