Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Да решим проблема на TICA WONDER
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Да решим проблема на TICA WONDER
Да бе,ще отвивам и завивам тапата на всеки излет,ай пак се изказа.И оригиналната тапа е 10гр на кво ми пречи-на баланса ли.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Никъде не съм споменавал да се развива тапа ! Точно по тази причина казах ,че се режат от маркуч въпросните рингчета и се поставят след края на риболова когато си събираш въдицата ! Много е лесно , но трябва да пробваш за да разбереш 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Aз няма проблем с въдиците,че ловя с...имат тапи,имат си на всяко коляно подвижни водачи.Галине,я се примоли на някой с Бийст мастер на 8.50 те имат такова нещо и принципно не се използва след като си монтираш ластик.Много лек ремонт търпи.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Мислите си за две различни неща и затова се разминавате някъде.Това с маркуча дето Зарко го каза също е хитро ,отиваш на вода хоп в джоба -тръгваш си и пак на въдицата за секунда.А това което Галин иска да направи се слага в дръжката на болото и не се пипа повече и не се налага отвиване и завиване на тапата всеки път

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това с маркуча е страшно,как ще стои само на въдица за 260лв
Ай стига бе,лакираш наново като се похабят и това е.Варианта е един-отдолу. И като съм дал акъл не си променям мнението при написване на глупост:lol:

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ицо ти си уникат ! Кое как ще стопи на въдицата и за 1000лв да е няма кой да я гледа когато ПРИБИРАШ и си ТРЪГВАШ .............и не желаеш да си кривиш водачите и да си къртиш лака , ама нали трябва да кажеш някоя глупост ..........пробвай и тогава говори кое какво и как
Този риболов не го практикувам от има няма доста години и не ме и вълнува , но знам как да си пазя такъма вярвай ми
и не го правя за пред хората защото не ме вълнуват грам какво щели да си помислят , ако случайно ме видят как си пазя инвентара 
п.п. Имаш лошия навик да говориш само от твоя балкон , но понякога забравяш че си на приземния етаж

п.п. Имаш лошия навик да говориш само от твоя балкон , но понякога забравяш че си на приземния етаж

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Маркуч звучи грубо,айде да е парченце от изолация на тръби примерно(мекичко и почти с цвета на уондъра))
.Аз също съм за варианта тапа отдолу,но като сложиш предпазителя на водачите и нищо няма да се вижда,след това в калъфа и пак си имаш защитен лак и водачи и по принцип ми се струва като вариант за хора на които не им се занимава много да мерят и режат докато напаснат тапата отдолу 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Върбанов аз свърших
не е нужно да се правиш на интересен.Защо слагат гума отдолу ,а не маркуч отвън.Или чакат теб да им подскажеш голямото изобретение с маркуча и предпазителя отгоре му
Айде ,ето ти повод да побълваш малко,да освободиш малко напрежението 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз не мога да свърша в тема за предпазители
Но мога да кажа какво съм правил за да си предпазя такъма 

Да споделя какво се случва за сега едно НИЩО
Пробвах с уплътнение за водопроводна тръба и от двата вида, (черната и сивата,черната е много по-мека) но много мек материала и доста трудно се обработва и сега съм решил да го направя като за мостра само за да знам колко трябва да дялкам и по колко от нещо по-твърдо (може да пробвам фибран) и продължавам да търся материал от който да го направя това чудо!

Пробвах с уплътнение за водопроводна тръба и от двата вида, (черната и сивата,черната е много по-мека) но много мек материала и доста трудно се обработва и сега съм решил да го направя като за мостра само за да знам колко трябва да дялкам и по колко от нещо по-твърдо (може да пробвам фибран) и продължавам да търся материал от който да го направя това чудо!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ми те китайците го измислиха

Ако я няма тази фаска,то тя лесно се постига с различни диаметри каучукови/силиконови/ О-пръстени!
Проверено!
Иначе и моето Шимано си е така,но нямам намерение да го интервенционирам!Те хората са си го сметнали по добре от нас!

Ако я няма тази фаска,то тя лесно се постига с различни диаметри каучукови/силиконови/ О-пръстени!

Иначе и моето Шимано си е така,но нямам намерение да го интервенционирам!Те хората са си го сметнали по добре от нас!
Те това не е за боло,виж какви са крачетата на водачите!Ми те китайците го измислиха

Използва се при болонезите за риболов на пъстърва!

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Въдиците за пъстърва са снабдени със zoom,на тази снимка липсват такива,Митака е имал предвид гумените пръстенчета под лака на водача които ограничават не позволяват на колената да влизат плътно едно в друго и да се наранява лака.А тази въдица е за пъстърва ,ама някоя морска ще да е 

Това е вярно!А тази въдица е за пъстърва ,ама някоя морска ще да е

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.