Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоз 2012г
Модератори: emo vasilev, alekst
- shturetc
- ще става разбирач
Re: Карагьоз 2012г
==========================XegouX написа:В бургас на пристанището свободен ли е достъпа, или се влиза там само ако работиш наоколо?Никога не съм ходил там ?
Ако визираш официалните входове за пристанището--не,достъпът е забранен!...Но има безброй пътеки,водещи и до Изтока,и до Запада,които съм споделял /описвал многократно.А,когато вече си вътре,никой не те гони,стига да не се правят золуми! Разбира се,задължително си носи личната карта,защото от Гранична полиция понякога правят рутинни проверки и,ако си я забравил,търпиш административна санкция от 50 лева

- shturetc
- ще става разбирач
Наблюдения от последните два дена---карагьозът е най-активен на Западното пристанище в Бургас сутрин от развиденяване до към 9ч. Най добри позиции за този часови пояс са 24-то и 25-то корабни места. Ако се случи на място+добро чепаре и добър късмет могат да се вземат и до десетина добри екземпляра.След това рибата изчезва и само отделни хаймани могат да навестят чепарето,респективно торбата на рибаря.В късния следобед има още едно раздвижване ,но тогава е по-добре да се позиционирате в близост до канала.
Наслука!
Наслука!
- shturetc
- ще става разбирач
Днес (Бургас-Запад) на 24-то,после до канала,после пак 24-то,25-то(на кърмата на Белона-та),пак на канала,пак 24-то... и така до полуда--една голяма НУЛА откъм карагьози.Същия резултат имаха и всички останали луди колеги (мога да ги изброя поименно,но нека да обобщя бройката им с цифрата 5 -пет- !? ). Всъщност,взеха се няколко риби,ама те бяха от фамилия кефалови и ...на един по специфичен риболовен метод!?
Та,да обобщя--на чепаре (ламета,коси от перука,пера от щъркели,токачки,бърнета,юрдеци и други пернати) не пипнахме нищо!
Аз ,обаче,най-сетне,успях да пипна нещо като тежка настинка,ама за сега съм я запечатал с кило и кусур ракиджок....Като изтрезнея ,ще съм по-на ясно какво точно съм набарал!?
Наслука на лудите и Наздраве на всинца!!!
Та,да обобщя--на чепаре (ламета,коси от перука,пера от щъркели,токачки,бърнета,юрдеци и други пернати) не пипнахме нищо!
Аз ,обаче,най-сетне,успях да пипна нещо като тежка настинка,ама за сега съм я запечатал с кило и кусур ракиджок....Като изтрезнея ,ще съм по-на ясно какво точно съм набарал!?
Наслука на лудите и Наздраве на всинца!!!
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Само това ни остава след студен ден по морето НАЗДРАВЕ!!!!!!!!
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
-
- сериозен играч

-
- научил се да хвърля
Вчера реших да използвам последният хубав ден за годината, взех 2 чешки бири и цял ден го клатих / чепарето /. Резултат: минус 2 чешки бири, плюс 2 карагьоза, макар че единият май трябва да го броя за 1/2.
Годината беше добра за рибарите. Да я изпратим подобаващо и да посрещнем новата с надежда за още по-добра слука.
Наздраве и весели празници.
Годината беше добра за рибарите. Да я изпратим подобаващо и да посрещнем новата с надежда за още по-добра слука.
Наздраве и весели празници.
- shturetc
- ще става разбирач
Бургазлии да наточват чепаретата за карагьоз! В последната седмица се извадиха 2 риби (една на аланкат и една на спининг).Слабичко засега,ама...Иде-идеееее....
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добра новина.Благодаря.Трябва да му обърнем подобаващо внимание скоро докато не е влязъл във владение частника 

Качествени чепарета Borkata

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес засякох за пръв път един колега риболовец на дървеното дето клатеше за карагьоз с една директна 7-8-ца със куки 6-ти номер с черно перо+ламе(доколкото видях).За съжаление нямаше извадена риба.Времето се оправя и тепърва ще се навъртат хора.Чуват се и разни слухове за хванати едри риби но аз лично не съм виждал.Иначе чувам от някои от работниците на Запада,че към 20-ти другия месец идва новото началство.Питах как ще стои въпроса с огражденията но никой нищо не знае.Ще видим.. 

Качествени чепарета Borkata