Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от chirusa_bg »

Благодаря ти!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ralcho
новобранец
новобранец

Мнение от ralcho »

колеги весели празници много здраве и много слука през 2013г. :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :D :D :D
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

колеги можете ли да дадете някаква информация на щъркела има ли вода лови ли се нещо.и особено уклеия ме интересува.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Колеги, дайте инфо за платените или по-точно Пънча и Герман. Разбива ли се леда, може ли да се лови :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

Gad975 написа:Колеги, дайте инфо за платените или по-точно Пънча и Герман. Разбива ли се леда, може ли да се лови :drinkers:
Бях на Герман миналата събота. В средата на гьола няма лед, понеже помпата работи непрекъснато. Гъмжи от пъстърва, което прави риболова не особено емоционален, но пък ефективен.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

DGK написа:
Gad975 написа:Колеги, дайте инфо за платените или по-точно Пънча и Герман. Разбива ли се леда, може ли да се лови :drinkers:
Бях на Герман миналата събота. В средата на гьола няма лед, понеже помпата работи непрекъснато. Гъмжи от пъстърва, което прави риболова не особено емоционален, но пък ефективен.
И скъп :lol: Мерси, колега :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m101 »

Колеги, някаква информация за платените около и в София?
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

Колеги някой ходил ли е скоро на Щъркелово гнездо !?
Мисля да намина на 1ви :)
Ако няма инфо до тогава ще вида дам аз.
Solo_
новобранец
новобранец

Мнение от Solo_ »

На щъркелово гнездо работата не е розова, излиза дребен ама много дребен костур (които за съжаление пенсионерите си прибират) и епизодични уклей, но най - големият проблем там са кормораните, в момента в който рибата влезе в залива налитат и черните гадове и се почва една сеч направо не е за разправяне ама е страшно за гледане даже. Корморана излиза до плувката и папка сладко уклейче а ти после чакай да хванеш някое е няма как да стане, а и проблема е че изобщо не ги е страх от хората замерях ги с камъни, ваглери летяха по тях и няма те са дошли да си папкат изродите. Надявам се да съм бил полезен и НАСЛУКА.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Кормораните са яби риба и преди да си купиме въдиците :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

Solo_ написа:На щъркелово гнездо работата не е розова, излиза дребен ама много дребен костур (които за съжаление пенсионерите си прибират) и епизодични уклей, но най - големият проблем там са кормораните, в момента в който рибата влезе в залива налитат и черните гадове и се почва една сеч направо не е за разправяне ама е страшно за гледане даже. Корморана излиза до плувката и папка сладко уклейче а ти после чакай да хванеш някое е няма как да стане, а и проблема е че изобщо не ги е страх от хората замерях ги с камъни, ваглери летяха по тях и няма те са дошли да си папкат изродите. Надявам се да съм бил полезен и НАСЛУКА.
Благодаря Колега
за мен бе полезно
все пак ще отскоча на 1ви
всеки първи ходя на риба няма как да пропусна и сега
ще пиша после :)
chelebiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от chelebiev »

Колеги, някой има ли информация за реките около София? Обмисляме излет утре и ми се чудех дали някъде дава. Благодаря и весели празници!
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

vesobacov написа:
yaata написа:За Безден хубаво инфо, че мислех да отскачам скоро, ама не разбрах дали има вода изобщо или много е източен, щото тинята и водораслите винаги си ги е имало. Весели Празници на всички колеги. :drinkers:
колега много е източен и дори скарите са от миналата година и едва стигнах до водата
Вече са сложили/заковали нови скари - в/у старите разбира се :D . Остава само да изчистят водораслите , че е нещо страшно
etiketa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от etiketa »

Имайки информацията от колегата
На щъркелово гнездо работата не е розова, излиза дребен ама много дребен костур (които за съжаление пенсионерите си прибират) и епизодични уклей, но най - големият проблем там са кормораните, в момента в който рибата влезе в залива налитат и черните гадове и се почва една сеч направо не е за разправяне ама е страшно за гледане даже. Корморана излиза до плувката и папка сладко уклейче а ти после чакай да хванеш някое е няма как да стане, а и проблема е че изобщо не ги е страх от хората замерях ги с камъни, ваглери летяха по тях и няма те са дошли да си папкат изродите. Надявам се да съм бил полезен и НАСЛУКА.
,днес бях настроен по скоро за слаб риболов и т.н.
Не взехме никаква захранка за уклей,само рибки за стръв и пинки.
Тръгнах с малката торбичка :D ,а човек като тръгне така винаги кълве здраво.
Аз ги морих на дъно с подвижна съчма кука №7 и рибка,прът тип "фидер".
Кълвяха различни по размери костурчета като 50 и повече процента бяха с размер 16-18 см.
Много съм доволен от фидера при този метод ,показваше всяко пипване.
При вуйчо ситуацията също беше доволна.Неговата система беше линия,плувка 2 гр,кука №18 и пинка.При него се редуваха средни уклей,гиганстки уклей"тип скумрий" и много дребни костурчета.Ако човек подходи по одговорно може да се направи сериозен риболов на уклей.Не ,че ние не си хванахме рибка но според мен можеше и повече.
Студът беше як,духаше силен вятър който правеше риболова екстремен.Рибари колеги 50 бр.
п.п. Утре по полека не се бутайте :D .Весели празници
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

etiketa написа:....
п.п. Утре по полека не се бутайте :D .Весели празници
:lol:
Хубав лаф на колегата :D !
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”