Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: Първи риби и емоции на спининга.
Хубава разходка сте спретнали!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- ynovi
- научил се да хвърля
Хубави снимки!JettroniX написа:
![]()
Но дали на мен само ми се струва или... , катчели напоследък гъбите повечко взимат на спиниг?

Честито воблер-късмет!

Да не замръзна някъде по магистралите, че не ни радваш вече ?
Да пратя кило ракия за подгрев ?

Да пратя кило ракия за подгрев ?
Щях да ходя тая седмица, но времето развали тотално всичко. Понеделник и вторник - дъжд, а след това снега и леда ни сковаха
Все имам надеждата, че другата седмица ще закрия някъде
, ако ли не здраве да е... догодина пак

-
- сериозен играч
По Коледа го дават да се повишават температурите над нулата,даже и към 7-8 градуса.Тогава можеш да се пробваш някъде да закриеш за старата година.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!И МНОГО СЛУКА ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА! 

Реших да потърся хищника там, където река Банска се влива в Марица - да не би да е хванал пътя на миграцията на "грозните" риби

Много лош студ и сняг ни хвана в Хасковско ! Сутринта в 10 и 30 вече крачих към набелязаното място.

Минавайки по бреговете на Банска видях ей това коте, което се беше сгушило в пепеляка и чакаше някой от рибарите да му хвърли рибка :

Пристигнах след 20 мин. крачене на набелязаното място. Мъглата беше адската...Изглед от вливането на Банска в Марица :

Изглед към Марица :

Така или иначе бях там и независимо от атмосферните условия приготвих Салмата :

Основно на силиконови примамки наблягах.
За първи път мятам спининга в такъв студ. Доста лед хванах на водачите, на ролера на макарата и на брейда :

Яко си трябваше продувка с топъл въздух за да премахна леда от ролера

Удряха ми на спининга главно листа и коренища. Риба така и не се появи. Замятах както в основното течение на Марица, така и в Банска, също и на границата м/у 2-те реки.
Е риба нямаше, но пък дойде времето за един лек експеримент. Сутринта минахме през магазина да вземем червей за брат ми, който го оставих да гони на Банска рибите. Там видях едни офсетни куки и реших да пробвам в действителност как се движи силиконов шад с офсетна кука

Нанизах силиконовия шад на куката така и заснех с фотоапарата движението на примамката на плиткото пред мен :

Не ми хареса определено играта. Едни такива странни движения.....Кастинга наистина е не повече от 20 метра. Пролетта или Лятото на 2013 ще мога реално да тествам тоя монтаж сред риби

Към 13 часа дойдоха Калин и fn1p при мен. С fn1p се запознахме за севте и дано през новата година имаме още много съвместни излети със заформената бригада
Риби нямаше и при тях, но лаф-мухабета не спря да върви !
След един час сгънахме въдиците и "Дим да ни няма". За изпроводяк една снимка за спомен си направихме :

Още малко красоти от деня поснимах :
Море от сняг :

Така завършвам първата година на спининга. Първите риби и емоции са вече факт ! Хванах доста видове риби, само дето распера ми се изхитри и не успях да уловя такава риба. Запознах се с доста готини хора. Видях много и научих също толкова много. Да не забравя, че инвестирах и доста средства

Определено бих казал, че спининговия риболов е моя риболов

Искам да изразя специални благодарности на колегата Красимир Атанасов за направения подарък! Все още нямам уловени риби на воблерите, но това не ме спира да ги замятам

Също така искам да поздравя колегите от форума KalinBoloneza , koda33 , lord_seven , Vid , vulchev , ynovi , piso , danev69 , fn1p

На всички, които изчетоха репортите ми и коментираха излетите искам да кажа "благодаря ви". Надявам се, че по тоя начин съм ви откъснал за момент от проблемите и сивото ежедневие и съм ви предал само положителни емоции! Поствам всичко така, както съм го видял и се радвам много, че се кефите заедно с мен

Разказа ми вече е към своя си край

Поздрави и до следващия сезон !

-
- сериозен играч
Да продължаваш в същия дух и през новата година. 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Продължавай все така да ни радваш с репортажите и излетите си и през новата 2013година!
Успех!
Успех!

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Те това са истински ентусиасти! Мога само да завиждам благородно, колеги, аз ще скърцам със зъби още някой месец до първия тазгодишен излет. Ти от кой край беше, JettroniX, че току-виж сме се засекли по Марица нейде? Питам превантивно, че имам една портативна хладилна чантичка, да знам дали да я пълня с бира за всеки случай като ходя по ряката?
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
- eroucma
- разбира нещата
Колега JettroniX първо за много години. Второ благодаря ти, че споделяше с наш излетите си и ни направи съпричасни. Трето - много неща научих аз от твоите излети, ни искам да ти дам един съвет където мисля че си сбъркал- а то е при монтажа на офсетната кука - сподер мен трябваше да се получи нещо такова
и може би от там не ти се е получила и играта.
Извинявай за малката снимка, обаче нета на работа е много слаб и в бързината докато не е прекъснал само това успях да намеря.

и може би от там не ти се е получила и играта.
Извинявай за малката снимка, обаче нета на работа е много слаб и в бързината докато не е прекъснал само това успях да намеря.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Нямам търпение да отпусне малко времето и да започна да крача пак по водоемите
Да, намислил съм да сложа следващия път офсетна кука с хоризонтално ухо (за дроп шот монтаж) и аз мисля, че от там е проблема в играта
Благодаря за съвета
Много риболовни успехи през 2013-та на всички!

За много години !eroucma написа:Колега JettroniX първо за много години. Второ благодаря ти, че споделяше с наш излетите си и ни направи съпричасни. Трето - много неща научих аз от твоите излети, ни искам да ти дам един съвет където мисля че си сбъркал- а то е при монтажа на офсетната кука - сподер мен трябваше да се получи нещо такова![]()
и може би от там не ти се е получила и играта.....
Да, намислил съм да сложа следващия път офсетна кука с хоризонтално ухо (за дроп шот монтаж) и аз мисля, че от там е проблема в играта

Благодаря за съвета

Много риболовни успехи през 2013-та на всички!

Ето нещо интересно !!! Нищо, че съм приключил сезона
Докато търсех из архивите на мрежата инфо, за един "труден" язовир, се натъкнах на тази статия : По жилото - на небезизвестния хасковски "риболовен професор" Щерю Щерев - човека дето измъкна големия сом от бродския бент тая есен.
Не щеш ли се загледах на първата снимка от статията и ми заприлича много на един човек

Докато търсех из архивите на мрежата инфо, за един "труден" язовир, се натъкнах на тази статия : По жилото - на небезизвестния хасковски "риболовен професор" Щерю Щерев - човека дето измъкна големия сом от бродския бент тая есен.
Не щеш ли се загледах на първата снимка от статията и ми заприлича много на един човек

-
- вече хвърля и на тежко
Еее,честито"улучили"са те
!Па дано и пропишеш статии на по-професионално ниво,освен да се появяваш на снимки на такива 

-
- сериозен играч
Колкото омайно пишеш-виж някой ден си издал и книга!