Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Йофтени примамки и йофтени такъми
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Йофтени примамки и йофтени такъми
Отварям нова тема с цел тук да се изявят всички почитатели на идеята евтин воблер-пълно торбе -няма набутка.В тази тема ще се опитаме да дискутираме всякакви Китайски ,Пакистански или Родни изделия които въпреки неясният си произход са актуални т.е хващат рибки.Дискусията е за всякакви примамки -леки ,тежки ,меки ,твърди,на килограм,железни,пластмасови и т.н .Важното е да фащат........и да сме на далавера........
За такъмите същото.....не е важно какви са каква е акцията ,колко тежат -важна е далаверата.......
За такъмите същото.....не е важно какви са каква е акцията ,колко тежат -важна е далаверата.......
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Йофтени примамки и йофтени такъми
Една доста полезна тема.
Последно промяна от bobo_33333 на Пет Дек 21, 2012 8:47 am, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
относно лъжиците знам че са дашни.Въпреки че много се смях на един приятел тои ми показа като улови ЩУКА.
За да е полезна подобна тема, нека такъмите да са снимани "на вода", а примамките - с уловена от тях риба (поне една). Иначе ще се стане поредната "торба лъжи" и "млад конструктор".
И не какво е казал и хванал "еди-кой-си" руснак, американос и муджехидин, а какво всеки лично е ползвал и е хванал. Иначе пращам темата в коша!

И не какво е казал и хванал "еди-кой-си" руснак, американос и муджехидин, а какво всеки лично е ползвал и е хванал. Иначе пращам темата в коша!
- daniel defoe
- разбира нещата
АДМИРАЦИИ към sestrata !!!sestrata написа:... И не какво е казал и хванал "еди-кой-си" руснак, американос и муджехидин ...
Крайно време е да стане ясно на всички, че ако съберат световните шампиони (барабар с такъмите им) по всички риболовни дисциплини и ги пуснат да ловят в който и да е български водоем, ще се видят/вкарат в истинско приключение/филм на ужасите и ще се наложи всичките медали и купи да им бъдат отнети, поради невъзможност/некадърност да хванат каквато и да е риба.
Винаги ми е било адски смешно, като гледам copy and paste на примамки и такъми с които еди кой си, хванал еди какви си риби, било то в Канада, Италия, Франция, Германия или Русия - реките и езерата там бъкат от риба, докато у нас в съвсем близко бъдеще ще останат да плуват само бутилки, гуми и фекалии, ловко промъкващи се през нагло и най-безотговорно накацалите, безброй много ВЕЦ-ове!

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Айде аз да драсна първи пост по същество в темата 
Това лято и по-скоро началото му най-вървежен се оказа един китайски воблер Sea Eagle тип бомбер. Бях го взел на посоки за 2 лева и нещо.
Извадих доста костури, по-малко бели риби, като с него улових най-голямата си сулка през едногодишния си опит в спининга - към 2-те кила. Средногазещ, отчетливи движения и цвят, който явно дразни рибите, работещ единствено при по-бавна проводка, иначе почва да се върти. Очаквано обаче след по-сериозна употреба боята на корема му се обели.
В един момент към края на лятото скъсах втората и последна бройка от него, но по някакъв невероятен късмет преди месец драпайки със силикон в гьола успях по случайност да закача някакъв сезал, на който освен две блесни се мъдреше и моя воблер с леко ръждясали куки. 

Това лято и по-скоро началото му най-вървежен се оказа един китайски воблер Sea Eagle тип бомбер. Бях го взел на посоки за 2 лева и нещо.

Ще започна от последните ми сполучливи "чайници".

Пазаруват се от и-бей на цена около 2 лв бройката. Копия са на йо-зури хардкор и ел-миноу. Пластмасата е доста крехка и нямат магнитна система за преместване на тежестта, но летят добре, държат течение и имат добра игра.

Пазаруват се от и-бей на цена около 2 лв бройката. Копия са на йо-зури хардкор и ел-миноу. Пластмасата е доста крехка и нямат магнитна система за преместване на тежестта, но летят добре, държат течение и имат добра игра.
Ето и няколко рибки уловени с тях:

- Sleepwalker_
- разбира нещата
А тези красавци дали ги няма някъде у нас? Щото И-бей ми е тъмна Индия и засега не ми е варант, а ловяща примамка за 2 лв. си е мини чудо. 

- ivalpetkov
- разбира нещата
Ето моята най-уловиста примамка.Пет броя в пакет струват 7 лева.В някои магазини за китайски стоки може да се намерят в различни разцветки.Голяма гама от такива блесни имат в Булит2000.
Ето снимка http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=26859
А ето с такива щуки и безчет костур ме дарява цяло лято тази блесна http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=24427
А ето с такива щуки и безчет костур ме дарява цяло лято тази блесна http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=24427
-
- научил се да хвърля
С тая същата блесна само че сребриста миналата година направо попилях щуката -много добра.Лошото е,че при приводняване не тръгва веднага да се върти листото,но с едно по-рязко придърпване влиза в ритъмivalpetkov написа:Ето моята най-уловиста примамка.Пет броя в пакет струват 7 лева.В някои магазини за китайски стоки може да се намерят в различни разцветки.Голяма гама от такива блесни имат в Булит2000.

На риба като на война.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Тоя "дефект" и други блесни го имат. Но не е проблем, мисля.
Иначе на тая марка Осако съм заклеймил малките кефалски воблери - гледаш ги уж перфектни, но не работят. Бях се излъгал да взема три, но нито един не беше читав, всичките се въртяха около оста си доста стабилно
Иначе на тая марка Осако съм заклеймил малките кефалски воблери - гледаш ги уж перфектни, но не работят. Бях се излъгал да взема три, но нито един не беше читав, всичките се въртяха около оста си доста стабилно

- ivalpetkov
- разбира нещата
Да де!...точно сребриста е моята любима блесна.geleznia написа:С тая същата блесна само че сребриста миналата година направо попилях щуката -много добра.Лошото е,че при приводняване не тръгва веднага да се върти листото,но с едно по-рязко придърпване влиза в ритъмivalpetkov написа:Ето моята най-уловиста примамка.Пет броя в пакет струват 7 лева.В някои магазини за китайски стоки може да се намерят в различни разцветки.Голяма гама от такива блесни имат в Булит2000.

-
- научил се да хвърля
Тъй де не е ли тая с червените точки? А сега съм взел пак подобна само ,че със сребриста холограма всичко хубаво ама само това развъртане ме дразни понякога,ама я харесват зъбатите 

На риба като на война.
Много интересна тема ще я следя с интерес, защото има много потенциал в нея.С нетърпение очаквам включването на г-н Павел Иванов в нея.
find where lies small