Риби и емоции на спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Re: Първи риби и емоции на спининга.

Мнение от nikolaiiliew »

Хубава разходка сте спретнали!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

JettroniX написа:

Изображение
Хубави снимки!
Но дали на мен само ми се струва или... , катчели напоследък гъбите повечко взимат на спиниг? :D
Честито воблер-късмет! :D
Gogo69
новобранец
новобранец

Мнение от Gogo69 »

Да не замръзна някъде по магистралите, че не ни радваш вече ? :lol:
Да пратя кило ракия за подгрев ?
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Щях да ходя тая седмица, но времето развали тотално всичко. Понеделник и вторник - дъжд, а след това снега и леда ни сковаха :D Все имам надеждата, че другата седмица ще закрия някъде :smt045 , ако ли не здраве да е... догодина пак ;) :D :smt023
Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

По Коледа го дават да се повишават температурите над нулата,даже и към 7-8 градуса.Тогава можеш да се пробваш някъде да закриеш за старата година.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!И МНОГО СЛУКА ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА! :drinkers:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

:smt006 Ето и последния ми излет за 2012 година :) Той се състоя на 27-ми Декември.
Реших да потърся хищника там, където река Банска се влива в Марица - да не би да е хванал пътя на миграцията на "грозните" риби :lol:
Много лош студ и сняг ни хвана в Хасковско ! Сутринта в 10 и 30 вече крачих към набелязаното място.
Изображение
Изображение

Минавайки по бреговете на Банска видях ей това коте, което се беше сгушило в пепеляка и чакаше някой от рибарите да му хвърли рибка :
Изображение

Пристигнах след 20 мин. крачене на набелязаното място. Мъглата беше адската...Изглед от вливането на Банска в Марица :
Изображение

Изглед към Марица :
Изображение
Изображение

Така или иначе бях там и независимо от атмосферните условия приготвих Салмата :
Изображение

Основно на силиконови примамки наблягах.
За първи път мятам спининга в такъв студ. Доста лед хванах на водачите, на ролера на макарата и на брейда :
Изображение
Изображение

Яко си трябваше продувка с топъл въздух за да премахна леда от ролера :lol: Впоследствие установих, че ако държа въдицата наведена близо повърхността на водата леда се премахваше от първите 4 водача, които са с малък диаметър и по-бързо се затапваха с лед, но леда на ролера си оставаше...
Удряха ми на спининга главно листа и коренища. Риба така и не се появи. Замятах както в основното течение на Марица, така и в Банска, също и на границата м/у 2-те реки.
Е риба нямаше, но пък дойде времето за един лек експеримент. Сутринта минахме през магазина да вземем червей за брат ми, който го оставих да гони на Банска рибите. Там видях едни офсетни куки и реших да пробвам в действителност как се движи силиконов шад с офсетна кука ;)
Изображение

Нанизах силиконовия шад на куката така и заснех с фотоапарата движението на примамката на плиткото пред мен :
Изображение

Не ми хареса определено играта. Едни такива странни движения.....Кастинга наистина е не повече от 20 метра. Пролетта или Лятото на 2013 ще мога реално да тествам тоя монтаж сред риби :lol: Върти се като пияна риба приммамката...може и да им хареса на тукашните риби тая игра :D
Към 13 часа дойдоха Калин и fn1p при мен. С fn1p се запознахме за севте и дано през новата година имаме още много съвместни излети със заформената бригада :ok:
Риби нямаше и при тях, но лаф-мухабета не спря да върви !
След един час сгънахме въдиците и "Дим да ни няма". За изпроводяк една снимка за спомен си направихме :
Изображение

Още малко красоти от деня поснимах :
Море от сняг :
Изображение
Изображение

Така завършвам първата година на спининга. Първите риби и емоции са вече факт ! Хванах доста видове риби, само дето распера ми се изхитри и не успях да уловя такава риба. Запознах се с доста готини хора. Видях много и научих също толкова много. Да не забравя, че инвестирах и доста средства :D и вече имам разнообразен набор от изкуствени примамки.
Определено бих казал, че спининговия риболов е моя риболов :) Равносметки и анализи има още да си правя.
Искам да изразя специални благодарности на колегата Красимир Атанасов за направения подарък! Все още нямам уловени риби на воблерите, но това не ме спира да ги замятам :) Такива подаръци не се правят всеки ден и остават скъп спомен :prayer:
Също така искам да поздравя колегите от форума KalinBoloneza , koda33 , lord_seven , Vid , vulchev , ynovi , piso , danev69 , fn1p :smt041 :smt023
На всички, които изчетоха репортите ми и коментираха излетите искам да кажа "благодаря ви". Надявам се, че по тоя начин съм ви откъснал за момент от проблемите и сивото ежедневие и съм ви предал само положителни емоции! Поствам всичко така, както съм го видял и се радвам много, че се кефите заедно с мен :smt041
Разказа ми вече е към своя си край :smt024 Пожелавам ВИ много здраве, щастие и късмет през новата 2013-та година !
Поздрави и до следващия сезон !
Изображение
Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Да продължаваш в същия дух и през новата година. :drinkers:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Продължавай все така!!!!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Продължавай все така да ни радваш с репортажите и излетите си и през новата 2013година!
Успех! :)
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Те това са истински ентусиасти! Мога само да завиждам благородно, колеги, аз ще скърцам със зъби още някой месец до първия тазгодишен излет. Ти от кой край беше, JettroniX, че току-виж сме се засекли по Марица нейде? Питам превантивно, че имам една портативна хладилна чантичка, да знам дали да я пълня с бира за всеки случай като ходя по ряката?
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колега JettroniX първо за много години. Второ благодаря ти, че споделяше с наш излетите си и ни направи съпричасни. Трето - много неща научих аз от твоите излети, ни искам да ти дам един съвет където мисля че си сбъркал- а то е при монтажа на офсетната кука - сподер мен трябваше да се получи нещо такова Изображение
и може би от там не ти се е получила и играта.

Извинявай за малката снимка, обаче нета на работа е много слаб и в бързината докато не е прекъснал само това успях да намеря.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Нямам търпение да отпусне малко времето и да започна да крача пак по водоемите :D
eroucma написа:Колега JettroniX първо за много години. Второ благодаря ти, че споделяше с наш излетите си и ни направи съпричасни. Трето - много неща научих аз от твоите излети, ни искам да ти дам един съвет където мисля че си сбъркал- а то е при монтажа на офсетната кука - сподер мен трябваше да се получи нещо такова Изображение
и може би от там не ти се е получила и играта.....
За много години !
Да, намислил съм да сложа следващия път офсетна кука с хоризонтално ухо (за дроп шот монтаж) и аз мисля, че от там е проблема в играта :)
Благодаря за съвета :smt023
Много риболовни успехи през 2013-та на всички!
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Ето нещо интересно !!! Нищо, че съм приключил сезона :lol:
Докато търсех из архивите на мрежата инфо, за един "труден" язовир, се натъкнах на тази статия : По жилото - на небезизвестния хасковски "риболовен професор" Щерю Щерев - човека дето измъкна големия сом от бродския бент тая есен.
Не щеш ли се загледах на първата снимка от статията и ми заприлича много на един човек :idea: :lol:
Изображение
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Еее,честито"улучили"са те :lol: !Па дано и пропишеш статии на по-професионално ниво,освен да се появяваш на снимки на такива :wink:
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Колкото омайно пишеш-виж някой ден си издал и книга! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”