Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Благодаря ти!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
колеги весели празници много здраве и много слука през 2013г.

-
- научил се да хвърля
колеги можете ли да дадете някаква информация на щъркела има ли вода лови ли се нещо.и особено уклеия ме интересува.
Колеги, дайте инфо за платените или по-точно Пънча и Герман. Разбива ли се леда, може ли да се лови 

Рибата винаги е на другия бряг
Бях на Герман миналата събота. В средата на гьола няма лед, понеже помпата работи непрекъснато. Гъмжи от пъстърва, което прави риболова не особено емоционален, но пък ефективен.Gad975 написа:Колеги, дайте инфо за платените или по-точно Пънча и Герман. Разбива ли се леда, може ли да се лови
И скъпDGK написа:Бях на Герман миналата събота. В средата на гьола няма лед, понеже помпата работи непрекъснато. Гъмжи от пъстърва, което прави риболова не особено емоционален, но пък ефективен.Gad975 написа:Колеги, дайте инфо за платените или по-точно Пънча и Герман. Разбива ли се леда, може ли да се лови

Рибата винаги е на другия бряг
Колеги, някаква информация за платените около и в София?
Колеги някой ходил ли е скоро на Щъркелово гнездо !?
Мисля да намина на 1ви
Ако няма инфо до тогава ще вида дам аз.
Мисля да намина на 1ви

Ако няма инфо до тогава ще вида дам аз.
На щъркелово гнездо работата не е розова, излиза дребен ама много дребен костур (които за съжаление пенсионерите си прибират) и епизодични уклей, но най - големият проблем там са кормораните, в момента в който рибата влезе в залива налитат и черните гадове и се почва една сеч направо не е за разправяне ама е страшно за гледане даже. Корморана излиза до плувката и папка сладко уклейче а ти после чакай да хванеш някое е няма как да стане, а и проблема е че изобщо не ги е страх от хората замерях ги с камъни, ваглери летяха по тях и няма те са дошли да си папкат изродите. Надявам се да съм бил полезен и НАСЛУКА.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кормораните са яби риба и преди да си купиме въдиците 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Благодаря КолегаSolo_ написа:На щъркелово гнездо работата не е розова, излиза дребен ама много дребен костур (които за съжаление пенсионерите си прибират) и епизодични уклей, но най - големият проблем там са кормораните, в момента в който рибата влезе в залива налитат и черните гадове и се почва една сеч направо не е за разправяне ама е страшно за гледане даже. Корморана излиза до плувката и папка сладко уклейче а ти после чакай да хванеш някое е няма как да стане, а и проблема е че изобщо не ги е страх от хората замерях ги с камъни, ваглери летяха по тях и няма те са дошли да си папкат изродите. Надявам се да съм бил полезен и НАСЛУКА.
за мен бе полезно
все пак ще отскоча на 1ви
всеки първи ходя на риба няма как да пропусна и сега
ще пиша после

-
- научил се да хвърля
Колеги, някой има ли информация за реките около София? Обмисляме излет утре и ми се чудех дали някъде дава. Благодаря и весели празници!
Вече са сложили/заковали нови скари - в/у старите разбира сеvesobacov написа:колега много е източен и дори скарите са от миналата година и едва стигнах до водатаyaata написа:За Безден хубаво инфо, че мислех да отскачам скоро, ама не разбрах дали има вода изобщо или много е източен, щото тинята и водораслите винаги си ги е имало. Весели Празници на всички колеги.

-
- ще става разбирач
Имайки информацията от колегата
Не взехме никаква захранка за уклей,само рибки за стръв и пинки.
Тръгнах с малката торбичка
,а човек като тръгне така винаги кълве здраво.
Аз ги морих на дъно с подвижна съчма кука №7 и рибка,прът тип "фидер".
Кълвяха различни по размери костурчета като 50 и повече процента бяха с размер 16-18 см.
Много съм доволен от фидера при този метод ,показваше всяко пипване.
При вуйчо ситуацията също беше доволна.Неговата система беше линия,плувка 2 гр,кука №18 и пинка.При него се редуваха средни уклей,гиганстки уклей"тип скумрий" и много дребни костурчета.Ако човек подходи по одговорно може да се направи сериозен риболов на уклей.Не ,че ние не си хванахме рибка но според мен можеше и повече.
Студът беше як,духаше силен вятър който правеше риболова екстремен.Рибари колеги 50 бр.
п.п. Утре по полека не се бутайте
.Весели празници
,днес бях настроен по скоро за слаб риболов и т.н.На щъркелово гнездо работата не е розова, излиза дребен ама много дребен костур (които за съжаление пенсионерите си прибират) и епизодични уклей, но най - големият проблем там са кормораните, в момента в който рибата влезе в залива налитат и черните гадове и се почва една сеч направо не е за разправяне ама е страшно за гледане даже. Корморана излиза до плувката и папка сладко уклейче а ти после чакай да хванеш някое е няма как да стане, а и проблема е че изобщо не ги е страх от хората замерях ги с камъни, ваглери летяха по тях и няма те са дошли да си папкат изродите. Надявам се да съм бил полезен и НАСЛУКА.
Не взехме никаква захранка за уклей,само рибки за стръв и пинки.
Тръгнах с малката торбичка

Аз ги морих на дъно с подвижна съчма кука №7 и рибка,прът тип "фидер".
Кълвяха различни по размери костурчета като 50 и повече процента бяха с размер 16-18 см.
Много съм доволен от фидера при този метод ,показваше всяко пипване.
При вуйчо ситуацията също беше доволна.Неговата система беше линия,плувка 2 гр,кука №18 и пинка.При него се редуваха средни уклей,гиганстки уклей"тип скумрий" и много дребни костурчета.Ако човек подходи по одговорно може да се направи сериозен риболов на уклей.Не ,че ние не си хванахме рибка но според мен можеше и повече.
Студът беше як,духаше силен вятър който правеше риболова екстремен.Рибари колеги 50 бр.
п.п. Утре по полека не се бутайте

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
etiketa написа:....
п.п. Утре по полека не се бутайте.Весели празници

Хубав лаф на колегата